Harrie Lamers

Harrie Lamers

Harrie Lamers is een veelzijdig man. Het is een inspirator, een expert in het verbinden van mensen, een veelgevraagde gastspreker en trainer, maar bovenal is Harrie Lamers zichzelf.

Het ondernemen zit Harrie in het bloed, als zoon en kleinzoon van ondernemers. Van jongs af aan heeft Harrie eigenlijk al veel mensen om zich heen gehad. Overal waar hij kwam was hij de gedoodverfde gangmaker en bovendien een graag geziene gast.

Op zijn 15e jaar is hij begonnen met werken in de horeca. Daarna is hij overgestapt naar de financiële dienstverlening, waarin hij gedurende 15 jaar zeer verdienstelijk aan het werk is geweest.

 

De Verbinder

De core business van een Verbinder is het geven van trainingen. Tijdens de trainingen van Harrie komen zaken aan de orde als: ‘Hoe moet je netwerken en hoe verkoop je jezelf of je product op een zo goed mogelijke manier?’ Harrie verzorgt ook zogenaamde ‘inspiratie-sessies’ voor bedrijven. zijn niche is: traditionele dienstverlening: accountancy en advocatuur. Een grote passie van Harrie is ook het inspireren en ondersteunen van ondernemers, zodat zij verder kunnen groeien.

Ondernemen

Harrie is ervan overtuigd dat geven loont. “Zo creëer je een gevoel van eigenwaarde, krijg je je eigen zendtijd en tenslotte zal je zien dat het je ook nog eens iets oplevert.” Hij wordt dan ook regelmatig benaderd door mensen met vragen over netwerken. Harrie ziet het verbinden van anderen niet als werk, maar als een cadeau voor zichzelf. Zo wordt hij steeds in staat gesteld om contacten met zijn gehele netwerk te onderhouden. Met name wanneer iemand gericht op zoek is naar een bepaald persoon uit het netwerk van Harrie, is dat voor hem weer een kans om het contact met die persoon weer even aan te halen. Op die manier blijft hij zelf ook voor iedereen zichtbaar.

 

Netwerken

Netwerken is enorm belangrijk voor elke onderneming. Door middel van zijn trainingen leert Harrie ondernemers hoe zij met succes aan hun netwerk kunnen werken. Harrie heeft zijn talent voor netwerken en zijn voorliefde voor de horeca ingezet door ‘Stichting Hapje Zoetermeer’op te richten. Ook hier zoekt hij weer de verbinding, door met een team van mensen de Horeca van Zoetermeer te verbinden met de inwoners van Zoetermeer.

 

Social media

Helemaal in stijl met zijn visie en expertise is Harrie met een innoverend initiatief gekomen. Als expert in verbinden, biedt hij ondernemers de kans om op een eenvoudige manier LinkedIn veel beter te gaan benutten. Hiervoor heeft hij een bedrijf ‘Linkedrescue’ opgericht.
Via de website van dit bedrijf, www.linkedrescue.nl ‘redt’ Harrie de ondernemers door ze te laten ontdekken hoe zij het beste gebruik kunnen maken van LinkedIn.

 

Tips voor ondernemers

“Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt.”
Als je andere mensen met elkaar verbindt, blijf je zelf ook zichtbaar en actief binnen je eigen netwerk. Stop tijd en aandacht in je LinkedIn-profiel en zorg ervoor dat het er zo professioneel mogelijk uitziet en steeds up to date is.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Lieuwert den Hoedt,  Jermaine Moerli en Annette Diender

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.