Maxime Cardol

Maxime Cardol

  Maxime Cardol, een 29-jarige fotografe die eigenlijk altijd dacht diergeneeskunde te willen studeren en daar haar studie profiel zelfs op aan had gepast. Totdat ze er achter kwam dat er een loting gold voor die studie. Ze ging eens rondkijken en kwam  uiteindelijk uit bij de school voor Journalistiek.

In haar jeugd werd ze altijd veelvuldig gefotografeerd en ze vermoedt zelf dat daar ooit een zaadje is geplant wat er voor zorgde dat ze tijdens haar studie een minor fotografie volgde.
Achteraf heeft ze tijdens haar studie veel geleerd wat haar nu binnen haar huidige werk kan helpen. Ze moest schrijven, stond voor de camera, achter de camera en interviewde veel mensen. Dat complete plaatje daar heeft ze veel aan gehad, maar ze besloot met journalistiek niets te gaan doen. Ze ging aan de slag als freelance fotograaf en had er altijd wel één of meerdere banen naast.

Omdat ze door haar studie in Amsterdam was gaan wonen, had ze daar veel vriendinnen. Een aantal daarvan zaten in de styling en zo kwam Maxime steeds vaker aan opdrachten binnen de mode scene.  

Maxime Cardol.com

  In 2017 besloot Maxime Cardol voor het fulltime ondernemerschap te gaan. Ze merkte de behoefte te hebben haar volledige focus op fotografie te kunnen leggen in plaats van de ene dag fotograferen en de andere dag in de winkel te moeten staan voor haar bijbaan.
Haar niche binnen de fotografie is mode, maar ze doet ook andere opdrachten zoals bijvoorbeeld portretfotografie.

In het begin assisteerde ze bij een bekende fotograaf om de kneepjes van het vak te leren.
Ze deed toen ook nog bruiloften en andere projecten om maar veel ervaring op te doen.
Inmiddels is ze selfmade mode fotograaf, woonachtig in Rotterdam, met een gedeelde studio in Amsterdam. Alle grote magazines en creatievelingen bevinden zich toch in de hoofdstad en Maxime pendelt met liefde heen en weer.

Ze werkte al vaak voor LINDA.Meiden en tegenwoordig ook voor LINDA.
Haar werk kenmerkt zich door een bepaalde relaxte sfeer die het uitstraalt. Maxime is de fotograaf die erg goed observeert en graag zelf op de achtergrond blijft. Ze fotografeert vooral vrouwen waarbij ze het belangrijk vindt rust te creëren, te connecten met de modellen en die sfeer vervolgens vast te leggen.
Elke opdracht vraagt iets anders van de fotograaf, maar ze probeert het altijd wel haar eigen stijl mee te geven.

Vanaf 3 maart siert haar werk de cover van LINDA.Loves en dat geeft haar wel een kick.  

Ondernemen en zichtbaarheid

    Maxime Cardol deed alles altijd zelf als ondernemer, maar langzamerhand kwam ze er achter dat het ook lekker is dingen uit handen te geven.
Zo heeft ze inmiddels een boekhouder en is ze sinds kort aangesloten bij een agentschap.
Deze nemen haar veel uit handen, wat ze wennen vindt, maar ook heel fijn.
Zo’n agentschap boort weer een heel ander netwerk aan en samen stippelen ze een gericht plan uit.

Als ondernemer wilde Maxime Cardol altijd zo snel mogelijk dingen bereiken, maar inmiddels heeft ze geleerd dat ‘go with the flow’ beter voor haar werkt.
5 jaar geleden wist ze nog niets en inmiddels heeft ze grote opdrachtgevers.
Als ze het zo bekijkt vindt ze dat langzaam maar gestaag groeien een prima manier is gebleken.
Er zijn voldoende opdrachten en ze focust zich op dat waar ze mee bezig is. De rest laat ze dan even los, omdat ze inmiddels weet dat er vanzelf nieuwe dingen op haar pad komen.

Maxime kan er goed van leven en wil nog veel meer toffe opdrachten doen.
Voor haar zichtbaarheid zet ze Instagram in. Dat is hét platform voor haar onderneming om zich te profileren.
Je vindt mensen die je anders niet zou vinden en ze zijn binnen handbereik. Een berichtje is zo gestuurd met soms goede resultaten.

Ook volgt ze mensen waarvan ze werk voorbij ziet komen wat haar interesseert. Andersom werkt het ook zo. Mensen zien haar werk in bijvoorbeeld de LINDA. En gaan haar volgen op Instagram.
Dat levert niet direct meer klanten op, maar uiteindelijk doet het wel wat voor je. Het maakt daarbij zeker uit met wie je werkt waar mensen op aan slaan.
In de creatieve wereld is online netwerken voor het eerste contact erg belangrijk.Toekomst  

Maxime heeft geen vast plan voor de toekomst. Met haar agentschap plant ze drie maanden voor uit. Ze staat heel relaxt in haar werk en voelt geen druk over de toekomst. Ze gaat af en toe naar London waar het creatieve hart zich voor haar wel bevindt. Daar zijn ze ook erg geïnteresseerd in nieuw, jong talent hoewel de markt al gevestigd is. Ze zou het leuk vinden om in de toekomst internationaal, maar wel Europees te gaan, maar het is zeker geen must. Ze wil langzaam groeien om steady te blijven, ondertussen wil ze altijd wel meer, maar dat kan ze goed relativeren. 


Tips voor ondernemers  

Neem je tijd om te groeien en te ontwikkelen. Leg jezelf niet teveel druk op. Er zijn zoveel creatievelingen dus blijf bij jezelf, creëer je stijl en dan word je vanzelf opgemerkt. Dan kun je doen wat je het liefste doet.
Meegaan in de flow van anderen heeft geen zin.
Het kost simpelweg tijd je eigen identiteit te ontwikkelen, je blijft immers altijd leren en verder ontwikkelen.
Doe rustig aan, dit is wie jij bent en hou dat vast.     Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy RamekersEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.