Marjanne en Marja, Kroonen & Verdult AdvocatenKroonen & Verdult AdvocatenKroonen & Verdult AdvocatenMarjanne en Marja

Marjanne en Marja zijn beiden advocaat. Onderscheidend in bijna alles, behalve hun beider voornamen.
Alles wat je verwacht binnen de advocatuur, bij Marjanne Kroonen en Marja Verdult is het net even anders.
Ze zijn hip en menselijk. Ze werken in een hyper modern kantorenpand en maken de stad onveilig op hun bakfiets.
Marja Verdult ging regelrecht vanuit school rechten studeren en werd getriggert door het familierecht.
Marjanne Kroonen wist in eerste instantie niet precies wat ze wilde en koos een andere route. Ze werkte als juridisch secretaresse en werd vervolgens deurwaarder. Uiteindelijk hoofd afdeling procuratoren. Ze besloot alsnog een studie rechten in de avonduren te gaan doen. Zo werd ze collega van Marja Verdult bij een advocatenkantoor. Marja ging bij een ander kantoor werken waar een vacature vrij kwam en ze werden wederom collega’s. Beiden vonden ze het werken in loondienst te veel gericht op het declareren van uren, daar waar Marja en Marjanne graag tijd aan de cliënt besteden.
Het idee om hun eigen kantoor te beginnen was zodoende geboren.

Kroonen & Verdult Advocaten

Sinds twee en een halfjaar is Kroonen & Verdult Advocaten gevestigd in Rotterdam, in het HNK gebouw aan het Vasteland.
Een modern flexpand met een ongedwongen uitstraling. Marjanne en Marja kozen deze locatie, omdat ze niet wilden betalen voor loze ruimtes die ze niet dagelijks gebruiken. Binnen het HNK gebouw hebben ze hun eigen kantoorruimte en daarnaast beschikking over spreekkamers wanneer dat nodig is.
Kroonen & Verdult Advocaten is gespecialiseerd in het Familierecht. Kortom, alles wat een persoon tijdens  zijn leven tegen kan komen, aldus Marjanne Kroonen. Echtscheiding, alimentatie, adoptie, enzovoorts.
De samenwerking tussen beide dames verloopt erg goed. Ze zitten op een lijn en kunnen elkaar ongezien vervangen zonder na te hoeven vragen wat ze met de cliënt besproken hebben. Pittige discussies horen ook bij hun samenwerking. Dit zorgt altijd voor een nog beter eindproduct waar de cliënt baat bij heeft.
Hun manier van werken kenmerkt zich door op een zo informeel mogelijke manier het beste product aan de cliënt te leveren.  Marjanne en Marja vinden het belangrijk als mens tegenover de cliënt te zitten, niet als ‘pratend pak’.

Ondernemen

Kroonen & Verdult Advocaten kenmerkt zich door de informele uitstraling die ze zelf zo belangrijk vinden.
Ze zitten in een groot pand met een benaderbare receptioniste. Kroonen & Verdult Advocaten heeft geen secretaresse waardoor ze kosten besparen, maar ook de lijnen kort houden. Elke cliënt heeft direct contact met Marjanne of Marja.
Marjanne en Marja beseffen dat advocaten een hoog uurtarief hebben. Wat echter veel mensen niet beseffen is dat een advocaat ook veel hoge vaste kosten heeft. Zoals verplichte verzekeringen en het lidmaatschap van de Nederlandse Orde van Advocaten en de plaatselijke Orde van Advocaten. Ook moeten zij hun kennis op peil houden met verplichte jaarlijkse studies die ook betaald moeten worden.  Door de verdere kosten voor hun onderneming zo laag mogelijk te houden, proberen ze het uurtarief beheersbaar te houden voor hun cliënten.
Als ze iets aanschaffen, bedenken ze daar altijd bij of het in het belang van de cliënt is. Een dure auto vinden zij niet in het belang van de cliënt, dat is de reden dat ze per bakfiets naar de rechtbank gaan. Marjanne en Marja zijn creatief geworden in moderne en vaak voordeligere oplossingen binnen een ouderwets vak. Digitaal faxen en een digitale postzegel. Praktisch en daarmee tijdbesparend. En dat laatste komt dan weer ten goede aan de cliënt.

Adverteren en netwerken

Kroonen & Verdult Advocaten adverteert niet in kranten. Ze hebben wel hun eigen Facebookpagina. Dit past binnen hun informele concept, een advocatenkantoor zul je daar normaliter niet snel tegenkomen. Binnen hun vakgebied is het belangrijk veel mensen te kennen. Scheidingen gebeuren onverwacht en dan is het fijn als mensen je naam al eens zijn tegengekomen en aan jou denken.
Om die reden is Marjanne Kroonen lid van businessclubs. Netwerken is heel leuk en ook belangrijk vinden Marjanne en Marja. Maar ze vinden het ook goed regelmatig te wisselen van club. Vaak is het binnen businessclubs toch business to business en dat werkt in hun branche niet. Zij moeten het veel meer hebben van een zo breed mogelijke groep mensen die hen kennen en bekend zijn met de werkwijze van het kantoor. Wat Marjanne en Marja constateren, en ervaren als een mooi compliment, is dat zij veel doorverwijzingen ontvangen van collega-advocaten die zelf geen Familierecht doen.

Tip voor ondernemers

Als tip voor andere ondernemers geven Marjanne en Marja aan dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven.
Maak het werk voor jezelf zo leuk mogelijk, dan verleen je ook betere diensten.
Blijf laagdrempelig en sta open voor je cliënten, gekke vragen bestaan niet. Voor je onderneming is het goed om over uitgaven en investeringen goed na te denken. Wat heb je echt nodig om je werkzaamheden uit te voeren, en wat hebben je cliënten daaraan? De schoorsteen moet roken, maar wel op een voor alle betrokken partijen prettige manier.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en https://typischwinnifred.nl/

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.