Marjan Zwaan

Marjan Zwaan

Marjan Zwaan heeft veel verschillende banen gehad, voordat ze erachter kwam dat masseren echt haar ding is.
Ze begon in de groente- en fruitexport, het bedrijf van haar vader wat ze later samen met haar zus over nam.
Dit werk bleek moeilijk te combineren met het hebben van een gezin. Het bedrijf werd daarom verkocht en Marjan dacht dat ze in de hulpverlening wilde werken. Dat bleek niet haar roeping. Ze begon bij een uitzendbureau voor zeevarenden en later bij de Shell, ze verkocht Herbalife en deed aan netwerkmarketing. Achteraf zegt ze over deze periode dat het noodsprongen waren die haar uiteindelijk hebben gebracht waar ze moet zijn.
Marjan is niet iemand die stil kan zitten, ze vindt het leuk nieuwe dingen te ondernemen en ze volgde massage cursussen. Haar eigen bedrijf begon ze aan huis met facelift massage.
Ze bleef massagecursussen volgen om haar kennis uit te breiden.
Via haar netwerk werd ze geattendeerd op de ruimte waar vandaan ze nu haar praktijk voert. Restaurant het Hooghe Water in Capelle aan den IJssel.

 

ManeA, Massage net even Anders

ManeA staat voor massage net even anders.
Marjan doet de dingen als persoon ook vaak net even anders en binnen het massage vak merkt ze dat ze dat ook doet.

Ze is een echt gevoelsmens en reageert op haar gevoel tijdens een massage waardoor ze niet altijd een standaard behandeling uitvoert.
Bij ManeA geeft Marjan hoofdzakelijk ontspanningsmassages en sportmassages. Je kunt echter ook bij haar terecht voor kinesiotaping, cupping, Indonesische massage en hypnomassage.

Een andere tak van sport die Marjan beoefent is stoelmassage. Ze verhuurt zichzelf als zzp-er via workmassage aan bedrijven.
Marjan heeft haar eigen stoel die ze mee neemt naar het bedrijf en, vaak samen met andere masseurs, geven ze het gehele personeel een stoelmassage. Het doel hiervan is het ziekteverzuim terugdringen.
Vaak komt ze bij bedrijven waar mensen lichamelijk zwaar werk doen. Na een kwartiertje stoelmassage voelen deze mensen zich vaak al als herboren. Deze vorm van werken vindt Marjan ontzettend leuk en ze zou graag aan meer bedrijven haar diensten aanbieden.

Ondernemen

Ondernemen is wel echt haar ding. Marjan vindt het heerlijk om nieuwe dingen uit te denken en vooral uit te proberen.

Ze heeft een groot netwerk waar ze uit kan putten en heeft veel klanten gekregen door mond- tot mondreclame. Klanten geven na een behandeling ook wel eens cadeaubonnen van ManeA aan hun eigen netwerk wat Marjan weer nieuwe klanten oplevert.

Acquisitie vindt ze niet leuk om te doen en daar doet ze dan ook weinig mee. Reclame maakt ze af en toe. Toen ze begon flyerde ze wel en ze hangt nog steeds haar kaartjes op bij winkels.
Via haar Facebook bedrijfspagina kunnen mensen via de ‘boek nu’ knop meteen een behandeling boeken waarmee ze mee gaat in de trend om alles online te kunnen regelen. Ook kun je bij haar cadeaubonnen kopen om iemand anders een massage aan te bieden.
Marjan schroomt niet om bedrijven op te bellen om haar stoelmassage diensten aan te bieden.

Elk jaar staat ze met haar stoelmassage ook op beurzen.
Ze werkt op de Gezondheidsbeurs en de Winterfair in Rotterdam. Andere beurzen zijn tot nu toe te duur gebleken, ook al belt Marjan jaarlijks om te vragen of ze iets met de prijs kunnen.

Als ze meer tijd zou hebben zou ze naar netwerk ontbijten gaan, Marjan is van mening dat netwerken goed is voor je bedrijf. Gelukkig komt ze op haar standplaats bij het Hooghe Water ook veel ondernemers tegen bij wie ze haar kaartje achterlaat.

Toekomst

Marjan Zwaan wil in de toekomst graag veel meer bedrijven bedienen met haar stoelmassage.
De afwisseling van ontspanningsmassage, sportmassage en stoelmassage wil ze er vooral in houden.
Ze is er niet de persoon naar de hele dag dezelfde behandeling uit te voeren.

Op dit moment is ze bezig met een  cursus hypnomassage voor de nog diepere ontspanning, zodat ze haar klanten weer wat nieuws aan kan bieden.
Andere cursussen voor de toekomst sluit ze zeker niet uit.
Voor Marjan is ondernemen geen werken, voor haar is de dag dat ze begon met ondernemen, de dag dat ze stopte met werken. Dat gevoel wil ze vasthouden in de toekomst. Daarin is het voor haar belangrijk af en toe even gas terug te nemen, omdat haar agenda anders overvol is. Stiekem is ze toch de hulpverlener geworden die ze ooit wilde zijn, want als iemand belt met een fysieke klacht, zit Marjan al bijna in de auto om te gaan behandelen.

Tip voor ondernemers

Doe wat je leuk vindt, dan werk je geen dag.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Hans Koedam,  Eric van der Velden en Victor Toxopeus.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.