Janneke de Kreij

Janneke de Kreij

Janneke de Kreij begon ooit vol enthousiasme aan elektrotechniek op het MBO.
Het knutselen vond ze fantastisch, maar ze zag zichzelf toch geen 40 uur per week kabels trekken.
Ze besloot dat ze HBO Commercieel Ingenieur ging doen, studeerde af als ingenieur en ging de commerciële kant op. Tijdens de opleiding had ze haar weg in de sales al helemaal gevonden.

Zes jaar werkte ze bij NMi binnen de internationale sales. Ze vloog van hot naar her en ontdekte dat het maar een eenzaam bestaan was.
Ze stopte bij NMi en ging bij een trainingsbureau werken, waar ze meteen volledig in het diepe werd gegooid. Het bleek echter een gouden greep, het geven van sales trainingen is dat wat Janneke ontzettend leuk vindt.
Ze paste naar haar eigen mening niet helemaal bij het bedrijf en besloot voor zichzelf te beginnen.
Janneke had inmiddels zoveel kennis opgedaan over sales dat ze met Salesdok zelf trainingen wilde gaan geven.
Als ze over haar vak en expertise vertelt, beginnen haar ogen te glimmen. Janneke doet precies dat wat ze leuk vindt om te doen.

Salesdok

Janneke de Kreij is nu twee jaar ondernemer met Salesdok.
Een volledig verkooptraject begint met een strategie en eindigt bij after sales, daartussen zitten enorm veel stappen. Janneke beheerst ze allemaal en kan iedereen daarin trainen. De non verbale communicatie vindt ze daarbinnen ontzettend interessant en ze geeft mensen graag eye openers mee.
Nog steeds komt ze vaak bij technische bedrijven terecht. Niet omdat ze daar zelf op focust, maar doordat klanten vanuit haar netwerk haar weten te vinden.

Haar uiteindelijke doel is om sales trainer enkel voor techneuten te worden. Binnen de techniek moet je echt iets van het product weten, omdat je technische vragen krijgt.
Janneke weet zoveel van techniek dat ze zich bij technische vragen als een vis in het water voelt.

Salesdok bevindt zich in de oude vleesfabriek van Rotterdam, het huidige Speck Design Dock. Zo’n veertig ondernemers hebben zich daar gevestigd en af en toe krijgt Janneke vragen waar ze geen kennis van heeft, maar toch iets mee wil.

Zo heeft ze voor één van de andere ondernemers een werving- en selectieprocedure opgezet om personeel aan te trekken. Ook dat vindt ze erg leuk en helemaal toen het bleek te lukken.
Zo komt er steeds voldoende op haar pad waar ze de uitdaging in vindt. Op dit moment werkt ze met drie bedrijven om hen goed in de markt te zetten. Binnenkort gaat ze drie sales trainingen starten, waaronder telefonische acquisitie.

Een klant moet vertrouwen in je krijgen. Janneke vindt het belangrijk te weten wat je al kunt, wat nog niet en vooral wat je wilt leren. Zo kan ze haar training afstemmen op de behoefte van de klant. Je bent pas een goede verkoper als je goed luistert naar wat de klant wil. Zenden is prima, maar wel pas wanneer je weet wat de vraag is.

Ondernemen

Als zzp-er ben je vrij beperkt in je uren, is de mening van Janneke de Kreij.
Altijd is ze in gedachten bezig met hoe ze groei kan genereren, zonder daar nog veel meer uren aan te besteden.
Simpelweg omdat die tijd ontbreekt.

Janneke zoekt naar mogelijkheden een passief inkomen te creëren en daarom heeft ze www.Offlineverkopen.nl in het leven geroepen. Een geautomatiseerd systeem waar je online trainingen kunt bestellen.
Dit systeem krijgt steeds meer vorm en nu is Janneke bezig online te laten zien wat ze doet en wat ze kan. Hiervoor zet ze Instagram en haar blog in en biedt gratis cursussen aan.
Als het eenmaal staat, staat het ook en kunnen mensen de diensten bestellen. Daarnaast wil ze in de toekomst ook een online programma aanbieden aan haar klanten.

Belangrijk voor de groei van haar onderneming is of om uit te breiden of iets erbij te nemen wat ze ook leuk vindt, zoals bijvoorbeeld Werving en Selectie.

Netwerken

Binnen het netwerken is een open houding belangrijk, aldus Janneke.
Tegenwoordig ziet ze het veel gebeuren dat mensen met z’n tweeën komen en dan met elkaar in gesprek blijven.
Dat maakt het connecten met anderen lastiger en dat vindt ze jammer.
Ze kiest dan nu ook vaker voor een netwerklunch, kleinschalig, ongedwongen en je spreekt net zoveel ondernemers.
Voor Janneke is dit waardevoller, omdat mensen echt naar elkaar luisteren.

Ze heeft een andere ondernemer, een ingenieurscoach, ontmoet waarmee ze op 22 maart de eerste ingenieurslunch organiseert.
Niet alleen maar techneuten, maar wel gelijkgestemde ingenieurs die met elkaar willen sparren en netwerken.
Ze promoten deze lunch via Facebook, LinkedIn en Instagram. Opgeven kan nog steeds via deze link.

 

Toekomst

Janneke de Kreij heeft als toekomstdroom dat ze veelvuldig gevraagd wordt als expert op sales gebied en dat ze dan mag spreken op ondernemers events.
De kennis heeft ze en nu wil ze haar naam op gaan bouwen, zodat mensen weten dat ze expert is.

Op dit moment doet ze nog wel eens interim klussen erbij, maar uiteindelijk wil ze alleen maar trainingen aanbieden en spreken op events. Sales kun je ook internationaal doen, dus uitbreiden naar het buitenland ziet ze ook wel zitten.

Tips voor ondernemers

Vroeger deed Janneke alles zelf. Sparren met andere ondernemers was geen onderdeel van haar plan.
Inmiddels heeft ze geleerd dat dat juist heel waardevol is om wel te doen. Laat anderen met een helikopterview naar jouw ideeën kijken en je krijgt weer nieuwe inzichten. Kansen liggen vaak juist buiten jezelf.

Daarnaast vindt ze het belangrijk dat je niet alles zelf blijft doen. Focus op wat je leuk vindt en goed kan en besteedt de rest uit zodra dat financieel mogelijk is.

Hou vol met wat je aan het doen bent.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.