Agnes Hensen

Agnes Hensen

Agnes Hensen is een enthousiaste, selfmade ondernemer.
Nooit heeft ze de ambitie gehad een vaste baan in loondienst te hebben.
Vrijheid in het maken van haar keuzes vindt ze heel belangrijk.

Na de MEAO besloot ze dan ook via uitzendbureaus te gaan werken. Ze werkte bij allerhande bedrijven in allerlei verschillende functies.
Haar devies is dat je alles kunt, als je je best maar doet, en dat deed ze.
Ze deed alles waar ze goed in was en ook alles waar ze nog niet zo goed in was.

Bij een debiteurenbureau ontdekte ze dat ze dat wel ontzettend leuk vond om te doen. Als zzp-er ging ze vervolgens via detacheringsbureau’s de debiteurenfuncties af. Al doende leerde ze alles wat ze nodig had.

Ze deed een uitstapje naar een baan in loondienst, maar besloot dat vrijheid haar toch veel liever is. In de crisistijd begon ze als ondernemer voor zichzelf.
Als zzp-er moest ze het hele land door reizen en dat ging haar tegenstaan.
Met haar eigen onderneming kon ze kantoor aan huis gaan voeren en dat bevalt haar nog steeds uitstekend.  

Hensenbeheer

Agnes Hensen houdt ervan om bergen werk te verzetten. De leukste opdrachten zijn die vanuit een achterstand.
Dan ligt er een hele berg die ze weg mag werken en daar kan ze zich volledig in vastbijten.
Ze is ontzettend goed in het oplossen van klachten en kan echt genieten van haar gesprekken met mensen die een betalingsachterstand hebben.
Vanuit haar positie is ze onafhankelijk, een bedrijf huurt haar in en vervolgens belt zij de klant. Emoties komen er dan ook niet aan te pas. Het gaat er puur om de betalingsachterstand weg te werken voor haar klanten en af en toe is het nodig in die situatie een potje blufpoker te spelen.

Over het algemeen heeft ze juist hele positieve gesprekken terwijl de situatie anders zou doen vermoeden. De mens achter de mens ontdekken, dat is wat haar vak zo leuk maakt.
Agnes ziet veelal dat zowel haar klant als diens klant uiteindelijk blij is met haar bemiddeling. Het probleem van haar klant is opgelost en de andere partij hoeft niet meer aan te hikken tegen openstaande facturen. Als ze een tijdje voor een klant werkt, wordt het werk ook steeds minder, de betalingen zijn dan bijgewerkt.

Zo ontstaat er weer ruimte voor nieuwe klanten. Haar klantenbestand breidt zich dus altijd weer uit.
Hensenbeheer werkt met name voor de kleinere bedrijven. Vooral omdat grote bedrijven vaak een hele eigen debiteurenafdeling binnen hun onderneming hebben. Daarnaast zijn grotere bedrijven een groter risico, want zij kunnen weg gaan als grote klant en dan heb je als ondernemer meteen een gat op te vullen.  

Ondernemen

Agnes Hensen vindt de vrijheid het mooiste van het ondernemen.
Zelf je klanten uitkiezen die bij je passen en je eigen tijd invullen.
Ze zou het niet anders willen.

Ondernemen is ook moeten en keihard werken, maar dan wel op de manier die jij verkiest.
Inmiddels heeft ze één werknemer in dienst waarmee ze de taken verdeeld.
Samenwerken is daarin heel belangrijk en dat vindt ze ook ontzettend leuk, om dat met elkaar af te stemmen.

Het verschil met zzp-er zijn binnen de debiteurenbranche was in het begin even wennen. Toen kon ze via detacheringsbureau’s bij de bedrijven terecht en nu moet ze zelf actief werven voor klanten.
Een acquisitiebureau wat ze heeft ingehuurd, doet dat inmiddels ook voor haar, maar het is wel iets waar je constant rekening mee moet houden.
Dat er steeds nieuwe klanten bij moeten komen op het moment dat daar ruimte voor ontstaat. Dat blijft steeds opnieuw spannend, maar het komt ook altijd weer goed.

Agnes is niet heel actief bezig met haar online zichtbaarheid, hoewel ze beseft dat dat haar zou kunnen helpen.
Op LinkedIn is ze het meest actief, omdat dat bij haar onderneming het beste past.

Toekomst

Agnes Hensen wil met haar onderneming graag groeien, maar het hoeft niet groter dan met twee extra werknemers in dienst. Belangrijker vindt ze het dat ze een klein team heeft wat onderling goed past, zodat ze gezamenlijk de opdrachten weg kunnen werken. Ze doet dit nu acht jaar en geniet er nog elke dag van. Wel zou ze meer acquisitie uit willen besteden, zodat ze echt alleen haar tijd hoeft te besteden aan dat wat ze het leukste vindt om te doen, het debiteurenbeheer voor haar klanten.

Tip voor ondernemers

Zorg dat je alle gemaakte afspraken op papier of in ieder geval op de mail hebt staan. Agnes komt zo vaak ondernemers tegen die afspraken in goed vertrouwen maken en uiteindelijk op de verkeerde manier leren dat dat niet zo werkt. Als er dan niets op papier of mail staat, kan zij niets voor hen betekenen en dat is zo zonde. Hou daarnaast je acquisitie op pijl.  


Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy Ramekers,  Kim Sue Palm en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.