Willy Sietsma

Willy Sietsma

Willy Sietsma werkte 28 jaar bij de Rabobank. Tijdens een opleiding tot officemanager kwam ze in aanraking met coaching. Dit was een vakgebied wat haar enorm aansprak.

Nadat ze was hersteld van haar  scheiding, besloot ze zichzelf een plezier te doen. Ze ging de tweejarige opleiding coach/ counselor volgen  en ging vanaf 2013 aan de slag als  lifecoach,  naast haar baan bij de bank.

Door reorganisaties bij de Rabobank was ieders toekomst onzeker. Willy besloot de stap te wagen en haar baan vrijwillig op te geven. In 2014 begon ze fulltime voor zichzelf als coach.

Binnen de coaching kun je veel kanten op. Willy besloot een niche te kiezen, het begeleiden van vrouwen na hun scheiding. Uiteindelijk maakte ze het nog specialistischer door vooral vrouwen te begeleiden die te maken hebben met een  narcistische (ex) partner.

 

Kies voor jezelf na scheiding

Willy Sietsma begeleidt ondernemende vrouwen  na of tijdens een scheiding en richt zich voornamelijk op mensen met een narcistische partner of een partner met narcistische trekken. Uit eigen ervaring, gecombineerd met haar opleiding en haar ervaringen in haar praktijk, heeft ze trainingen ontwikkelt voor haar doelgroep.
Vanuit huis geeft ze trainingen  en live sessies, maar ze geeft ook online trainingen en begeleiding, waardoor ze ook vrouwen kan begeleiden die op grotere afstand wonen. Als coach begeleidt ze vrouwen om van “a” naar “z” te komen, als counselor onderzoekt ze waarom je bij “a”bent en hoe je daar gekomen bent.
Willy vindt het belangrijk dat de vrouwen weer zichzelf worden en weer hun eigen leven kunnen leiden, kunnen genieten, zonder de sabotage van hun ex-partner. Daarnaast is het heel belangrijk dat ze rouwen om de scheiding en handvatten krijgen over wat ze wel of niet doen in de omgang met hun ex-partner om verdere manipulatie te voorkomen. Ze is  is een coach/counselor die liefdevol confronteert en humor niet uit de weg gaat. Dat je zelf ook altijd weer leert van je cliënten, dat vindt ze het mooie van coaching.

Ondernemen

Willy Sietsma is als commissielid werkzaam binnen het ondernemersnetwerk ZZP Capelle, waar ze het ondernemers ontbijt organiseert. Ze verzorgt hiervoor de uitnodigingen, de reclame en het event zelf.
Door contact met andere ondernemers leert ze meer over ondernemen, dit levert haar nieuwe inzichten voor haar bedrijf. Ze vindt het prettig om te kunnen sparren met andere ondernemers, en gezellig, want als ZZP-er werk je toch vooral alleen.
Ze heeft  een ondernemerscoach in de arm genomen om goed voorbereid te zijn met haar eigen bedrijf.

Daarnaast zorgt Willy ervoor goed zichtbaar te zijn op LinkedIn, Facebook en Twitter waar ze zich voornamelijk richt op de ondernemende vrouw. Haar gratis -book over narcisme en hoe je er van kun herstellen is online te bestellen. In haar  nieuwsbrieven geeft ze tips en inspiratie die aansluiten op haar expertise
Veel klanten komen via mond-tot-mond reclame bij haar, een kleiner gedeelte via een online route. Willy heeft ook contact met advocaten die soms naar haar doorverwijzen.

Ondernemerschap is voor Willy vooral een eigen bestaan kunnen opbouwen vanuit je onderneming.
Het is een leertraject waarbij naïviteit al snel verdwijnt. Ze kijkt goed naar wat wel en niet werkt voor haar onderneming en past haar handelen daar op aan.

 

Toekomst

In de toekomst wil Willy Sietsma graag nog meer trainingen gaan geven
Haar missie is om, naast het begeleiden van vrouwen, narcisme beter kenbaar te maken, zodat mannen en vrouwen en professionals in en na het scheidingstraject het gaan herkennen en adequaat kunnen reageren.
Haar grootste droom is een meerdaagse training op locatie te kunnen geven.
Maar eerst wil ze haar bedrijf goed op de rit hebben en een groep om zich heen verzamelen waarmee ze verder kan gaan.

Tip voor ondernemers

Oriënteer je goed op het ondernemerschap. Haal uit alle ondernemerslessen vooral dat wat goed is voor jezelf en de manier waarop je jouw bedrijf wil opbouwen, maar werk vanuit jezelf.
Vind je eigen manier, want als je het doet volgens de manier van anderen gaat het niet werken. Dan voelt het niet echt voor je klanten.
Zowel online als offline netwerken is belangrijk. Laat jezelf zien en horen en reageer op anderen. Voor vrouwelijke ondernemers is het raadzaam ook lid te worden van vrouwennetwerken, omdat daar een andere energie hangt dan op gemengde netwerken waardoor er andere verbindingen worden gelegd.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.