Stéphanie Beijnes, Verlies&Verder

Stéphanie Beijnes

Stéphanie Beijnes heeft als jong meisje haar moeder verloren. Dit heeft haar gevormd. Ze merkte dat mensen zich terugtrokken, omdat ze niet wisten hoe op haar verdriet te reageren.
Ze deed een opleiding als activiteitenbegeleidster in de zorg en werkte met name in verpleeghuizen.
Vervolgens ging ze communicatie doen en werkte ze bij verschillende banken als communicatiemanager.
Ze gaf les binnen het onderwijs over communicatie en kwam zo als docent bij Hogeschool InHolland terecht.
Daar zag ze veel jonge mensen vastlopen als gevolg van een verlies wat ze in hun leven meemaakten. Hetzij een overlijden, een scheiding, het verlies van een relatie of afname van je gezondheid.
Als van zelf sprekend kwamen deze mensen met haar hierover in gesprek en Stéphanie besloot daar iets mee te gaan doen.
Ze ging de post HBO opleiding Rouw & Verlies volgen om daarna mensen te kunnen gaan begeleiden.
Steeds vaker merkte ze meer voor mensen te willen gaan betekenen en zo begon ze in 2013 fulltime voor zichzelf.

Verlies & Verder

Met Verlies & Verder biedt Stéphanie Beijnes individuele begeleiding, workshops, maar ook groepstrainingen.
Ze heeft haar eigen methode ontwikkeld, het Kompas, die ze inzet tijdens de workshops. Binnen haar methode kijkt ze waar je nu staat, wat je nodig hebt, wie je steunt en wat je achter kunt laten.
De visie van Stéphanie is dat je altijd ’thuis’ komt, maar je moet de zaken goed afronden. Ze biedt je dan ook de veiligheid om je verhaal te kunnen vertellen. Als extra ondersteuning heeft ze een online programma voor haar cliënten waar ze theorie krijgen, maar ook oefeningen. Hierbij maakt Stéphanie onder andere gebruik van oefeningen in mindfulness en schrijfoefeningen.
Aan werkgevers leert ze hoe een rouwproces verloopt. Om welk verlies het ook gaat. Werkgevers zouden moeten meebewegen met het proces van de werknemer. Rouw komt nu eenmaal in golfbewegingen.
Het liefst zou ze het vak Verlieskunde ontwikkelen om te kunnen geven op HBO opleidingen, gericht op de zorg en communicatie.

Ondernemen

De cliënten van Stéphanie Beijnes komen veelal via mond-tot-mond reclame. Elke cliënt levert wel weer een nieuwe cliënt aan.
Het komt ook voor dat werkgevers haar benaderen voor hun werknemers.
Voor de workshops adverteert Stéphanie via haar website. Ze gebruikt hiervoor ook social media en geeft lezingen op netwerkborrels.
Stéphanie is lid van het MKB Rotterdam, heeft als starter bij Start me Up gezeten en is lid van ZZPro.
Door haar verleden in het onderwijs en bij de bank heeft ze al een groot netwerk wat ze in kan zetten.
Door haar communicatie achtergrond is ze in staat zelf haar flyers te ontwerpen en haar ervaring uit de zorg zet ze in tijdens haar workshops en begeleiding. Zo kan ze als zelfstandig ondernemer putten uit haar brede ervaring.
Haar werkplek bevindt zich bij Good Place 2 work. Dat is een werkplek waar ze enorm is geholpen. De groep vrouwelijke ondernemers denkt met je mee en steunt je waar nodig.

Toekomst

De wens van Stéphanie is om over 5 jaar naam gemaakt te hebben als trainer.
Organisaties weten haar dan te vinden om hun teams een boost te kunnen geven en vanuit een nieuw perspectief verder te kunnen werken. Dat hoeft niet alleen gericht te zijn op verlies. Stéphanie weet over het algemeen alles wel boven tafel te krijgen, ook de dingen die mensen wel denken maar niet zeggen. 90% van de communicatie is non verbaal tijdens een training en als je dat boven tafel hebt, kun je vaak grote stappen maken.
Stéphanie wil ook graag meer met gezinsbegeleiding gaan doen. Binnen gezinnen waar verlies een issue is, kun je al in een heel vroeg stadium voorkomen dat het later escaleert.

Tips voor ondernemers

Startende ondernemers moeten het vooral gaan doen maar pas op dat je het niet romantiseert. Als ondernemer moet je het écht zelf doen.
Elke keer  moet je jezelf weer oprapen als het even wat minder gegaan is, blijf dat ook doen. Iedere ondernemer heeft periodes dat het even minder goed loopt, de positieve momenten komen echter ook weer.
Ken je eigen kracht, maar ook de zaken waar je minder goed in bent.
Bouw aan je netwerk, want dat is heel belangrijk. Zoek ondernemers die jij een voorbeeld vindt voor jezelf.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.