Pasen zonder plannen

Vivian vertelt Pasen zonder plannen

Het Paasweekend staat voor de deur. In mijn geval een weekend van 4 dagen, met ingang van NU… Iedereen heeft zo z’n eigen vaste automatismen met zo’n lang weekend. Familie of vrienden bezoeken. Lekker eten, misschien wat eieren verstoppen of zoeken. Wie weet heb je allemaal wilde plannen om in die extra vrije dagen eens lekker wat werk in te halen…

Twee dagen extra werken

Dat laatste was eigenlijk mijn idee tot nu toe. Hoera, twee extra dagen – gaan we hetzelfde doen als altijd. Eerst een uitgebreid ontbijt en dan aan de slag, zonder de stress van de ochtendspits. Echt? Serieus? “Gaat dat lukken?” dacht ik vanmorgen? Lukt het tijdens een vrije dag – wanneer iedereen in en rond het huis hangt echt om dat werk [vul hier in: die achterstallige administratie, die ene mailing die nog verstuurd moeten worden, die SEO-teksten die herschreven moeten worden, …. ] gedaan te krijgen?

Externe en interne druk

Nee hoor, tuurlijk niet! Althans, niet in mijn geval (en ik ben stik jaloers op je als jij het wel kunt). Groepsdruk: “Je gaat toch niet zitten werken op Tweede Paasdag?!” Kinderdruk “Mama, je bent echt altijd aan het werk! Gaan we nu weer niet naar het zwembad.” Innerlijke druk: “Waarom zou ik uitgerekend vandaag, als er niemand aan het werk is WEL werken…” Kortom, werken komt er niet van en ALS het gebeurt is het alles behalve relaxed, laat staan dat ik productief ben.

Ik ben de frustratie voor

Ik ken mezelf steeds beter. Ik HOOP heel vaak dat ik werk gedaan krijg waarvoor ik eigenlijk de tijd niet heb. Maar omdat ik er dan vanuit ga dat ik het voor elkaar krijg, ben ik, als het niet lukt woest chagrijnig, teleurgesteld en boos op mezelf. Nu ga ik het dit Paasweekend dus eens anders aanpakken. Ik ga er vanuit dat er NIETS gaat gebeuren qua werk: mijn Pasen zonder plannen.

Wat als…

En als er wel tijd is? Dan schiet ik niet direct in dezelfde kramp van achter mijn computer zitten voor de [vul hier in: die achterstallige administratie, die ene mailing die nog verstuurd moeten worden, die SEO-teksten die herschreven moeten worden, …. ]. Ik ga in de tuin zitten en pak mijn Bullet Journal erbij. Ik neem rustig de tijd en ga eens kijken wat er terecht komt van mijn ‘plannen voor de toekomst’. Wat loopt er wel, waar moet ik meer aandacht aan besteden, wat zou ik anders kunnen doen?

Reflectie in plaats van productie. Dat is mijn paasgedachte voor dit jaar.

Fijne Paasdagen!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

 

Het bericht Pasen zonder plannen verscheen eerst op Vivian Vertelt.

Source: freecon

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.