Sander Boogaard

Sander Boogaard

Sander Boogaard leeft het leven als ondernemer in volle vaart en met puur enthousiasme.
Hoewel hij zichzelf niet als ondernemer pur sang ziet, is hij wel continu bezig met zijn werk en zichzelf te verbeteren.
Sander begon na zijn studie toegepaste psychologie als accountmanager én coach bij een re-integratiebureau.
Vervolgens kwam hij als selectie adviseur terecht bij de politie academie. Hij nam assessments af en was assessmentacteur. Acteren doet hij al zijn hele leven en hij vindt het ontzettend leuk om dit toe te kunnen passen binnen zijn vakgebied. De baan bij de politieacademie was dan ook erg inspirerend voor hem.

Sander is iemand die toe is aan iets nieuws als hij een onderdeel van zijn vak door en door kent.
Hij hanteert het ‘ik heb het nog nooit gedaan dus denk dat ik het wel kan’ principe.
Na de Politieacademie werd hij docent bij de Hogeschool Drechtsteden waar hij toegepaste psychologie geeft. Tevens geeft hij trainingen bij de NTI.  Hij geeft onder andere: communicatie training, het geven van feedback en het stellen van grenzen.
De combinatie van de verschillende functies maakt het voor hem heerlijk om te werken. Sander kan alle facetten van zijn vak en passie er in kwijt en geniet met volle teugen van zijn carrière.

Ondernemer, trainer, docent en trainingsacteur

Sinds juli 2016 is Sander Boogaard zelfstandig ondernemer geworden.
Hij heeft zijn twee vaste opdrachten bij de Hogeschool Drechtsteden en de NTI en is daarnaast in te schakelen als trainer of trainingsacteur.
Door de introductie van de wet DBA waren de vaste opdrachten even in het gedrang, maar gelukkig heeft Sander daar goede afspraken over kunnen maken, zodat hij les kan blijven geven bij de twee instellingen.
De combinatie van de twee structurele opdrachten en daarnaast de freelance opdrachten bevalt hem erg goed.
Enerzijds heeft hij zekerheid en anderzijds heeft hij de afwisseling die hij nodig heeft. Op alle facetten binnen zijn onderneming kan hij zijn passie kwijt en hij geniet met volle teugen van waar hij mee bezig is.
Naast doceren en acteren schrijft Sander ook scripts. Hij heeft een script geschreven voor Toprecreatie. Met zijn script worden op de bungalowparken films met vakantie vierende kinderen opgenomen. Sander speelt hier zelf ook een rol in mee. Ook heeft hij een klein deel van een lesboek voor een MBO opleiding recreatie geschreven.

Ondernemen

Sander pakt graag klussen aan waar hij energie van krijgt. Er moet een gezonde druk achter zitten en het moet  inspirerend zijn.
De kracht van Sander als ondernemer zit in zijn toegankelijkheid en zijn positieve energie. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij weet precies hoe hij dat in kan zetten voor zijn werk.
Hij heeft geleerd dat het niet nodig is iedereen mee te krijgen in een groep. De mensen die hem negatieve energie kosten kan hij tegenwoordig anders benaderen waardoor hij er geen last van heeft. Groepsdynamica vindt hij ontzettend leuk, maar het is ook heel moeilijk om mee te werken.
Daarom richt hij zijn focus voornamelijk op de mensen die wél willen leren.

Als ondernemer heeft Sander het nog niet nodig gehad om acquisitie te plegen.
De opdrachten komen tot nu toe nog altijd via mond-tot-mond reclame op zijn pad. Hij beseft zich terdege dat dat een bevoorrechte positie is waar hij zich in bevindt en daar is hij dankbaar voor.

Online zichtbaarheid

Sander Boogaard heeft er bewust voor gekozen geen gebruik te maken van een eigen website.
De reden daarvan is dat hij niet in een hokje gezet wil worden. Als hij op zijn website schrijft wat hij doet en gedaan heeft, dan vinden de mensen hem die gericht zoeken. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat hij in een vast keurslijf terecht komt. Dat wil hij bewust niet, Sander wil openstaan voor mogelijkheden en opdrachten die op zijn pad komen.
Hij werkt heel graag vraaggericht en is altijd in voor iets nieuws.

LinkedIn is voor hem een belangrijk online medium. Hij heeft gemerkt dat hij regelmatiger bekeken wordt nu hij zijn onderschrift op zijn LinkedIn pagina heeft veranderd in ondernemer, trainer, docent en trainingsacteur.
Hij is binnen LinkedIn lid van vakgroepen om op de hoogte te blijven en deelt de artikelen die hij interessant vindt, om zo online zichtbaar te blijven.

Toekomst

De toekomst ligt voor Sander Boogaard volledig open.
Op dit moment doet hij wat hij leuk vindt en waar hij energie van krijgt. Dat is over vijf jaar nog steeds zo, is zijn overtuiging. Of het over vijf jaar hetzelfde is als wat hij nu  doet, kan hij niets over zeggen. De dingen komen op zijn pad en als hij het interessant vindt, pakt hij het aan. Dat zou zomaar iets totaal anders kunnen zijn dan hij  nu doet.
Hij weet zeker dat het helemaal goed komt met zijn ondernemerschap.
Belangrijk vindt hij het vooral dat hij blijft beseffen hoe bevoorrecht hij is en dat hij daarvan kan genieten.

Tip voor ondernemers

Doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.
Ga niet geforceerd aan het werk voor het geld als je er niets aan vindt.
Als je je talenten benut en ervan kan genieten, komen er steeds nieuwe dingen op je pad.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.