Karin Blommers, De Coachistent

Karin Blommers

Karin Blommers heeft 30 jaar in loondienst gewerkt. Veelal als managementondersteuner c.q. secretaresse.
13 jaar deed ze dit voor een marketingbureau. Vervolgens binnen de ICT als start up voor jonge teams.
Maar als organisatorische duizendpoot miste ze het klantcontact en ze besloot voor de GGZ te gaan werken terwijl ze ondertussen een opleiding tot Verliescoach deed.
Maar helaas, daar werd ze ontslagen als gevolg van de invoering van de WMO,  de hulpverlening werd toen  ondergebracht bij de gemeente.
Het jaar dat volgde gebruikte Karin voor ‘Project Ik’. In dat jaar besteedde ze tijd aan het bedenken wat ze echt wilde gaan doen. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk, ze bezocht eenzame ouderen die net hun partner waren verloren.
Karin maakte ook onderdeel uit van De Broekriem. Een vrijwilligersorganisatie waar mensen, die tijdelijk zonder werk zitten, evenementen organiseren. Op deze manier gebruikte Karin nog steeds haar vaardigheden en oefende ze op nieuwe vaardigheden.

De Coachistent

In 2016 begon Karin Blommers  voor zichzelf. Ze richt zich op meerdere zaken.
Ze organiseert bijvoorbeeld een maandelijks netwerkcafé Vroesenpaviljoen samen met collega initiatiefneemster Astrid Steijger. Dit is altijd op de eerste dinsdag van de maand.
Als verliescoach richt Karin zich niet alleen op het verlies van mensen, maar ook op het verlies van bijvoorbeeld een baan.
Karin begeleidt mensen in het proces. In eerste instantie staat ze hen bij in het verdriet, hun radeloosheid. Om hen vervolgens te laten inzien dat ze door moeten. De begeleiding van Karin staat dan in het teken van hoe mensen dat aan kunnen pakken. Bijvoorbeeld door het gat in je CV te overbruggen door vrijwilligerswerk te doen in de richting die je uiteindelijk op wilt.
Karin begeleidt mensen individueel, maar organiseert ook evenementen op het gebied van verlies, bijvoorbeeld voor Monuta Schenk.
Daarnaast werkt Karin voor een media bedrijf als ‘kantoormoeder’. Daar zorgt ze dat alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden, zodat het een overzichtelijk geheel wordt.
De rode draad in het geheel is het coachen en het organiseren. Daarom noemt Karin zichzelf Coachistent.
Toen Karin voor loopbaancoach Tessa Faber van Making Sense ging werken kwam het idee voor de Coachistent. Een virtuele assistent die alle social media up to date houdt en de promotie via internet organiseert en daarnaast offline ook een hoop werk voor de klant verzet. Deze combinatie van werken vind Karin ontzettend leuk om te doen.
Sinds ze werkt op een flexplek bij Good Place 2 Work neemt haar omzet duidelijk toe.

Netwerken

Karin Blommers vindt netwerken enorm belangrijk. Dat is ook de reden dat ze de netwerkbijeenkomsten blijft doen. Ze organiseert workshops over netwerken voor werkzoekenden.
Dat wil ze nu ook uit gaan rollen naar bedrijven en ondernemers. Vooral omdat ze van veel ondernemers hoort dat zij netwerken toch best moeilijk vinden.
Karin organiseert ook nog netwerkwandelingen in het Kralingse Bos. Dat is weer een andere manier van netwerken. Je begint tijdens de wandeling met socializen en pas daarna komt het gesprek eventueel op je business.
Je kunt enorm veel van andere ondernemers leren, maar ook de gunfactor speelt een grote rol. Hoe meer je zaait, hoe meer je in de toekomst terug kunt krijgen.

Social media

Social media is een belangrijk onderdeel binnen de onderneming van Karin Blommers. Vooral voor het zichtbaar maken van haar activiteiten.
Karin probeert zo veel als mogelijk online en offline te combineren. Ze volgt bijvoorbeeld iemand op Facebook en als ze die persoon tegenkomt op een event weet ze al een heleboel over die persoon. Dat maakt het gesprek makkelijker, je hebt eerder een ingang.
Volgens Karin is dit de nieuwe manier van werken. Online contact leggen om dat vervolgens offline in te zetten.
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen social media, gebruikt Karin voornamelijk Google. Daar is alles te vinden wat je moet weten. Bij het starten van haar onderneming heeft ze wat tips en trics hierover gekregen van een businesscoach.

Toekomst

Ondernemen is een organisch iets, is de mening van Karin. Vind je iets leuk, dan pak je ook dat op.
Je bent immers  meer dan alleen maar je Core business.
Twee verschillende soorten activiteiten naast elkaar kan prima werken. Het gaat om wie je bent en niet om wat je doet.
Haar doel voor de toekomst is een aantal opdrachten binnenhalen die ze vanaf haar flexwerkplek kan uitvoeren. Werken vanuit huis zal dan steeds minder worden, ook om werk en privé gescheiden te kunnen houden.
Het belangrijkste vindt Karin dat ze in de toekomst nog steeds werk doet wat ze leuk vindt om te doen.
Ze zou het fijn vinden een aantal vaste klanten te hebben voor wie ze werkt en waar ze een waardevolle aanvulling voor is.
Ook zou ze graag haar eigen netwerkevenement hebben waar ze inkomsten mee kan genereren.

Tips

Ga starten. Doe het gewoon. Vertel overal wat je doet en waar je goed in bent. Zoek ondernemers op en maak verbinding met elkaar.
Kijk niet naar wat er te halen valt, maar vooral naar wat jij de ander te bieden hebt.
Hou je niet van netwerkbijeenkomsten? Zoek dan een andere manier waarop je hetzelfde kunt bereiken.
Je weet nooit waar jouw potentiële klanten zitten, dus vertel vooral overal je verhaal.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.