Hans Renee, TechnICT

Hans Renee

Hans Renee studeerde  voor tweedegraads docent Werktuigbouwkunde aan het HBO. Vrijwel meteen na zijn studie belandde hij in de detachering, sector techniek.
Vervolgens ging hij aan de slag bij HQT Detachering en Content Techniek. Hans  mocht bij Content Techniek een hele nieuwe vestiging opstarten. Dat deed hij samen met zijn huidige partner bij TechnICT. Het werd een groot succes en hem werd gevraagd dit nog een keer te doen. In diezelfde periode werd hij ook gevraagd door een ICT Consultancy bedrijf wat hem een interessantere uitdaging leek.
Hij kwam erachter dat techniek en ICT eigenlijk helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Beiden hebben te maken met het bouwen en onderhouden van respectievelijk machines of applicaties.
In zijn hoofd ging het idee bloeien dat hij voor zichzelf wilde beginnen. Tijdens zijn hardloopsessies kwamen die ideeën steeds duidelijker en nadrukkelijker naar voren.
In 2014 besloot hij de stap te wagen, met een bronzen handdruk nam hij afscheid van zijn werkgever en vanaf zijn zolderkamer begon hij met TechICT.

TechnICT

TechnICT  helpt bedrijven aan ICT professionals. Ook andersom helpt TechnICT ICT Professionals aan een baan of een opdracht/ project. Dat kan zijn voor een tijdelijke opdracht of een vaste baan. Zowel in loondienst of als freelancer.
De VOF TechnICT, bemiddelt voor middelgrote en grote bedrijven.
Ze werven ook studenten van Hogescholen en Universiteiten voor afstudeeropdrachten binnen bedrijven. Deze studenten houden er meestal een vaste baan aan over. De afstudeerregeling van TechnICT  is hierop gericht met een goed stuk begeleiding. Voor beide partijen een erg interessante manier van werving.
Hans Renee vindt het belangrijk dat zijn kandidaten goed beslagen ten ijs komen. Hij traint de kandidaten daarom voordat ze op gesprek gaan bij zijn klanten.
Het primaire doel van zijn bedrijf is om kandidaten van toegevoegde waarde te laten zijn voor de klant.
De kandidaten komen via via, vaak door referenties van bedrijven. Maar ook vanuit het, inmiddels zeer grote, kandidaten netwerk.
Mensen die vaak gewoon toe zijn aan iets anders en dat bij Hans aangeven.
Hans gaat dan op zoek naar de reden waarom het werk bij dat bestaande bedrijf niet meer uitdagend is voor de kandidaat en zoekt vervolgens een passende functie bij een bedrijf waar de kandidaat zijn ambities verder kan verwezenlijken

Onderscheidend

Met TechnICT onderscheidt Hans Renee zich van andere detacheerders door de “levenslange” begeleiding en regelmatig persoonlijk contact.

Een van zijn succesverhalen is een senior Professional. Een directeur van een klant die op zoek was naar iets anders. Hij was als mede eigenaar uit zijn bedrijf gestapt en had de dagelijkse leiding aan 1 van zijn andere partners overgedragen.
Hij wilde als ICT Consultant/ Business Analist in de ICT werken. Daar was hij prima voor opgeleid, tevens nam hij een berg aan ervaring mee om deze functie in te kunnen vullen. Daarnaast had hij in zijn vrije tijd zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald, vanuit zijn interesse in de logistieke wereld van transport over de weg.

Het is Hans gelukt om hem te plaatsen bij Simon Loos, een grote logistieke dienstverlener. De oude klant van Hans werkt nu aan ict processen en het optimaliseren daarvan in de rol van Business Analist/ ICT Consultant en iedere zaterdag rijdt hij vrachtwagen voor zijn nieuwe baas. Gelukkiger had Hans hem niet kunnen maken. Het koste tijd en inspanning, maar het werd wel een succes.
Dát is de kracht van TechnICT.

 

Ondernemen

Hans Renee ziet overeenkomsten tussen ondernemen en hardlopen. De eerste stap is moeilijk, je moet over die drempel heen.
Als je dan eenmaal de 5 kilometer kunt lopen, wil je naar de 10 kilometer. Na een halve marathon wil je eigenlijk wel de hele marathon.

En zo gaat het met ondernemen ook.
Hans heeft er twee jaar over gedaan om het idee in zijn hoofd voor zijn eigen bedrijf, daadwerkelijk uit te gaan voeren. Tijdens het hardlopen ontsproot het idee en al rennend maakte hij toekomstplannen en ontwikkelde hij zijn doelen.

Het leukste vindt Hans het zoeken van de juiste oplossing voor de klant. Als ondernemer kun je dat in alle vrijheid en op je eigen manier doen, zonder restricties.
Mede door zijn didactische achtergrond is Hans streng op de motivatie van zijn kandidaten. Hij vraagt door en onderzoekt of alle informatie die ze geven ook daadwerkelijk klopt. Referentie onderzoek is daarom ook een belangrijk onderdeel van dit proces. Meestal begeleidt hij ze uitgebreid door het hele bemiddelingsproces. Hans ziet dan de potentie van de kandidaat, maar het vergt ook veel voorbereiding om hem klaargestoomd te krijgen.
Voor de toekomst van zijn bedrijf is het belangrijk hoe de markt zich ontwikkelt. Zijn ambitie neemt ook toe door groei, maar Hans vindt groeien geen doel op zich. Het lijkt wel een gevolg te zijn van het doen wat je leuk vindt, Hans straalt wanneer hij over zijn werk en zijn bedrijf vertelt.

 

Adverteren en social media

Hans Renee maakt veel gebruik van LinkedIn. Niet om kandidaten te werven, maar wel om ze te volgen en om mee te kijken hoe het profiel van iemand die solliciteert er uit ziet.
Adverteren doet hij niet. De klanten en de kandidaten komen op andere manieren naar TechnICT.
Facebook gebruikt hij wel. Hij is zich erg bewust van het feit dat je online zichtbaar moet zijn als bedrijf.
Hij is ook een tijd lid geweest van BNI, waar hij ook zijn netwerk mee heeft kunnen vergroten.

Tip

‘Als ondernemer is het belangrijk dicht bij jezelf te blijven’.
Hans vindt het ook belangrijk dat je regelmatig “anders” denkt. Word geen imitatie van een ander, maar doe het op je eigen manier.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.