Philip Hoogerbrugge, Multiple Solutions Rotterdam

Philip Hoogerbrugge

Philip Hoogerbrugge komt uit een echt ondernemersgezin.
Als kind hielp hij mee in de zaak van zijn vader en thuis hoorde hij de gesprekken over de zaak aan.
Philip ging bij een bank werken toen het tijd werd een baan te zoeken.
Zijn vader wilde wel dat hij het bedrijf over zou nemen, maar dat wilde Philip op dat moment niet.
Naast zijn baan had hij af en toe een eigen onderneming, omdat hij dat nou eenmaal leuk vond en het was hem met de paplepel ingegoten.
36 jaar en vele reorganisaties hield hij het vol bij de bank. Hij had een goed betaalde baan, maar na de zoveelste reorganisatie besloot Philip dat hij geen zin meer had in nieuwe veranderingen. Hij wilde ook niet nogmaals moeten solliciteren op zijn eigen baan en besloot te stoppen.

Hij mocht en kon weg bij de bank met een goed sociaal plan. Er zat een opleidingsbudget bij in en Philip besloot een opleiding Webdesign te gaan doen en een cursus Photoshop.
Al jaren was hij naast zijn vaste baan werkzaam als freelance fotograaf en in 2016 besloot hij volledig voor zichzelf te gaan werken.

Multiple Solutions Rotterdam

Multiple Solutions Rotterdam is de verzamelnaam voor de takken van sport waar Philip Hoogerbrugge zich mee bezig houdt. Dit zijn webdesign onder de naam msr advies en fotografie onder de naam msr photography.
Toen hij in 2016 voor zichzelf begon besloot hij volgens de Ki-zen methode te bedenken waar hij mee zou beginnen binnen zijn bedrijf.
Als ondernemer had hij zoveel ideeën, dat het nodig was daar in te gaan schiften.
Het eerste half jaar heeft hij besteed aan het op een rij zetten van ideeën, mogelijkheden en de praktische haalbaarheid daarvan.
Doordat hij als freelancer al fotografeerde, bleven de opdrachten via mond-tot-mond reclame toch wel komen.

Hij onderscheidt zich door zijn technische visie op fotograferen. Philip weet precies hoe een foto te maken, waar hij zich ook bevindt. Geef hem de camera en met zijn technische inzicht heeft hij meteen de juiste instelling te pakken.

Philip is een gepassioneerd fotograaf en is voor verschillende opdrachten inzetbaar. Hij fotografeert bij evenementen en op bruiloften. Model- en portretfotografie is een onderdeel van fotografie dat hij graag doet.  Hij houdt van opdrachten voor bedrijven waar hij mee kan denken over het gehele concept. De huisstijl, de marketing, het webdesign en de foto’s en dat uitwerken.

Ondernemen

Netwerken is een wezenlijk onderdeel van het ondernemen. Volgens Philip Hoogerbrugge hoeft dat niet alleen op netwerk-bijeenkomsten. Netwerken doe je immers overal. Het is maar net hoe je het definieert.
Vanuit zijn baan bij de bank heeft Philip een groot netwerk waar hij over kan beschikken, maar in feite heeft iedereen een netwerk. Ook je sportclub, het schoolplein of je familie zijn geschikt om te netwerken. Belangrijk is dat mensen weten waar je mee bezig bent.

Het nadenken over het bedrijf vindt Philip erg belangrijk. Hij zet pas iets in de markt als hij er volledig achter kan staan. Als zijn website voor zijn gevoel nog niet volledig klopt, zal hij er niet mee adverteren.
Hij vindt het breed neer zetten van zijn dienstverlening belangrijk en daar neemt hij de tijd voor.
Voor het bouwen van websites moet hij op de hoogte blijven wat bedrijven vragen qua webdesign, die trends zal hij  moeten volgen. Binnen de fotografie is het oog hebben voor de foto belangrijk en niet zozeer veranderende technieken.
Philip maakt gebruik van social media voor zijn bedrijf. Hij is actief op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Toekomst

Het doel van Philip is dat zijn bedrijf over 2 jaar substantiële inkomsten oplevert. Anders moet hij gaan nadenken over een andere manier van ondernemen.
Belangrijk voor de toekomst is dat hij een goed gevoel heeft bij de dingen die hij doet en dat hij er plezier in blijft houden.
Hij zit nu in een fase van zijn leven waarin willen belangrijker is dan moeten.

Tips voor ondernemers

Als ondernemer hoor je zelfvertrouwen te hebben over waar je mee bezig bent als ondernemer.
Heb je dat niet, probeer het dan in ieder geval toch uit te stralen.
Netwerken is daarbij onontbeerlijk. Praat tegen alles en iedereen over wat je doet en luister ook goed naar wat anderen zoeken.

Deze tekst is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.