nancy

Nancy van der Scheer

Al op jonge leeftijd wist de ook nu nog jonge Capelse ondernemer en eigenaresse van La Nancy, Nancy van der Scheer (20 jaar), dat ze haar eigen kapsalon wilde. Als klein meisje zat ze steevast achter de kaptafel zich zelf of haar poppen te kammen. Knippen mocht niet. Totdat Nancy dat een keer deed bij een pop en haar moeder moest toegeven dat dat best goed gelukt was. Dit sterkte Nancy in het idee dat ze het goed kon en van het knippen haar vak wilde maken.

Sinds haar 15e werkte ze in een kapsalon. Afgelopen juni besloot ze hetzelfde werk voor zichzelf te gaan doen in Capelle aan den IJssel.
In de kapsalon van haar werkgever was het altijd rennen en vliegen. Ze kon de klant niet de tijd en aandacht geven die ze wel graag zou willen geven.

Kapsalon aan huis

In haar eigen salon aan huis betreed je een professionele kapsalon, gezellig ingericht met oog voor detail.
Nancy doet de styling van haar salon zelf en besteed daar net zoveel aandacht aan, als aan haar klanten zelf.

Haar kapsalon La Nancy is een trendy kapsalon voor jong en oud, altijd op de hoogte van de laatste trends.  De jonge kapster vind het belangrijk dat het gezellig is en ze is altijd in voor een babbel met de klant.
Service en klantgerichtheid staat bij haar hoog in het vaandel. Als de klant niet tevreden is, is Nancy het ook niet. Als ze zelf niet helemaal tevreden is over gedane arbeid, laat ze de klant niet naar buiten stappen voordat ze zelf tevreden is over het resultaat. La Nancy levert geen half werk.
Een andere kracht van La Nancy is dat ze veel foto’s van haar werk op Facebook plaatst. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen haar weten te vinden. Ook doet ze aan ‘like en win’ acties via Facebook, wat ook erg veel mensen aanspreekt.

 

Hoe onderneemt Nancy van der Scheer

Als je haar vraagt wat het leukste is geeft ze aan dat dit het mooi maken van mensen is. Ze vind het fijn dat je een band opbouwt met de klant en mensen gaan blij de deur uit.
Nancy is trots op het feit dat het haar gelukt is dat te gaan doen wat altijd al haar droom was.

Als verklaring waarom het zo snel al zo goed loopt antwoord Nancy dat ze uitstraalt dat ze plezier heeft in haar werk. Klanten worden blij dat zij zelf zo enthousiast kan zijn als iets heel mooi wordt. Nancy besteed veel tijd aan haar klanten en heeft ook altijd nog wel ruimte om snel een afspraak te plannen.

Koud drie maanden bezig met haar eigen bedrijf in Capelle aan den IJssel, heeft La Nancy al een uitgebreid klantenbestand.
In de kapsalon waar ze eerder werkte had ze ook al veel vaste klanten en door mond op mond reclame breidt dit steeds verder uit. Daarnaast adverteert La Nancy op social media en deelt ze flyers uit in winkels en aan klanten.
Op de vraag waar ze over 5 jaar staat antwoord ze dat ze dan groter zal zijn, ze hoopt een grotere ruimte te hebben. Maar wel zoals ze het nu doet en ook nog steeds in Capelle aan den IJssel om haar vaste klanten trouw te blijven.

 

 

Assortiment

Haar assortiment met accessoires hoopt ze dan ook uitgebreid te hebben. Op dit moment verkoopt ze armbandjes, oorbellen, haar elastiekjes, borstels en epileertangen.
La Nancy is ook te boeken voor bruiden op locatie, voor kinderfeestjes, ze  epileert, harst en doet hair extension. Nancy is bezig met een cursus Barbier, zodat ze ook de mannen nog beter kan bedienen.

 

Tip aan andere ondernemers

Als tip voor andere ondernemers geeft Nancy van der Scheer aan dat het belangrijk is op je gevoel af te gaan. Doe je eigen ding op de manier die voor jou goed voelt.

Als vraag aan andere ondernemers is Nancy vooral benieuwd op welke manieren zij reclame maken voor hun bedrijf.

La Nancy is te vinden op www.lanancy.nl

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.