Jeroen Peterse

Jeroen Peterse is zijn carrière begonnen in de Industriële ICT.
Ondanks zijn studie Natuurkundige en meet- en regeltechniek, constateerde hij al snel dat hij meer interesse had voor mensen dan voor techniek. Hierdoor heeft hij in de ICT-sector met name leidinggevende functies bekleed waaronder die van Regio-, Divisie en Landendirecteur bij een beursgenoteerde ICT-onderneming.

De ruimte voor echt contact met zijn mensen en opdrachtgevers werd echter steeds kleiner. Hierdoor besloot hij in 2000 om als zelfstandig ondernemer verder door het leven te gaan.
Om zich meer te kunnen richten op cultuur- en gedragsverandering heeft hij onder meer opleidingen gevolgd inzake gedragscoaching, mediation, en familie- en organisatie opstellingen.

In zijn dagelijkse praktijk als Organisatie- en Gedragscoach en Interim Verander/Peoplemanager kwam Jeroen tot de conclusie dat geen enkele door hem gevolgde opleiding alles biedt wat zijn klanten voor blijvende gedragsverandering nodig hebben. Dit heeft ertoe geleid dat hij de hoob-methode® heeft ontwikkeld. De hoob-methode® is een effectieve integratie van bestaande cognitieve en emotionele coach-instrumenten. En is bij uitstek geschikt voor begeleiding van blijvende cultuur- en gedragsverandering in geval van diepgewortelde en moeilijk te doorbreken gedragspatronen.
De hoob-methode® is in 2010 geregistreerd bij het Benelux Office for Intellectual Property. Jeroen is intellectueel eigenaar van deze methode en tevens auteur van het boek ‘Afleren is ook Leren’.

 

Ont-wikkel Human Capital B.V.

Met Ont-wikkel begeleidt Jeroen organisaties en individuen naar blijvende gedragsverandering. Zijn focus ligt hierbij op moeilijk te doorbreken gedragspatronen. Dit doet hij in de hoedanigheid van Organisatie- en Gedragscoach of als Interim Verander/Peoplemanager.
Een bijzondere en leerzame introductie in wat Jeroen doet is zijn workshop ‘Waarom Slimme Mensen Zich Onlogisch Gedragen!’
Ook leidt hij coaches en managers op om te kunnen werken met zijn hoob-methode®
Begin 2017 is hij mede-eigenaar geworden van het Centrum voor Logisch Gedrag. Dit centrum richt zich op preventie en blijvend herstel bij chronische overbelasting en burn-out.

Hoewel het niet op zijn sites staat vermeld, wordt Jeroen regelmatig gevraagd te begeleiden bij relatietherapie of scheidingsbemiddeling. Belangrijk hierbij is het uit elkaar trekken van z.g. ‘overgedragen lasten’ en de focus op harmonie. Het devies is hier beter voorkomen dan genezen. Ervoor zorgen dat partijen, en hun kinderen, weer zo snel mogelijk naar voren kunnen kijken. Echtscheidingscoaching dekt wat hem betreft meer de lading dan echtscheidingsbemiddeling. Jeroen ziet dat er vaak veel te ingewikkelde convenanten worden opgesteld. Dit geeft makkelijk aanleiding voor toekomstige conflicten tussen ex-partners. Hij ziet meer resultaat met korte, duidelijke afspraken zonder onnodige overleggen.

 

Ondernemen

Als ondernemer wil Jeroen Peterse graag zijn eigen koers kunnen bepalen.
Hij moet het vooral hebben van mond- tot mond reclame. Hij werkt voor grote bedrijven of instellingen, bijvoorbeeld voor het Ministerie voor Veiligheid en Justitie, UVW, Gemeenten en Multinationals.
Hoewel hij te klein is voor raamcontracten met deze grote organisaties, weten ze hem telkens weer te vinden.
Ook voert hij regelmatig opdrachten uit voor het MKB. Tegenwoordig zijn ook bedrijfsartsen in toenemende mate doorverwijzend in geval van preventie en blijvend herstel bij burn-out.

 

Toekomst

Jeroen Peterse krijgt veel energie van toenemend welzijn van mensen en organisaties.
Effectieve omgang met het welzijn van medewerkers, organisaties en particulieren wordt steeds belangrijker in een maatschappij waarin het steeds moeilijker wordt om je staande te houden.
Zijn doel is dan ook om bestaande activiteiten verder uit te bouwen en om zijn gedachtegoed zoveel mogelijk te verspreiden. Hij streeft naar een landelijke dekking van hoob-coaches.

Tips voor ondernemers

Het wordt steeds belangrijker om dicht bij jezelf te blijven in wat je doet.
Het blijft vaak onderbelicht maar, ‘wat je ook doet, je verkoopt vooral enthousiasme.’
Deze tekst is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.