Orli Assayag, eigenaar van Orli Danslessen en Dansentertainment


Orli Assayag

Orli Assayag

De nog jonge Orli Assayag kan toch met recht een ervaren ondernemer genoemd worden. De passie voor haar vak spat er vanaf als ze over haar twee ondernemingen vertelt.
Al op haar zestiende had zij haar eigen dansschool. Uit nood geboren, want de geschikte bijbaan kon ze niet vinden.
Omdat ze al jarenlang danste, besloot ze dansles aan kinderen te gaan geven. Ze maakte haar eigen flyers en hing deze op bij de plaatselijke supermarkten.
Meteen vanaf het begin was er interesse genoeg en haar eigen dansschool was al snel een feit.
Ze verhuisde naar steeds grotere zalen en begon op scholen lessen en workshops te geven.
Daarnaast schreef ze zich op haar achttiende in bij dansbureau’s om als zzp-er hostess- en dansklussen te doen.
Ze werd volop ingehuurd en deed ook klussen in het buitenland.
Orli houdt er van om hard te werken en niets is haar te gek.
Een aantal jaar geleden opperde haar moeder dat ze misschien zelf een dansbureau kon beginnen met al haar ervaring. De moeder van Orli is zelf afgestudeerd aan de mode academie en wilde dan wel de kostuums verzorgen.

Orli Danslessen en Dansentertainment

Sinds vier jaar werkt Orli Assayag met haar moeder samen binnen haar eigen dansbureau.
Haar moeder regelt de kostuums, op kantoor zit een dame die de planning en de social media regelt en Orli is de ondernemer van het bedrijf.
Ze heeft een modellenbestand met meiden die opgeroepen kunnen worden voor een opdracht. Ze moeten er goed uitzien en allen dezelfde maat hebben. Dat scheelt een hoop kostuum kosten voor het bedrijf.
Op sommige dagen hebben ze vijftien meisjes op locatie op verschillende opdrachten staan. Orli regelt dat ze er heen gaan met de juiste outfit. Zelf staat ze regelmatig als reserve op de lijst, als er een meisje uitvalt gaat Orli in haar plaats. Ze vindt het werk nog steeds veel te leuk om te doen en danst zelf ook nog.

Orli geeft voor haar dansschool alle danslessen zelf aan kinderen in de leeftijd van drie tot zestien jaar. Op zulke dagen is ze Orli de danslerares, zonder opsmuk, omdat ze zich er maar al te goed van bewust is een rolmodel voor de meisjes te zijn.
Voorheen gaf ze ook nog heel veel verschillende workshops op scholen, maar daar heeft ze noodgedwongen paal en perk aan gesteld. Dat zou namelijk betekenen dat ze altijd aan het werk is en geen moment vrije tijd meer heeft.

Netwerken en ondernemen

Orli Assayag is een enthousiaste ondernemer wier kracht bij het netwerken ligt.
Haar enthousiaste manier van vertellen over haar werk brengt haar ver. Jij bént je bedrijf is haar overtuiging.
Toen ze begon met haar entertainmentbedrijf, is ze continu gaan netwerken. Je gezicht laten zien is ontzettend belangrijk en als je wilt dat mensen je bedrijf onthouden, zul je dat heel vaak moeten doen.
Inmiddels is ze partner van Rotterdammers voor Rotterdammers, een groot netwerk met veel netwerkbijeenkomsten. Orli verzorgt met haar onderneming het entertainment en de hostesses voor die avonden.
Op die manier spreekt ze ontzettend veel ondernemers. Ze geeft aan dat het niet altijd zo is dat je de juiste personen te spreken krijgt. Niet iedereen die je spreekt zoekt een dansentertainment bureau. Maar alleen al op de juiste manier je verhaal vertellen, zorgt dat mensen je onthouden.

Orli vindt dat ondernemen echt in je moet zitten. Steeds vaker hoort ze mensen zeggen dat ze ook gaan ondernemen, maar Orli merkt dat veel mensen geen idee hebben wat erbij komt kijken en het vooral erg idealiseren.
Zelf is ze gewend om hard te werken en ze weet inmiddels hoe het werkt waardoor dat gemakkelijker is.
Van belang is dat je blijft vernieuwen en zichtbaar blijft en dat kost veel tijd. Ze gaat daarom veel naar evenementenbeurzen en netwerkborrels.
Adverteren doet ze via Facebook en Instagram. Af en toe verzinnen ze een leuke actie om mensen te enthousiasmeren. Eens in de maand verschijnt er ook een nieuwsbrief.
De ouders van de kinderen op dansles zorgen ook regelmatig voor gratis mond-tot-mondreclame.

Toekomst

Orli Assayag vindt haar dansschool goed zoals het nu is.
Haar dansentertainment mag nog verdubbelen.
Veel groter dan dat hoeft voor haar niet, omdat ze graag alles zelf wil blijven doen.
Haar bedrijven zijn haar passie en dat wil ze niet overlaten aan anderen. Orli is echt haar bedrijf en dat straalt ze ook uit.

Tips voor ondernemers

Vind je eigen product vooral heel leuk, want dan kan je het verkopen. Wat het ook is, verkoop het met enthousiasme.

 

Orli Assayag

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.