KYK architecten Capelle aan den IJssel

Joop Stuit en Jorris Hoste

In het Ondernemershuis in Capelle aan den IJssel bevindt zich het kantoor van Joop Stuit en Jorris Hoste, eigenaren van KYK architecten. Joop Stuit is bouwkundig specialist en zakelijk partner, Jorris Hoste de architect en creatief partner.
Samen hebben ze als collega’s jaren bij architectenbureau Van der Laan Bouma gewerkt en na het overlijden van de eigenaar kregen zij de dagelijkse leiding over dat bedrijf .
Toen de werkvoorraad afnam besloten ze samen een nieuwe start te maken en begin 2014 werd KYK architecten opgericht.
Joop Stuit en Jorris Hoste zien elkaar als waardevolle aanvulling binnen het ondernemerschap. Het voordeel van ondernemen met een partner is dat je elkaars kwaliteiten kunt benutten. Samen werken ze aan hetzelfde doel, ze houden elkaar scherp doordat ze allebei een andere focus op het vakgebied hebben.

 

KYK architecten

KYK architecten is een bureau dat zich met name richt op zorginstellingen. Een belangrijke activiteit is het herinrichten van bestaande gebouwen.
Jorris Hoste en Joop Stuit zijn in staat om in bestaande, verouderde zorggebouwen nieuwe mogelijkheden te zien. Zo kunnen ze een gebouw herinrichten dat daardoor weer volledig voldoet aan de eisen van nu. Het handhaven van de constructie en andere goede onderdelen van het gebouw bespaart geld en is duurzaam.

Joop en Jorris hebben samen het VastgoedIdee ontwikkeld.
Dit is een stappenplan waarmee ze organisaties kunnen laten zien wat ze voor ogen hebben met een zorggebouw. Met behulp van dit stappenplan kunnen ze op een efficiënte manier klanten overtuigen met hen in zee te gaan. Dit met een zo persoonlijk mogelijke benadering.
Het Vastgoedidee is te bekijken op hun website http://www.kykarchitecten.nl/zorg

Ontwikkelingen

Hoewel diverse nieuwskanalen aangeven dat de bouw aantrekt, zien Joop en Jorris dit nog niet op alle werkgebieden. De focus van KYK architecten op zorginstellingen zorgt ervoor dat ze wel voldoende opdrachten hebben, de zorg is altijd in ontwikkeling.

Binnen de zorg veranderen de klantenwensen, financiële mogelijkheden en regelgeving regelmatig en elke zorginstelling gaat daar anders mee om.
Jorris Hoste vertelt dat het belang van goed luisteren daarom groot is. Via opdrachtgevers blijven ze op de hoogte van de veranderingen in de regelgeving.
Vanwege de snelle ontwikkelingen is flexibiliteit heel belangrijk. De indeling van een gebouw moet zo zijn dat je de ingrepen relatief makkelijk weer kunt wijzigen.
Elk project heeft zijn eigen randvoorwaarden en de eigenaren van KYK architecten vinden het mooi als een ingewikkelde opdracht een eindresultaat oplevert dat logisch in elkaar zit en van deze tijd is. Concessies doen hoort er altijd bij, dat is niet erg. De kunst is om de essentiële punten van het plan overeind te houden.

Acquisitie

Joop Stuit en Jorris Hoste zijn actief op LinkedIn en hebben een website waarop ze afgeronde projecten laten zien en updates plaatsen over lopende projecten.
Met hun VastgoedIdee zoeken ze actief de markt op.
Binnen hun vakgebied zijn contacten heel belangrijk. Via hun relaties komen ze aan nieuwe projecten, maar zelf moeten ze ook actief klanten benaderen. Timing is hierin belangrijk aldus Joop Stuit, waar organisaties je nu afwijzen kunnen ze je over drie maanden wel willen hebben voor een opdracht.

Inspirator

Jorris Hoste ziet Apple als een inspirerend bedrijf. Ze maken goede spullen en weten het op een dusdanige manier uit te leggen dat je weet dat het goed is.
Kwaliteit leveren is belangrijk, maar dat moet je ook goed aan kunnen bieden.

Advies aan startende ondernemers

Een belangrijk onderdeel van het ondernemen is focus. Jorris Hoste geeft aan dat je meer verdieping en meer kennis van zaken creëert als je je focus op een bepaald onderdeel van je vakgebied legt.
Kies je focus en houd dat vast is, zijn advies aan startende ondernemers. Werkt het niet, kun je de focus na een aantal maanden verleggen, maar begin niet met meerdere onderwerpen tegelijk.

Ondernemen is kiezen en keuzes durven maken. Beter een verkeerde keuze dan geen keuze.

 

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door https://typischwinnifred.nl/

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.