Eugenie Tjin,es-beautysolution

Eugenie Tjin

Eugenie Tjin is de eigenaresse van es-beautysolution.
Van oorsprong is ze afgestudeerd tandarts assistente. Pedicure had echter ook haar interesse, waarop ze die opleiding ook nog ging volgen. Uiteindelijk vond ze het vak van pedicure zo leuk dat ze verder studeerde tot medisch pedicure.
Inmiddels doet ze dat al 17 jaar met heel veel plezier.
Eugenie is heel perfectionistisch in alles wat ze doet. Hierdoor ontdekt ze al lerend steeds nieuwe dingen en dat is waarom ze haar werk zo leuk blijft vinden. Dit zorgt ook voor tevreden klanten die met enige regelmaat bij haar terugkeren. Er zijn klanten die van heinde en ver komen, omdat Eugenie haar werk met uiterste precisie uitvoert.
Eugenie heeft samenwerkingscontracten met ziekenhuizen en podotherapeuten. Tegenwoordig is het zo geregeld binnen de zorg, dat de podotherapeut de voet screent en bepaalt of de behandeling vergoed gaat worden.

es-beautysolution

es-beautysolution is gevestigd in Capelle aan den IJssel en biedt ruimte aan meerdere disciplines.
Het is een gezellige bovenverdieping, knus en sfeervol ingericht met aandacht voor de klant.
Toen Eugenie het pand ging huren, vond ze de ruimte te groot voor alleen haar eigen praktijk.
Daarnaast is ze een gezelligheidsdier en ze besloot samen te gaan werken met andere zzp-ers. Zij huren hun ruimte binnen de praktijk van Eugenie Tjin.
Zo biedt ze ruimte aan een kapster, een nagelstylist en een sportmasseur, een fysiotherapeut en een schoonheidsspecialist.
Vaak doen de klanten een rondje binnen haar vestiging en maken ze gecombineerde afspraken met de verschillende disciplines.
Zelf heeft Eugenie zo’n 14 tot 16 klanten per dag en maakt ze werkdagen van 12 uur.
Eugenie is gespecialiseerd in het medische gedeelte van de pedicure. Ze behandelt de diabetesvoeten, reumatische voeten en artrose en artritis. Ze werkt samen met het Radboud MC in Nijmegen als ze schimmelnagels behandelt. En ze beheerst de traumanagel en de nagelbeugels voor ingegroeide nagels.

 

Ondernemen

Eugenie vind het werken als ondernemer ontzettend leuk. Met name de zelfstandigheid en de sociale contacten die je opbouwt met je klanten.
Doordat zij contracten heeft met zorgaanbieders, worden de klanten vaak doorverwezen naar haar via huisarts, podotherapeut of ziekenhuis. Ze heeft nog nooit reclame gemaakt voor haar bedrijf, omdat de klanten vanaf dag 1 al binnen komen. Eugenie is medisch pedicure, hierdoor staat ze hoog binnen Google en wordt ze automatisch online gevonden.
Om dit zo te houden, moet ze veel scholingen volgen om geregistreerd te blijven en haar punten per jaar te behalen. Ze loopt jaarlijks mee in het Erasmus MC met de patholoog anatoom en wordt ook bijgeschoold door een orthopeed of chirurg. Van nieuwe technieken moet ze op de hoogte blijven.
Wat Eugenie leuk vindt is om met haar bedrijf mee te doen aan de winkeliersbraderie van hun winkelstraat. Ze huurt dan een stand en wil dan met name de andere disciplines binnen haar bedrijf aandacht geven.
Het enige onderdeel van de pedicure waar ze wel reclame voor maakt, zijn de gel nagels voor op de tenen. Tijdens de zomer heeft ze daar korting-acties voor lopen.
Voor netwerken heeft Eugenie weinig tijd, ze werkt lange dagen. Vermoedelijk zou ze wel netwerken als ze minder klanten zou hebben.

 

Toekomst

Eugenie hoopt dit werk nog lang te mogen doen. Ze houdt ontzettend veel van haar vak.
Ze kan zich niet voorstellen het niet meer te doen. Zo lang ze het werk nog zo leuk blijft vinden, zal ze het ook blijven doen. Tenzij dit door fysieke ongemakken niet meer zou lukken.
Eugenie denkt er wel over om in de toekomst wat minder lange dagen te gaan werken, maar haar klantenbestand blijft groeien dus dat is nu nog lastig.
Ze zou het fijn vinden als ze ooit iemand erbij aan kan nemen, zodat ze het werk meer kunnen verdelen.

Tip voor ondernemers

Eugenie kan iedereen aanbevelen om voor zichzelf te beginnen.
Ze adviseert mensen om dan wel goed naar hun kosten en baten te blijven kijken, je omzet is heel belangrijk.
Het is ook altijd leuk om als ondernemer mensen binnen je vakgebied op te leiden, later kun je deze mensen dan zelfs in dienst nemen. Dan behoudt je altijd de kwaliteit waar je zelf voor staat.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Typisch Winnifred.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.