Manoli en Gerdien, VR Composers

Manoli en Gerdien zijn reality

Manoli en Gerdien vormen samen VR Composers. Ze zijn met dit  idee gestart, omdat virtual reality enorm in opkomst is. Manoli heeft een opleiding in de filmindustrie gedaan en heeft enorm veel kennis en creatieve ideeën op dit gebied.
Gerdien is zijn moeder, zij is gezinscoach geweest, heeft in het onderwijs en bij de gemeente gewerkt als project- en programmamanager. Zij zag veel potentie in de ideeën van Manoli en wist dat als ze te laat zouden instappen, ze de trein zouden missen. Nadat Gerdien afscheid had genomen van haar werkgever de gemeente Rotterdam, richtte ze samen met haar zoon VR Composers op.
Ze begonnen eerst vanuit beider huizen met hun werkzaamheden. Naarmate hun bedrijf begon te groeien, besloten ze een kantoor te huren en wat stagiaires aan te nemen.
Manoli heeft de creatieve inzichten en Gerdien de zakelijke inzichten. Op deze manier geven ze invulling aan hun gezamenlijke droom.

VR Composers

VR Composers maakt 360 graden films. Zo hebben ze onder andere stadswandelingen gefilmd, maar ook Rotterdamse evenementen. 360 graden films hebben de toekomst in allerlei verschillende toepassingen. Manoli en Gerdien willen daar graag voorop mee lopen.
Als echte Rotterdammers vinden ze het heel belangrijk dat de beelden van Rotterdam perfect gefilmd worden. Maar ook de andere producten die ze maken voor klanten moeten van hoogstaande kwaliteit zijn.
Ze begonnen in eerste instantie met bedrijfsfilms, maar daar is virtual reality minder voor bedoeld. VR komt dan onvoldoende tot zijn recht.
Bij VR Composers gaat het juist om de beleving, de emotie. Dat is wat ze de klant willen meegeven.
Je kunt virtual reality bijvoorbeeld heel goed inzetten tijdens trainingen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de resultaten hoger zijn als je op die manier traint. Juist door de intensiteit waarmee je de training ervaart. De investering voor het bedrijf is eenmalig, aangezien de training steeds opnieuw hergebruikt kan worden.
VR Composers is ook bezig met het ontwikkelen van een Rotterdam app waarbij je de stad kunt bezichtigen, de bezienswaardigheden van binnen kunt bekijken, maar bijvoorbeeld ook hotels. Een fase verder zou je zelfs een gesprek aan moeten kunnen gaan met het  personeel van het hotel. Weer een fase verder wordt er een spel aan verbonden. Naar verwachting wordt de app “Rotterdam VR” voor de zomer gelanceerd.

Ondernemen en marketing

Het ondernemen is voor Manoli en Gerdien één groot avontuur.
In een jaar hebben ze enorm veel geleerd over ondernemen.
Wat ze doen is nieuw voor veel mensen. Het kost hen heel veel overtuigen en uitleggen. Daarom demonstreren ze hun product liever aan de klant. Op die manier kan de klant het zelf ervaren. Een lange adem is hierbij heel belangrijk. Ze zijn met hun bedrijf de eerste ter wereld dat virtual reality op deze manier inzet.
Beiden vinden ook dat je de eerste en de beste moet blijven. Dus de ontwikkelingen op de voet volgen en altijd vooruit denken.
De kwaliteit moet altijd goed zijn. Manoli en Gerdien hebben als missie dat de kwaliteitsbeleving die zij bieden, de standaard wordt. Daar willen ze zich blijvend mee onderscheiden van de rest.
VR Composers heeft een eigen Facebookpagina en een LinkedIn bedrijfspagina.
Intussen heeft hun Facebook-pagina ruim 1000 volgers en daar zijn ze trots op. Nieuwe volgers zijn natuurlijk altijd welkom. Op YouTube hebben ze hun eigen kanaal waar hun video’s te zien zijn.
Via social media verspreidt Gerdien nieuwsbrieven met de (komende) ontwikkelingen.
Door de vele ideeën kampen ze vaak met tijdgebrek om aan hun marketing te werken.
Af en toe gaan ze naar netwerkbijeenkomsten in Rotterdam. Ze zijn nog zoekende naar de juiste doelgroep/ netwerkbijeenkomsten om hun ideeën het beste te kunnen promoten.

Toekomst

Manoli en Gerdien willen het bedrijf laten groeien, zodat ze VR Composers naar een nog hoger niveau tillen. Ze zouden graag zien dat investeerders bij hen in willen stappen. De eerste contacten daarvoor zijn intussen gelegd. De verdere ontwikkeling van hun app met een interactief verhaal er in verwerkt is nu hun voornaamste doel. De app is nu in ontwikkeling voor Rotterdam, maar ze zouden dat graag voor meerdere steden gaan doen.
Over 5 jaar willen ze voor veel steden en bureaus voor toerisme zo’n app hebben gemaakt, maar ook een eigen serie hebben met storytelling in virtual reality.
Ze hopen de virtual reality markt juist in Rotterdam heel hoog te tillen en er bekendheid aan te geven. Rotterdam moet een voorbeeld worden, zodat daardoor de mensen bij VR Composers terechtkomen.

Tips voor ondernemers

Manoli vindt het erg belangrijk dat je doet waar je in gelooft én wat je belooft.
Gerdien vindt dat je vol moet houden en nooit op moet geven.
Sta achter je droom en volg je passie.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.