SafakYokolma, Skintastics

Safak Yokolma

Safak Yokolma is samen met haar zus eigenaar van Skintastics in Rotterdam.
Sinds mei 2015 is de cosmetische kliniek gevestigd aan het Oostplein. Daarmee ligt de vrij nieuwe kliniek op een prachtige, gemakkelijk bereikbare locatie.
Safak was oorspronkelijk HR- adviseur en is hier ook voor opgeleid.
Na een aantal jaar begon het echter te kriebelen. Ze wilde iets voor zichzelf gaan doen en dan liefst in een ander vakgebied.
Een reorganisatie binnen het bedrijf kwam voor haar precies op het juiste moment.
Safak bood vrijwillig aan te stoppen en nam voldoende tijd om te bedenken wat ze dan precies zou willen.

Haar zus is psychiater en cosmetisch arts en samen waagden ze de stap een eigen kliniek te beginnen.
Safak zou de organisatie van het geheel op zich nemen en zich eventueel terugtrekken als de kliniek op poten zou staan.
Haar zus bleek zich uiteindelijk toch liever als zzp-er in te laten huren. Zij wilde zich niet bezighouden met het organisatorische aspect van een eigen kliniek.
Safak heeft de kliniek dus vanaf het begin af aan opgebouwd. Dit voelde zo vertrouwd dat ze besloot eigenaar te blijven en het zelf te gaan runnen.

Skintastics

Skintastics is een cosmetische kliniek waar cosmetische artsen en huidtherapeuten worden ingehuurd op basis van vraag van de klant.
De kliniek levert kwalitatieve diensten en producten van A-merken.
Bij Skintastics krijg je eerst een gratis en vrijblijvende intake waarin gekeken wordt naar wat nodig en haalbaar is. De klanten worden uitgebreid geïnformeerd over de inhoud van de behandeling en eventuele risico’s.
Behandelingen die ze bij Skintastics bieden, zijn onder andere tatoeage verwijdering, botox, fillers (injectibles), PDO-draadlift, huidtherapie en laser ontharen.
Safak Yokolma doet bewust geen behandelingen zelf. Ze vindt kwaliteit erg belangrijk en huurt gecertificeerde mensen in.
Wel gaat ze mee naar alle cursussen en workshops. Zo ziet ze wat haar specialisten daar leren en wat ze als kliniek aan kan bieden aan de klant.
Skintastics richt zich mede door de kwaliteit op het midden en hoge segment van de markt. De klanten weten haar inmiddels te vinden en zijn tevreden over de kwaliteit van de behandelingen.

Richtlijnen bij Skintastics

Bij Skintastics werken ze volgens de nieuwste protocollen wat betreft hygiëne en veiligheid.
Dit is nog niet verplicht, maar de richtlijnen worden steeds strenger. Daar hebben Safak Yokolma en haar zus zich goed in verdiept.
De grootste uitdaging ziet Safak Yokolma in het zorgen dat Skintastics een grote en bekende kliniek in Rotterdam wordt. Zonder het verlies van kwaliteit.
Hierbij moet ze de concurrentie aan met andere klinieken. Deze stunten soms met prijzen of groupon aanbiedingen, Skintastics doet dit niet.
Safak heeft een duidelijke keuze gemaakt. Ze gaat voor gegarandeerde kwaliteit.

Adverteren

Skintastics is actief op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast adverteren ze in bladen of lokale krantjes.
Ook wordt er geadverteerd op de tram en binnenkort zullen ze via spotjes op radio Decibel te horen zijn. Dit allemaal om meer bekendheid in de regio te genereren.
Skintastics heeft voor een jong bedrijf ook aardig wat reviews op de website. Dit is iets waar klanten veel waarde hechten aan hechten.

Netwerken  en succesformule

Netwerken gebeurt in deze branche vooral op cursussen en workshops van de leveranciers.
Daar komen de cosmetische artsen en huidtherapeuten elkaar veelal tegen.
De succesformule van Skintastics is volgens Safak Yokolma de service en de aandacht voor de klant.
Skintastics is eerlijk en transparant over wat wel en niet nodig is bij de klant.

Als je bij Skintastics binnenkomt zie je dat er aandacht is besteed aan het interieur.
De klant voelt zich welkom en snel op zijn gemak.
Het is er schoon en netjes en de kliniek straalt warmte en sfeer uit.

Advies voor ondernemers

Als advies voor andere ondernemers wil Safak Yokolma meegeven dat je beter 1 ding goed kunt doen dan een aantal dingen half.
Doe wat je doet met je volle aandacht. Dat waardeert en respecteert de klant.
Interesse in Skintastics? Kijk op http://www.skintastics.nl/

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  https://typischwinnifred.nl/

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.