André Bleeker

André Bleeker

André Bleeker begon zijn carrière bij de brandweer als inspecteur brandveiligheid.
In 2005 kwam hij te werken bij bouw- en woningtoezicht, het huidige Stadsontwikkeling. Daar werkte hij in de functie van inspecteur.
In elke functie waar je werkt zijn er verbeterpunten. En waar samen wordt gewerkt, kunnen onderlinge spanningen ontstaan. Door deze ervaring wist André dat er niet zoveel gedaan werd met die spanningen op de werkvloer en hij besloot hier iets mee te doen. Hij startte met een coachingsopleiding.

Tijdens deze opleiding kreeg André ontzettend veel energie door hetgeen waar hij mee bezig was. Hij wilde hier iets mee doen waar hij in de toekomst mee aan de slag zou kunnen. Samen met een collega heeft André toen de Energieclub opgericht.
Geholpen door een aantal collega’s gaf hij workshops aan werknemers van de Gemeente Rotterdam.
De workshops hadden de onderwerpen bewustwording, eigen talent, netwerken, hospitality, veilig op huisbezoek en personal branding. Het werd een enorm succes en ze kregen meer aanmeldingen dan ze aankonden.

Omdat er uit de workshops nieuwe opdrachten voortvloeiden besloot André meerdere opleidingen in die richting te gaan volgen. Hij volgde de opleiding voor trainingsacteur en Train de trainer. Naast zijn eigen functie als inspecteur en de workshops die hij geeft binnen de Gemeente Rotterdam, wil André graag een eigen onderneming starten.
André Energie.
Door onvoorziene omstandigheden heeft André zich het afgelopen jaar echter vooral als mantelzorger moeten manifesteren, waardoor de plannen om een eigen onderneming te starten op een laag pitje zijn komen te staan.

André Energie

Met zijn eigen onderneming vindt André Bleeker het vooral belangrijk te kijken wat de opdrachtgever wil. Maar ook wat de medewerkers die er werken echt zouden willen. Hij wil het verschil maken door te zorgen dat medewerkers zich veilig voelen. Hierdoor kunnen zij makkelijker bloot geven wat er nu daadwerkelijk op de werkvloer speelt. Hij vindt het dan ook fijn om eerst op de werkvloer mee te kijken en sfeer te proeven. Dan kan hij daar zijn training op baseren.
Het vraagstuk waar hij zich mee bezig houdt is de training zo te maken dat medewerkers niet het gevoel krijgen dat ze getraind worden.
De website van zijn onderneming is in de maak, voor vragen aan André Bleeker is hij telefonisch te bereiken via 0617912332.

Ondernemen

Ondernemen is voor André een nieuwe tak van sport. In het begin trapte hij in de valkuil om opdrachten gratis te doen.  Dit deed hij om zo zijn onderneming onder de aandacht te brengen, maar dat overkomt hem nu niet meer.
Op dit moment is hij aan het ontdekken wat bij hem als ondernemer past. Hij moet zich verdiepen in alle facetten van het ondernemen en heeft ontdekt dat hij in ieder geval niet onder het gebruik van internet uitkomt. Hij heeft LinkedIn trainingen gevolgd en is bezig zijn Facebookpagina up to date te krijgen.
André moet het nu vooral hebben van mond-tot mondreclame en wordt al door diverse instellingen gevraagd trainingen te komen geven.
Het valt hem zwaar dat veel andere ondernemers niet bereid zijn mee te denken zonder dat daar iets tegen over staat.
Een belangrijke les voor hem is ook dat er veel beloftes worden gedaan waar hij over het algemeen weinig van terug ziet.

Toekomst

André gebruikt het jaar 2017 om te herstellen van de mantelzorgperiode, na te denken over zijn onderneming en zichzelf opnieuw goed op de kaart te zetten.
2018 wordt het jaar om de plannen te verwezenlijken, met als belangrijkste pijler coachingsweekenden op locatie.
Deze worden gegeven binnen een intieme setting waar hij het belangrijk vindt “terug te gaan naar de basis”.

Tips voor ondernemers

Wat André vooral belangrijk vindt is het vasthouden aan je eigen ik, ook al zijn er momenten dat je twijfelt.
Blijf er voor gaan en accepteer het als mensen met jouw ideeën aan de haal gaan.
Kijk vooral naar wat jou uniek maakt.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred.

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.