dsc_1612

Jordy Hartendorp

Even voorstellen :

Jordy Hartendorp (27 jaar) is de eigenaar van Nutriboost b.v.

Hij komt uit een typisch ondernemersgezin, voor een baas werken is nooit zijn ideaal geweest.

Omdat Jordy Hartendorp veel sport en tevens gezonde voeding heel belangrijk vindt, was het voor hem een logische stap om een webshop in gezonde rawfood producten te starten. Net voor de enorme hype in rawfood stapte hij in de handel van deze producten.  Al snel kon hij uitbreiden en producten importeren.

Toen dit begon te lopen gebeurde het regelmatig dat hij om 7.00 uur in de ochtend bij de voordeur pallets stond klaar te zetten, die opgehaald zouden worden voor transport.
Geen ideale situatie wat heeft geleid tot in een eigen kantoor met bijbehorende opslag in 2013.

Vanaf dat moment begon Nutriboost b.v.  te groeien. Jordy maakte de overstap van een webshop naar een groothandel. De moeilijkste stap vond Jordy dat hij op dat moment zijn kleine, particuliere klanten af moest gaan stoten. De service die zij gewend waren kon hij als groothandel niet meer bieden.

Ook merkt Jordy Hartendorp dat de stap om te gaan ondernemen vanuit een kantoor, zorgde voor een nieuwe impuls en heel veel nieuwe ideeën in een korte periode.

Bij Nutriboost b.v. staat service voorop. Jordy denkt graag mee met zijn klanten, investeert in zijn klanten en merkt daardoor een stuk loyaliteit van zijn klanten.

Jordy Hartendorp heeft het grootste deel van het jaar een aantal stagiaires lopen die hij begeleidt. Hen probeert hij mee te geven dat ondernemen vooral leuk is. Ook ziet hij hen graag later in de opleiding nog eens terug als stagiair. Voor hem praktisch omdat hij ze dan niets uit hoeft te leggen en voor de stagiair prettig, omdat zij weer een stap verder zijn en hun ervaring kunnen uitbreiden.

Daarnaast geven deze jonge mensen hem inzicht in de huidige manier van communiceren met elkaar en anderen. Dit vereist ook een nieuwe manier van ondernemen. De technologie verandert zo snel dat het goed is dat jonge mensen je daarbij mee laten kijken.

Jordy vindt het belangrijk om hierover open te communiceren met elkaar. Jongeren hebben hun mobiel altijd op zak en hij vindt het niet van deze tijd om ze dit af te nemen. Als ze het maar openlijk doen en hem niet stiekem weg stoppen zodra hij verschijnt, want dat creëert een vorm van achterdocht die niet nodig is.
Jordy vindt het hebben van stagiaires een belangrijke investering in zijn bedrijf. “Als zij afgestudeerd zijn en ze een goede, leerzame tijd bij mij hebben gehad kan dat alleen maar voordelen opleveren bij het netwerken”.

Wat is belangrijk bij ondernemen:

De vader van Jordy is ook ondernemer en Jordy vindt het prettig met hem te kunnen sparren over het ondernemerschap. Hij meent ook dat dit als ondernemer heel belangrijk is, dat je iemand hebt met wie je je ideeën kunt delen zonder dat iemand daar zelf meteen iets mee gaat doen. Iedere  ondernemer zou een soort van ‘mentor’ kunnen gebruiken die hem aanhoort en meedenkt.

Jordy vindt dat je als ondernemer verder kunt komen als je elkaar iets gunt. Hij is ervan overtuigd dat ondernemers elkaar kunnen helpen en veel van elkaar kunnen leren. Iets voor een ander betekenen zonder meteen iets terug te verwachten.

Belangrijk in het ondernemen is dat je het gewoon gaat doen. Dat is ook de Rotterdamse mentaliteit, niet te veel nadenken, ga het gewoon doen!

Volgens Jordy zijn succesfactoren bij het ondernemen dat je overtuigd bent van wat je doet én dat je veel moet zaaien, voordat je kunt gaan oogsten. In het begin heeft hij heel veel effort gestoken in het benaderen van mensen met zijn producten. Totdat je de juiste personen tegenkomt en het bedrijf begint te lopen.

Jordy vindt het belangrijk om trots te zijn op het bedrijf waar je werkt, dat geeft hij zijn stagiaires ook mee. Vroeger was dit veel meer het geval bij bedrijven en gelukkig komt die trots weer terug in het bedrijfsleven.

Zelfreflectie vindt Jordy ook heel belangrijk als ondernemer.

Hoe ziet Jordy de toekomst :

Jordy ziet zichzelf in de toekomst als ondernemer van meerdere bedrijven. De kennis van nu gebruikt hij voor later, zoals waar hij fouten heeft gemaakt. Hoe pak je dat anders aan?

Ook wil hij zijn eigen succesformule ontdekken. Wat werkte juist heel goed en wat werkte minder? Hij ziet zichzelf in de toekomst graag als mentor voor andere ondernemers.

Wat mis je als ondernemer :

Jordy mist een platform van andere ondernemers waar hij mee kan sparren.  Tegenwoordig is er veel online contact en veel minder persoonlijk contact.

Jordy zou graag sparren over ondernemen in deze tijd. Vrijblijvend elkaars ‘mentor’ zijn is iets wat hij graag zou zien.

Het bedrijf van Jordy is te vinden op https://nutriboost.nl/

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door https://typischwinnifred.nl/

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.