Linda Dijkstra
Linda Dijkstra begon op haar zestiende als ziekenverzorgende, omdat haar moeder dit ook deed.
Binnen de geriatrie was dit voor een meisje van haar leeftijd best pittig en ze besloot het meer richting de commerciële dienstverlening te zoeken.
Tot haar eenentwintigste was ze daarom werkzaam binnen de sales van een IT bedrijf. Dat werk is vooral gericht op verdienen en je hoofd lag continu op een hakblok. Linda begon persoonlijke betrokkenheid te missen.
Ze keerde terug naar de zorg en werd verzorgende bij een revalidatiecentrum. Ze ging in de OR, werd lid van verschillende commissies en kreeg de kans haar teamleider te vervangen. Linda houdt van hard werken en jezelf te ontwikkelen en greep alle kansen aan.
Zo werd ze wijkverpleegkundige bij Aafje en was onderdeel van een transitieproject. Toen merkte ze dat ze binnen het organisatorische en leidinggevende beter tot haar recht kwam dan alleen aan het bed. Vol enthousiasme werkte ze mee aan de ontwikkeling van een looptraining voor revalidatiepatiënten in het zwembad van het Maasstadziekenhuis. Met alle liefde ging ze met deze patiënten mee het water in. Ze was ook nog werkzaam bij Tante Louise als interim locatie manager en werd toen door Careyn gevraagd voor een interim project. Dit was echter op zzp-basis.
LD Interim en advies
Linda Dijkstra begon, na even twijfelen, in 2016 voor zichzelf met LD Interim en advies, om aan de vraag van Careyn te kunnen voldoen.
Ze wist dat haar netwerk groot genoeg was en ze werd regelmatig gevraagd door bedrijven voor advies, dus het zou moeten lukken.
Ze moest het aan kunnen vond ze en ze was klaar voor deze stap. Haar eerste klus zou een half jaar duren.
Daarna kreeg ze elke keer tijdig een nieuwe opdracht waarbij ze ervoor waakt niet meer dan één grote klus tegelijk te hebben.
Haar passie ligt bij de CVA zorg, mensen die na een hersenbloeding moeten revalideren. Dat vindt ze het mooiste wat er is, om die mensen te zien revalideren naar het moment dat ze de eerste stap weer zelf kunnen zetten. Dat is echt topsport, aldus Linda.
Ze vindt samenwerken , verbinding en begrip voor elkaar een groot goed. Ze is niet te beroerd om zelf net zo hard mee te werken op de werkvloer. Daarmee creëer je respect onder je werknemers en laat je zien dat ook jij er voor gaat. Ze draait haar hand dan ook niet om voor een avonddienst als het rooster daarom vraagt. Ze vindt het fantastisch om af en toe nog aan het bed te kunnen staan.
Ondernemen
Het ondernemen zit Linda in haar bloed vindt ze zelf. Met vele ondernemers om haar heen vindt ze het heerlijk om met elkaar te sparren om je ideeën en ambities te toetsen.
Elke keer opnieuw merkt ze toch dat het spannend blijft of er een volgende opdracht komt. Vooral omdat je zelf verantwoordelijk bent en niet achterover kunt leunen tot het je aan komt waaien.
Om die reden houdt ze haar netwerk warm en zoekt regelmatig contact met mensen waar ze ooit al mee samenwerkte.
Als interim kom je altijd binnen in een crisis of verandertraject, dat maakt het werk als ondernemer zeer uitdagend. Het lukt Linda tot nu toe elke keer om een relatie aan te gaan om groei te kunnen creëren.
Ook voor zichzelf, als ondernemer blijf je groeien en ontwikkelen. Dat is ook haar doel, om steeds een stapje verder te komen qua niveau. Om die reden studeert ze nu bedrijfskunde, zodat ze de stap kan zetten richting strategisch management.
Het ondernemen heeft haar veel gebracht. Ze is onderweg naar daar waar ze moet zijn en is dol op de eigen verantwoording, het maken van je eigen keuzes en de onderhandelingsvrijheid,
Netwerken en zichtbaarheid
Netwerken is voor ondernemers ontzettend belangrijk.
Vanuit haar functie als interim komt Linda Dijkstra op de zorggerelateerde netwerkbijeenkomsten die voor haar belangrijk zijn. Daar is iedereen uit de branche aanwezig. Omdat de geriatrische revalidatie zorg een vrij nieuwe tak is, is dat voor haar belangrijk om daarbij aanwezig te zijn.
Ze heeft meegeschreven aan een landelijk zorgpad en doet veel mee aan landelijke initiatieven. Dit doet ze vanuit haar passie voor het vak en om zichtbaar te zijn en te blijven.
Naast netwerken is online zichtbaarheid in haar functie heel belangrijk.
LinkedIn is daar een prima medium voor.
Linda haalt hier regelmatig opdrachten uit en kan laten zien waar ze mee bezig is.
Ze zoekt gericht naar functies binnen haar niche, dat is haar passie en daar ligt haar kennis. Deze onderneemster weet wat ze wil en wat ze waard is. Vol overtuiging gaat ze voor de passie en niet voor de functie waar je meer verdient.
Toekomst
Linda Dijkstra heeft als uiteindelijke droom een eigen revalidatiecentrum op een mediterrane plek.
Ze houdt van reizen en van een holistische manier van kijken naar de gezondheid van een ieder.
Haar revalidatiecentrum zou een combinatie zijn van welness en revalidatie.
Tot die tijd wil ze stappen maken, ervaring opdoen.
Je kunt pas iets opzetten als je zelf de bestuursfunctie hebt ervaren is ze van mening.
Haar toekomstvisie is via een tactische positie, zoals locatiemanager, naar een strategische positie(directeur/bestuurder) te gaan.
Ze beseft dat ze nog jong is, maar weet van zichzelf ook dat ze het kan.
Tips voor ondernemers
Spreek veel met andere ondernemers en kijk goed hoe zij het aanpakken,
Wissel ook binnen je sociale netwerk van gedachten met elkaar over je ambities. Zij zijn de mensen die jou goed kennen en die eerlijk kunnen zeggen wat ze er van vinden.
Vraag goed financieel advies en zorg voor je eigen gemoedsrust van te voren voor wat financiële ruimte. Mocht de volgende opdracht op zich laten wachten, is het belangrijk dat je de ruimte hebt om dat te laten gebeuren.
Vlak al je risico’s goed uit, er is niemand die je opvangt als er iets misgaat.
Onderschat het ondernemen niet, weet goed waar je aan begint en zet de risico’s op een rijtje.
Zorg dat je het ook af en toe kunt loslaten.
Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred
Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Victor Toxopeus, Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.