Paul Simons coaching

Paul Simons

De inspirerende persoonlijkheid Paul Simons weet als geen ander dat niets in het leven zeker is.
Soms word je dan ondernemer door de omstandigheden die zich in je leven voordoen.

Werkzaam bij de Rabobank als hypotheekadviseur had hij samen met zijn vrouw een heel mooi leven.
Totdat zijn vrouw maagkanker kreeg. Zijn leven veranderde op slag.
De bank gaf hem gelukkig de mogelijkheid bij haar te zijn waar dat nodig was en te komen werken als hij kon.

Bij de bank was Paul altijd al bezig om mensen te coachen, te begeleiden en vooral te stimuleren aan hun toekomst te werken.
Toen zijn vrouw in 2010 overleed en kort daarna zijn ouders en een goede vriend, begon hij stevig na te denken over wat hij écht leuk vond om te doen. Steeds kwam hij terug bij het coachen. De bank stond hier volledig achter en Paul mocht een opleiding gaan doen.

 

Paul Simons coaching

Paul zocht contact met de TC university voor het volgen van een opleiding tot coach en zij adviseerden hem om voor de richting NLP (neuro linguïstisch programmeren) te gaan. Dat zei hem op dat moment nog helemaal niets. De eerste drie dagen van de opleiding vond hij het ook helemaal niets. Om op dag vier erachter te komen dat het was wat hij moest doen. Inmiddels maakt NLP volledig deel uit van zijn werkwijze.

Tijdens de studie NLP merkte hij dat dat leren en ontdekken toch wel heel erg zijn ding was en besloot bij de bank te gaan downgraden om zo meer tijd voor studies te krijgen.

Na de HBO opleiding tot coach,  de NLP master opleiding, de HUNA opleiding op Hawaii, een opleiding voor systemisch werken en een opleiding voor Coachen Rondom Kanker, besloot Paul dat hij klaar was om zijn eigen coachpraktijk te starten.

Hij legde contact met Coach Connect Bij Kanker, een instituut voor coaches die mensen met kanker begeleiden.
Daar maakt hij nu ook deel van uit als één van de weinige coaches uit de regio.

Vanuit zijn eigen ervaring vindt Paul het belangrijk mensen te stimuleren bij het uitstippelen van hun toekomst.
Wat wil je echt, wat zou je anders willen en hoe pak je dat aan?
Het coachen bij kanker is een specifieke manier van coachen. Paul kan de ziekte niet oplossen, maar kan het proces wel begeleiden door te luisteren, tips en vooral steun te bieden.

 

Werkwijze

Waar Paul vroeger wars was van het idee dat er meer is tussen hemel en aarde, is dat nu juist waar hij in gelooft.
Als het op zijn pad komt dan moet het vast zo zijn dat hij er iets mee doet en dat probeert hij zijn cliënten ook mee te geven.

Paul coacht mensen graag door middel van wandel-coaching. Tijdens deze wandelingen heb je totaal andere gesprekken dan in bijvoorbeeld een huiskamer. Hij maakt gebruik van verschillende technieken en oefeningen die hij tijdens zijn talrijke studies heeft opgepikt.
Ook maakt hij gebruik van online coaching. De kennismaking verloopt via skype, de vragen mogen gesteld worden via mail. Paul heeft dan tijd om erover na te denken om er vervolgens via een skype sessie weer op terug te komen.

De combinatie van life-coach en coach bij kanker vindt Paul heel prettig. Coach bij kanker is hij vanuit zijn eigen levenservaring geworden, hij heeft deze nare periode om kunnen zetten in iets moois.
Naast deze vorm van coachen vindt hij het ontzettend leuk om mensen te begeleiden op hun levenspad, hen te stimuleren op weg naar de toekomst. Dat geeft hem veel energie.

 

Ondernemen

De energieke Paul Simons adverteert met enige regelmaat in het blad for you, een gratis magazine wat onder andere verspreid wordt bij de Etos, de Ici Paris XL en Rituals in Capelle aan den IJssel. In Rotterdam ligt het blad onder andere bij de Jumbo en de Bruna.

De klanten komen ook bij hem via huisartsen en oncologen, maar vooral via via. Via het bedrijf van een vriend kwamen de eerste klanten die door de eigenaar van het bedrijf naar hem werden doorverwezen.
Paul flyert ook bij huisartsen, ziekenhuizen in de regio en bij Stichting OOK

Inmiddels heeft hij ook Instagram ontdekt en ontwierp hij een nieuwe website. Deze is gekoppeld aan Facebook. Paul maakt gebruik van een nieuwsbrief en is voornemens om maandelijks te gaan bloggen.

Verzekeringsmaatschappijen krijgen inmiddels ook door dat coachen voor mensen met kanker heilzaam kan werken.
Het kost een hoop administratief geregel, maar uiteindelijk zal het ertoe leiden dat Paul zijn sessies vergoed kan krijgen via een aantal verzekeringsmaatschappijen.

Als coach richt Paul zich vooral op mensen met kanker.
Ook het gebruik van de NLP methode in zijn praktijk is niet iets wat alle coaches doen.
Hij is breed opgeleid en kan daardoor vele technieken inzetten tijdens zijn coach-trajecten.

 

Toekomst

Paul Simons wil in de toekomst graag stoppen bij de bank en dan een aantal dagen per week als coach werken.
In zijn toekomstplannen zit ook de hoop zeil-weekenden voor mannen te kunnen gaan organiseren.
Mannen praten namelijk wel met een coach over waar ze tegen aanlopen, bijvoorbeeld als ze ziek zijn, maar meestal niet met anderen. Paul wil daar een mogelijkheid voor gaan bieden.  Tijdens een zeil-weekend samen werken aan waar ze naar toe willen.
Kook-workshops geven aan mannen behoort ook tot de plannen van Paul. Ook hier geldt weer het samen werken aan een eindresultaat en ondertussen praten over waar je tegenaan kunt lopen.

Tip voor ondernemers

Kijk naar andere ondernemers, neem dingen daarvan mee, maar doe het altijd op je eigen manier.
Word geen kopie, want dat werkt niet.
Neem de tijd voor je plannen, werk ze rustig uit.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Hans Koedam,  Eric van der Velden en Victor Toxopeus.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.