Vijf gouden tips om geld te besparen als ZZP’er!

Schermafbeelding 2016-02-25 om 13.51.39

Slim ondernemen, hoe doe je dat? Ondernemen is investeren. Vooral in de beginfase kan het vaak voorkomen dat er meer geld uitstroomt dan dat er binnenkomt. Hoe ga je slim om met je uitgaven en op welke posten kun je besparen? Ik geef je vijf tips waarmee jij slim kunt besparen en misschien zelfs wat overhoudt aan het eind van je maand!

Software

Dure softwarepakketten? Nergens voor nodig! Er bestaan ontzettend veel gratis softwarepakketten waarmee je al snel hetzelfde kunt bereiken als met de vaak dure, bekende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan Photoshop. Een uitstekend alternatief is Picasa of Pixlr. Google maar eens. Voor het opslaan van bestanden kun je serverruimte huren of kopen, maar Google Drive of Dropbox werken ook prima! Het voordeel hiervan is dat al je documenten in de Cloud staan, waardoor je er altijd bij kunt, waar je ook bent!

Ruilhandel

Net als jij, zijn er honderden (startende) ZZP’ers die vaak tegen dezelfde problemen als jou aanlopen. Toch kun je veel aan elkaar hebben, zelfs als je budget niet zo groot is! Stel, jij bent net je boekhoudbedrijf gestart en een bevriende ondernemer is steengoed in het bouwen van een website. Door jullie kennis uit te wisselen en elkaar een vriendendienst te verlenen, ontstaat er een win-win. Jij een nieuwe website, hij een goed georganiseerde boekhouding! Let wel op dat dit een ‘vriendendienst’ blijft, anders is er sprake van belastingontduiking.

Plan je investeringen slim

Wist je dat je 28% van je gemaakte investeringen extra kunt aftrekken? Je kunt aanspraak maken op deze kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), wanneer je meer dan €2.300,- investeert in een kalenderjaar in bedrijfsmiddelen (bijvoorbeeld een computer of een printer). Door je investeringen slim te plannen, kun je al snel boven deze grens komen. Let wel op: wanneer je de middelen binnen 5 jaar verkoopt of weggeeft, moet je een deel terugbetalen.

Arbeidsongeschiktheidsverklaring

Sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. De premies van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn vaak hoog. Dit zorgt ervoor dat veel ondernemers de neiging hebben om geen verzekering af te sluiten. Dit kan voor veel problemen zorgen, aangezien je dan alleen nog recht op een bijstandsuitkering wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Toch kun je besparen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering door alleen dat risico te verzekeren dat je zelf niet kunt dragen. Doen dus!

Stuur je facturen op tijd!

Facturen opmaken kan soms veel tijd kosten. Toch is het van groot belang dat je facturen op tijd de deur uit gaan! Hoe eerder je ze stuurt, hoe sneller je betaald krijgt. Plan een vast moment in de week in om je facturen te schrijven, dan heb je alles meteen gehad!

Laat die financiële meevallers maar komen!

Source: freecon

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.