Nood breekt wet  

nood breekt wet

Het leek een rustige week te worden, behalve dat mijn echtgenoot ongeveer aan de andere kant van de wereld zit. Met mijn twee dochters samen regelen we dat gewoon allemaal – business as usual.

Noodgeval

Totdat ik dinsdagochtend een telefoontje ontving van mijn schoonzusje. Noodgeval. Ze moest op stel en sprong naar het buitenland. Of ik twee van haar drie kinderen wilde opvangen. Tuurlijk! Geen probleem; jij doet wat je moet doen en ik neem de boel van je over. Dag dag business as usual. Ik vertrok een uurtje eerder van mijn werk, na ongeveer vijftig appjes, om de twee neefjes op te halen op hun crèche. Maar niet voordat ik eerst een halve auto vol met kinderzitjes, kinderbedjes, luiertas en twee koffertjes had geladen.

Niet dit, niet dat

De neefjes vonden het best – samen met hun tante in de ‘bee em bee’ en het weerzien met hun nichtjes was hartverwarmend. De nichtjes die het overigens en gelukkig ook prima doen als minimoeders, dus wat dat betreft had ik er weinig omkijken naar. Alleen ging ik niet de 10,5 kilometer rennen die ik volgens mijn schema moest doen. Dit blog bleef ook liggen. Evenals het vertaal- en correctiewerk dat eigenlijk af moest.

Eigen draai

Daarom heb ik net (het is nu 23.12 uur) het vertaal- en correctiewerk afgerond, nadat ik ook nog wat schilderwerk aan het huis had verricht, want dat stond ook nog op de to-do lijst van deze week… En nu zit ik dus nog ruim na elven dit blog te typen. Gelukkig had ik wel weer een onderwerp om over te schrijven; dat je soms dus echt niet in de hand hebt wat er gebeurt. En dat je daar dan toch weer je eigen draai aan moet geven.

Afspraak is afspraak

Ik kies er in dit geval voor om toch zoveel mogelijk te doen wat de afspraak is – ook al weet ik dat ik dadelijk onmogelijk kan slapen, omdat ik nu zo laat nog zit te werken. Soit met een grote T, nood breekt wet en alle principes over boord. Behalve die van familie gaat voor, en ja, opdrachtgever ook. Never a dull moment als ZZP’er!

Vivian Vertelt is een initiatief van administratiekantoor Buro Freecon gevestigd in Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Meer info? www.administratiekantoorregiorotterdam.nl

 

Het bericht Nood breekt wet   verscheen eerst op Vivian Vertelt.

Source: freecon

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.