Felix Dijkmans

Felix Dijkmans

Felix Dijkmans droomde ooit architect te worden binnen de artistieke richting.
Hij deed HBO Bouwkunde, had een parttime baan en deed de Academie voor Bouwkunst tegelijkertijd.
Het artistieke en technische van beide opleidingen was voor hem uiteindelijk niet verenigbaar.
Moest hij een conceptueel gebouw ontwerpen, kon hij er alleen maar bij bedenken dat het technisch nooit haalbaar zou zijn.
De artistieke vrijheid van het ontwerpen kwam daarbij volledig in het geding.
De academie voor bouwkunst liet hij toen achter zich, maar inmiddels heeft hij het artistieke als hobby wel weer opgepakt door te tekenen, boetseren en op de computer 3D te tekenen.

Felix begon met werken voor woningcorporaties binnen het onderhoud.
Vanuit de uitvoering stroomde hij door naar projectmanager onderhoud.
De menselijke kant hiervan vond hij ontzettend leuk.
Het contact met huurders vindt hij een verrijking van het werk.

Hij was 12,5 jaar in dienst en had inmiddels 5 reorganisaties achter de rug.
Na jaren van interne onrust besloot hij dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging en wilde gaan ondernemen. Hij schreef zich in bij de KvK en ging zijn plannen uitwerken. Dit deed hij parttime naast zijn fulltime baan bij het Erasmus MC ziekenhuis.

Zij wilden zijn contract omzetten naar een freelance contract toen Felix daar om vroeg.


Helaas ontstond de coronacrisis waardoor het Erasmus MC even andere prioriteiten had dan bouwkundig onderhoud en als freelancer moest Felix plaatsmaken.
Ook de andere opdrachten in de bouwwereld werden veelal on hold gezet, waardoor Felix plotseling zonder inkomen kwam te zitten in de opbouwfase van zijn onderneming  

D-pd

Met Dijkmans projectrealisatie Bouw probeert Felix Dijkmans langzamerhand weer opdrachten te verkrijgen.
Er is voldoende werk in de bouw en zelfs personeelstekort, maar vanwege de bouwvak  is het nu even een hele lastige tijd.
Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat er snel weer opdrachten aankomen.

Felix realiseert als projectmanager de onderhoudsopdrachten voor bijvoorbeeld VVE’s, zorginstellingen, commerciële instellingen en woningbouwcorporaties.
Vanwege zijn perfectionistische instelling rust hij niet, voordat een project tot in de puntjes is uitgevoerd.
Hij kan snel schakelen en denkt dat hij ook binnen nieuwbouwprojecten goed tot zijn recht kan komen, juist doordat hij voornamelijk onderhoud heeft gedaan en weet wat de problemen op lange termijn kunnen worden.

Projecten managen is volledig zijn ding en hij staat eigenlijk open voor elke opdracht als projectmanager.
Ook binnen bijvoorbeeld ICT, de laatste tijd heeft hij zich hier veel in verdiept en kijkt met een verfrissende, kritische blik naar projecten.

Builddocs.nl

Zijn uiteindelijke doel is zijn project builddocs.info
Felix Dijkmans wil een social community inrichten voor de woonconsument.
Met name voor VvE’s, particulieren en klusbedrijven, maar ook voor professionals in de bouw.
Het wordt een platform met een startpagina voor bedrijven, een forum voor bouwkundige vragen en discussies, database van bouwkundige termen, bouwkundige artikelen, projecten, producten en materialen en een plek waar men handleidingen kan vinden van het herstellen van een wc pot tot het herstellen van een fundering.
Vanwege zijn jarenlange ervaring in de bouwkunde weet Felix waar de vragen vanuit diverse kanten liggen en dit platform moet het antwoord daar op worden.

Dit idee ontstond tijdens een project op Bali wat hij volgde met gelijkgestemde ondernemers die voornemens waren om digitale nomaden te worden.
Je werk kunnen doen van waaruit je ter wereld ook maar bent.
Voor Felix is dat inmiddels niet meer het doel, maar hij wil zijn kennis delen vanuit zijn eigen ideologie en daarmee uiteindelijk wel een passief inkomen genereren.
Door zijn achtergrondinformatie leren mensen o.a. offertes beoordelen op basis van compleetheid en niet enkel op prijs.

Ondernemen

Volgens Felix Dijkmans betekent eenmaal ondernemen, altijd ondernemen. Je ziet steeds nieuwe kansen en ideeën.
Tegelijkertijd is ondernemen een heel druk bestaan, zeker omdat hij alles zelf in de hand wil houden.
Hij wil nu niet investeren of lenen en dus zet hij zijn platform zelf op.
Hij is inmiddels dan ook selfmade web developer, heeft zich verdiept in marketing en de juiste manier van schrijven.
Er komt een hele hoop bij kijken, terwijl hij ook lopende opdrachten als freelancer uit moet voeren en moet zorgen dat hij voldoende inkomsten binnenkrijgt.

Als freelancer leert hij een hoop over ondernemen.
De tijd die overblijft jaagt hij zijn droom na een perfect platform voor de woonconsument neer te zetten.
Felix werkt met een businesscoach die hem bij de les houdt, omdat hij anders in zijn perfectionisme helemaal zou verdwalen en het platform niet online zou komen.
Daarnaast heeft hij een VA die zijn social media voor hem regelt, omdat dat wéér een andere tak van sport blijkt te zijn.

Time management in deze periode is dus lastig, omdat er prioriteiten door elkaar heen lopen.
Het opstarten van zijn platform én het binnenhalen van bouwkundige opdrachten als freelancer.
Flexibiliteit is dan heel belangrijk, omdat hij ook alle nieuwe bouwkundige ontwikkelingen bij moet houden, maar ook de ontwikkelingen van online platforms en socials.

Als ondernemer heeft hij hoge ambities en dat onderscheid hem in deze markt.
Het liefst wil hij zich volledig focussen op zijn platform, maar dat is deze periode nog even lastig. Zijn zichtbaarheid loopt nu nog via zijn websites. Als de bètaversie van zijn platform online gaat (ongeveer medio november) gaat hij promoten via de social media kanalen, marktplaats, VVE’s.
Op netwerkborrels doet hij nu al zijn verhaal en nog wat later gaat hij zich richten op branche organisaties en vakbeurzen.  

Toekomst

Met zijn platform wil Felix Dijkmans passief inkomen genereren, maar eerst gaat hij de bèta versie lanceren en de feedback verzamelen die hij erover krijgt. Over ongeveer een jaar wil hij het platform volledig lanceren en over twee jaar hoopt hij geen freelancer meer te zijn en een volledig inkomen te hebben vanuit zijn community.  

Tip voor ondernemers

Hoewel hij hier zelf eerst sceptisch over was, vindt hij het nu belangrijk te delen waar je mee bezig bent.
Voorheen dacht hij dat mensen de ideeën dan zouden kapen. Inmiddels weet hij dat mensen het nooit zo bedenken zoals jij het zou doen. Een ieder heeft zijn eigen, unieke manier.
Nu hij zijn plannen wel deelt, merkt hij feedback te krijgen vanuit interessante invalshoeken waar hij uiteindelijk mee verder kan ontwikkelen. Dus je krijgt er meer voor terug dan wanneer je niet deelt.

 

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy RamekersKim Sue Palm en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.