Kosten, aftrekposten, jaarrekeningen en meer. Wat is de toegevoegde waarde van jouw administratiekantoor?

De administratie blijkt voor veel ondernemers vaak een struikelblok. Te weinig kennis of geen tijd: er is altijd wel een reden om het bijhouden van de boekhouding uit te stellen. Toch is het voeren van een administratie verplichte kost voor iedere ondernemer en zul je de afweging moeten maken: het zelf doen of uitbesteden aan een boekhouder of accountant. De jaarwisseling is voor veel mede- ondernemers een goed moment om eens onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een administratiekantoor en/ of na te gaan of zij nog tevreden zijn over hun huidige administratiekantoor.

Voorkom hoge boekhouding kosten

Wanneer je de overweging maakt om een administratiekantoor in te schakelen zullen velen aangeven dat een boekhouder zichzelf terugverdient. Dit is vaak ook het geval, echter zijn er natuurlijk altijd manieren waarop je de kosten zelf een beetje in de hand kunt houden. Je boekhouder zal meer uren moeten besteden aan jouw administratie als je deze niet op orde hebt. Een simpele tip is dus om het hele jaar door de je bonnetjes op volgorde te bewaren. Dit geldt ook voor inkoop- en verkoopfacturen. Daarnaast kun je met de technologieën van tegenwoordig vaak heel snel en met een simpele handeling het jezelf makkelijk maken. Zo kun je met je Smartphone facturen direct inscannen en per e-mail versturen of bewaren en met online boekhoudprogramma’s kun je de facturen die je verstuurd hebt, je ontvangen betalingen, de inkoopfacturen, de kosten die je maakt (zakelijke lunches, benzine, etc.), direct inboeken.

Jaarrekening, BTW-aangifte & meer administratieve afwerking

Uiteraard is het voor velen toch prettig om een gespecialiseerd bureau in te schakelen waarbij je er zeker van kunt zijn dat jij niet meer wakker ligt van je administratie. Waar moet je op letten? Het is belangrijk dat het kantoor in staat is om jouw cijfers te te spiegelen aan die van andere zzp-ers. Daarnaast moeten zij een toegevoegde waarde hebben voor jouw bedrijf. Kunnen zij signaleren of je omzet of kosten uit verhouding zijn, of na gaan of er kosten ontbreken die je wel zou verwachten? Een goed administratiekantoor kan jou sturing geven en helpen bij deze vraagstukken. Kun jij hier wat hulp bij gebruiken of ben je benieuwd hoe dit bij jou zit? Buro Freecon doet dat voor al haar klanten, maar ook voor prospects die er aan denken om wellicht van kantoor te wijzigen. Naast de BTW-aangifte en jaarlijkse aangifte van inkomstenbelasting, kunnen zij voor de jaarrekening de cijfers van 2014 voor je spiegelen en doen dit kosteloos.

Bekijk de mogelijkheden op de website en neem contact op! 

Source: freecon

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.