Bianca Meijsen

De ambitieuze en actieve Bianca Meijsen is werkzaam als holistisch energetisch coach.
Achteraf gezien heeft ze misschien niet de meest logische route doorlopen.

Na haar schooltijd had ze, zoals zovelen, twee opties. Studeren of meteen solliciteren. Ze besloot te solliciteren. De eerste brief was raak en ze werd aangenomen als boekhouder bij een scheepvaartkantoor. Aangezien Bianca wel van aanpakken weet, ambitieus en loyaal is, schopte ze het uiteindelijk tot managementniveau.
Ze was zich toen al bewust van het feit dat ze het organiseren en het coachende stuk het leukste onderdeel van haar werk vond. Haar toegevoegde waarde lag in het contact met de mensen.

In 1999 kreeg ze een burn out en werd ze gedwongen goed te kijken naar waar ze wel blij van werd.
Bij toeval volgde ze in 2005 een training ‘Emotioneel Evenwicht’ en ze wist meteen dat dat de richting was die ze op wilde gaan.
Weg uit de financiële wereld, op naar de wereld van bewustwording en spiritualiteit.
Per direct zei ze haar baan op

Bianca Meijsen, holistisch energetisch coach

Eenmaal besloten welke richting ze op wilde, kwam Bianca Meijsen in een flow terecht waarin dingen liepen zoals ze moesten lopen. Ze ging vrij onverwacht voor een training in  Curaçao tijdens haar Mind & Body Coaching opleiding en kreeg bij terugkomst een baan als researchmanager via een oud werkgever aangeboden. Daarnaast leerde ze door en had ze haar eerste coach klanten en gaf ze haar eerste workshops. In 2008 merkte ze dat het werk in loondienst haar niet meer de voldoening gaf die ze wel vond in haar eigen onderneming. Ze stopte weer met haar baan en startte vlak voor de crisistijd als fulltime ondernemer.

Dat heeft haar heel veel inzicht opgeleverd. Er waren periodes dat ze onder de minimumgrens leefde, maar ze deed wat ze leuk vond en dat gaf voldoening.
Ze lanceerde de kreet ‘Durf T.O.P. Vrouw te Zijn!’ waar ze veel reacties van vrouwen op kreeg die zichzelf totaal niet zo durfden te zien.

Het bleek een schot in de roos.
Bianca ging vrouwen helpen hun doelen te bereiken en deed dat in trajecten van drie maanden of korter. Het succes van deze trajecten zorgden ervoor dat ze benaderd werd voor lezingen en het schrijven van e-books.
2013 werd haar drukste jaar ooit. Ook in haar prive leven met een zwangerschap op haar 42e.
Het kostte haar teveel waardoor ze noodgedwongen stopte met haar onderneming.
Nu is ze terug, doet het rustiger aan, zoekt de samenwerking en besteedt zaken uit.

010Kliniek

Sinds haar eigen ervaring in 1999 is er veel veranderd, in positieve en negatieve zin. Toentertijd was er nauwelijks iets bekend over burn-out, de effecten of het herstel ervan. Helaas blijken nu vele dokters stress klachten meteen te scharen onder burn-out. Steeds opnieuw is ze daar verbaasd over. Over de onwetendheid en het onbegrip.
Daarnaast vindt ze de manier waarop sommige bedrijven ermee omgaan schrikbarend.

Naast haar eigen bedrijf waarin ze vrouwen begeleidt met stress en burn-out klachten is vanuit die verbazing en ontzetting 010Kliniek ontstaan.
Samen met een aantal coaches en therapeuten begeleidt ze die groep mensen die tussen de wal en het schip dreigt te vallen.
Niet volgens een vast stappenplan zoals veel trajecten werken, maar op de persoon gericht.

010Kliniek is een netwerkorganisatie met veelvuldig overleg.
Op dit moment schrijven ze fondsen aan voor subsidies om hun doelgroep te kunnen helpen. Ze kijken wat in de markt past en passen daar hun beleid steeds opnieuw op aan.
Ze willen precies weten wat wel en niet werkt voor hun cliënten, daarbij is het belangrijk dat eerst de organisatie goed staat om van daaruit verder te bouwen.

 

Ondernemen

De grootste uitdaging binnen het ondernemen lag voor Bianca Meijsen in het omgaan met het feit dat je niet elke maand een vast salaris ontvangt als ondernemer.
Ze moest voor zichzelf leren een omslag te maken in het creëren van een ondernemersmentaliteit die heel anders blijkt dan een werknemersmentaliteit.

Vanuit een eigen behoefte voor een lokaal netwerk na de geboorte van haar dochter in 2014, werd ze oprichter en aanjager van VrouwenNetwerk Capelle, opgericht in samenwerking met Buurtkracht en de Gemeente Capelle aan den IJssel. Het gros van de vrouwelijke Capelse ondernemers blijkt buiten Capelle te werken en van elkaar niet te weten wat ze doen.
Het netwerk is een eenzame dood gestorven toen Bianca geen tijd meer had om het te blijven organiseren. Graag zou ze zien dat er een aanjager opstaat die het netwerk nieuw leven inblaast, omdat het wel degelijk in een behoefte voorzag.

Bianca vindt dat netwerken niet per se binnen een georganiseerd netwerk hoeft te gebeuren. Netwerken is iets wat je doet met iedereen waarmee je in contact bent.
Het delen van wat je doet is het voornaamste en dat hoeft niet alleen op netwerkevents.
Opvallend vind ze het dat ‘ondernemers mensen hebben met wie ze netwerken en werknemers mensen hebben die ze kennen’.

 

Social media

Bianca Meijsen is altijd erg actief geweest op social media. Voor de geboorte van haar dochter had ze voor zichzelf een soort marketingsysteem opgesteld om continu zichtbaar te blijven op social media. Het werkt goed voor je bedrijf als je continu zichtbaar bent. De inhoud die je plaatst moet voor mensen echter wel van toegevoegde waarde blijven anders werkt het averechts.
Wil je social media goed gebruiken, dan is het bijna een dagtaak. Inmiddels heeft Bianca die mogelijkheid niet meer, maar ze merkt dat haar naam nog steeds bekend is door de vele acties op social media die ze in het verleden plaatste.
Nog steeds haalt ze er klanten uit, met name voor de coaching en de massage.

Tips voor ondernemers

Als je als ondernemer al lang bezig bent, geeft Bianca Meijsen als tip om weer eens met een helicopterview te kijken naar wat je doet. Is dit nog wat je wil doen en is het wat de klant wil?

Ben je startende ondernemer ? Dan is het advies van Bianca om vooral heel veel fouten te maken. Laat je zelf niet wijsmaken dat er een pot goud voor je klaar staat, maar onderneem, maak fouten en ontdek wat voor jou de juiste manier is om het te doen.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Hans Koedam,  Eric van der Velden en Victor Toxopeus.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.