Petrine van Olst

Petrine van Olst

Petrine van Olst  is een zeer actieve, enthousiaste ondernemer met veel interesses.
Van oorsprong financieel jurist en lang werkzaam geweest in het bankwezen waardoor ze met recht een financiële duizendpoot genoemd mag worden.
Jarenlang was ze werkzaam bij de afdeling Bijzonder Beheer van de Rabobank.
Daar zag ze de ondernemers die nog net wel of net niet meer te redden waren.
Petrine zag daar vooral dat bewustwording van de financiële consequenties van je bedrijfsvoering erg belangrijk is. Als je je bewust bent van hoe de financiële situatie van je bedrijf is, kun je tijdig de strategie aanpassen.

Voor een krediet bij een bank is een goed onderbouwde visie in nijpende situaties erg belangrijk. Petrine zou de ondernemers liever eerder zien dan wanneer het al vijf voor twaalf is.
Daarom besloot ze voor zichzelf te gaan beginnen en zich te richten op trainingen voor zzp-ers en mkb-ers.
Naast haar functie als Gemeenteraadslid, op dit moment verkiesbaar voor de partij WIJ Lansingerland, geeft Petrine nu de 2-daagse training Zeker van je Zaak.

Creditfit

Met haar bedrijf Credifit bestaat Petrine van Olst inmiddels vier jaar. Ze traint, coacht en adviseert ondernemers op het gebied van financiën en financieringen. Soms doet ze dit ook als interim-manager bij financiële instellingen.
Samen bekijk je hoe gezond je onderneming eigenlijk is.
Ze vergelijkt het met je eigen BMI, dat is ook te meten en bij te sturen waar nodig. Waarom weet men dat voor een eigen onderneming dan vaak niet?

Petrine geeft training aan ondernemers in groepen van ongeveer acht a tien personen.
Tijdens training in groepen ziet Petrine dat de ondernemers elkaar kunnen versterken.
Naast de twee daagse trainingen ‘Zeker van je Zaak’ , geeft ze ook gratis workshops ‘Focus op je Zaak’ om mensen kennis te laten maken met wat ze te bieden heeft.

Want dat ze wat te bieden heeft, staat voor haar als een paal boven water.
Haar missie is om ondernemers te laten inzien dat het heel belangrijk is dat ze zelf op de hoogte zijn van de financiële situatie van hun bedrijf.
Veelal laten ze alles over aan hun boekhouder, maar het is juist zo belangrijk om zelf op de hoogte te zijn van hoe je er als ondernemer voor staat.

Bewustwording vindt ze hierin belangrijk. Haar training is bedoeld voor ondernemers die willen groeien, die hun volgende stap willen zetten. Het werken met ondernemers geeft haar voldoening, het contact met de ondernemer, zien wat iemand beweegt.
Binnen haar training besteedt ze aandacht aan de gezondheid van je bedrijf, leert ze je aan welke knoppen je kunt draaien om meer succesvol te zijn en hoe je grip houdt op je knip. Vervolgens wordt deze kennis doorvertaald naar een plan voor de toekomst.

Petrine werkt met casussen, zodat de deelnemers niet hun eigen financiën op tafel hoeven te leggen, maar wel veel kunnen oefenen.
Haar ervaring is dat de ondernemers onderling veel tips voor elkaar hebben, waardoor de trainingen nooit hetzelfde zijn. Dat vindt ze ook het mooie er aan. Het werken met de mens zelf en hun eigen inbreng waar ze op in kan spelen. Hoe ingewikkelder de vraag, hoe leuker Petrine het vindt.

 

Ondernemen en netwerken

Petrine van Olst gelooft heel sterk in de kracht van netwerken.
Netwerken doe je overal, met iedereen waar je mee in gesprek bent.
Zo is zij wekelijks wel ergens op een netwerkbijeenkomst in de buurt te vinden.

Online zichtbaarheid vindt ook Petrine steeds belangrijker, zeker voor het promoten van de trainingen is dit nodig. Dit zou ze uit handen kunnen geven, maar vindt dit simpelweg zelf te leuk om te leren en te doen.

Naast haar trainingen en haar werk als Gemeenteraadslid is ze vrijwillig coach bij Qredits, wat ze ook ontzettend leuk vindt om te doen. Binnen al deze functies heeft ze geleerd zich te focussen op dat waar ze op dat moment mee bezig is.

Bij Petrine staan haar gedachten over haar onderneming nooit stil, alle ideeën schrijft ze op om er op een later tijdstip mee aan de slag te kunnen.
Het ondernemen als zelfstandige is haar op het lijf geschreven, je plannen meteen uitwerken zonder dat het over allerlei schijven hoeft te gaan spreekt Petrine erg aan.

 

Toekomst

Petrine van Olst wil met haar trainingen zoveel mogelijk ondernemers van haar kennis laten profiteren. Naast de basistraining ‘Zeker van je Zaak’ zijn er zeker nog een aantal verdiepingstrainingen of masterclasses in aantocht.
Ze heeft volop ideeën die ze voor de toekomst uit zou kunnen werken, gericht op de missie die ze heeft. Het ondersteunen van ondernemers bij het inzicht in hun bedrijf.

Tips voor ondernemers

Zorg dat je weet wat belangrijk is voor de gezondheid en het succes van je onderneming en ga er dan voor!

Ondernemers die na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in de tweedaagse training van Petrine van Olst zijn van harte welkom om zich aan te melden.
De eerstvolgende training start 18 april. Klik hier voor meer informatie.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.