Microkrediet als alternatief voor een lening bij je bank

Voor het starten van een eigen bedrijf zijn vaak een hoop investeringen nodig. Denk hierbij aan de huur van een pand en het aanschaffen van materiaal. Het is echter niet altijd makkelijk om het hiervoor benodigde geld te lenen bij je bank. Microkrediet kan hierbij uitkomst bieden. Qredits leent zelfstandige ondernemers tot maximaal €50.000 om te kunnen starten met hun onderneming.

Microkrediet van de stichting Qredits is een alternatief voor het regelen van een financiering voor de eigen onderneming. Daarnaast biedt Qredits ondersteuning bij opbouwen van een waardevol netwerk.

De term microkrediet kan makkelijk worden verward met microfinanciering. Er zijn onderling echter wel een aantal verschillen. Bij microkrediet gaat het specifiek om een kleine zakelijke lening met weinig onderpand. Microfinanciering is echter op meerdere financiële producten en diensten van toepassing en kan bijvoorbeeld ook spaarproducten en verzekeringen omvatten.

Niet alleen starters komen in aanmerking voor microkrediet. Ook bestaande ondernemers kunnen hun groeiplannen op deze manier financieren. Microkrediet is echter met name relevant voor:
– Starters met een uitgewerkt ondernemingsplan
– Bestaande ondernemers met minder dan €50.000 bancair krediet
– Ondernemers die met hun bedrijf actief zijn in Nederland (of dit willen worden)
– Mensen van achttien jaar of ouder

Het aanvragen van microkrediet gebeurt in eerste instantie online. Een Qredits bedrijfsadviseur zal na een persoonlijk gesprek een adviesrapport opstellen. Een tweede controle door de afdeling risicomanagement zal bepalen of de aanvraag groen licht krijgt. Zo ja, dan zal de overeenkomst worden opgemaakt en zal het geldbedrag spoedig naar een zakelijke rekening worden overgeboekt.

Buro Freecon werkt ook samen met partijen die via crowdfunding en dergelijke u aan een financiering kunnen helpen.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.