Met wie klankbord jij?

Ik klankbord, jij klankbordt, hij klankbordt, wij klankborden. Maar als ZZPér is er vaak geen sprake van wij en van in je eentje klankborden kom je nou juist niet veel verder. Hoe pak jij dat aan?

In je eentje

In je eentje kom je best een eind, in je eentje is het lekker je eigen koers bepalen, heerlijk doen zoals jij het wilt en in veel gevallen ook nog eens zonder pottenkijkers. Maar altijd alles alleen doen? Ik merk zelf dat dat ook niet optimaal is. Als je in de soep roert en deze verandert niet meer van kleur, dan heb je toch een probleem. Ik merk dat ik toch altijd alles weer op dezelfde manier doe. En dan loop je op een gegeven moment tegen de grenzen van je eigen inzicht en fantasie op. Oplossing? Klankborden!

Conculega’s

Ik heb twee conculega’s waar ik eens in de zoveel tijd mee afspreek. Puur en alleen om te praten over onze business. Onze gemeenschappelijke deler is dat we alle drie een webwinkel bestieren. Maar omdat we alle drie in een andere niche opereren kunnen we zonder terughoudendheid sparren. Wat doe jij in geval X? Wat is jouw ervaring met partij Y en waar adverteer jij? Wat zou jij doen als je in mijn schoenen stond? En wat niet?

Energie en nieuwe ideeën

Het allerleukste van deze get-togethers is dat ik er altijd enorm veel energie van krijg. Het levert me enorm veel nieuwe ideeën op, waar ik in mijn eentje echt niet op was gekomen. Of waarvan ik altijd denk dat het toch niet kan of lukt. Het is altijd weer een hele fijne duw in de rug.

Gedeelde smart

Daarnaast is het ook heel fijn om te horen van anderen dat ze met dezelfde frustraties kampen. Ook vinden dat het soms te langzaam gaat. Of twijfelen of ze wel op de goede weg zijn. Goed om dat te bespreken en te bedenken dat dat er kennelijk bij hoort. Om vervolgens gezamenlijk de conclusie te trekken dat er toch niets mooiers is dan eigen baas zijn!

Jij ook?

Ik had de mazzel dat ik eigenlijk gewoon in dit groepje gerold ben. Het initiatief lag in elk geval niet bij mij. Maar ik kan me wel herinneren dat ik het een heel leuk idee vond toen ik hiervoor werd uitgenodigd. Met andere woorden: als je op zoek bent naar zo’n groepje sparring partners; gewoon de stoute schoenen aantrekken. De meeste mensen zullen vereerd zijn om gevraagd te worden!

Het bericht Met wie klankbord jij? verscheen eerst op Vivian Vertelt.

Source: freecon

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.