Cor van Drieberge
Cor van Drieberge is uniek in zijn soort als boksende coach. Zijn passie voor vechtsport en zijn interesse in wat de mens zoal beweegt zorgde voor deze bijzondere combinatie.
Veertien jaar geleden werd Cor als student fitnessinstructeur. Hij was in de leer bij Loek Hollander, een harde leerschool waar hij veel over de mens leerde.
Tijdens zijn bijbaan bij de snackbar op het station voerde hij ondertussen veel mooie gesprekken met reizigers, maar moest hen af en toe ook opvangen als zich iets heftigs had voorgedaan. Zo was er wel eens iemand die voor de trein sprong.
Deze gesprekken waren goed voor zijn persoonlijke ontwikkeling en hij raakte geboeid door de innerlijke mens.
Zelf deed hij al aan karate en tijdens zijn toernooien was hij onbewust al bezig anderen te coachen en hen te laten inzien waar ze goed in waren.
Langzamerhand merkte hij dat daar zijn kracht ligt.
Cor studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit, want naast zijn passie voor (vecht)sport en de mens is Cor erg gericht op educatie en het permanent opdoen van kennis.
Hij werkte daarna een tijd in de IT waar hij de bijnaam ‘Cor the coach’ kreeg. In die tijd begon hij alles te lezen wat hij over coachen kon vinden.
Cor the Coach
Cor heeft met zijn bedrijf de vechtsport en coachen weten te combineren.
Zijn bedrijf is Cor the coach, boksen is hierbij de methodiek.
Cor heeft niet de antwoorden voor de ander, maar ziet heel duidelijk wat er met iemand gebeurt tijdens een sessie en benoemt wat hij ziet.
Veiligheid voor de cliënt staat voorop, maar Cor zoekt wel graag het randje op om zijn cliënten te triggeren. De sessies zijn altijd buiten en de enige reden voor Cor om een sessie af te zeggen is gladheid of onweer.
Alle andere extreme omstandigheden werken juist vaak in het voordeel van de cliënt. Tijdens zware omstandigheden komt er vaak meer uit bij cliënten en dat vindt Cor mooi.
De kracht van Cor is dat hij er voor zorgt dat je niet in je hoofd blijft zitten en gaat nadenken, maar juist dat je de samenwerking met de persoon tegenover je zoekt en daar op focust.
Cor coacht ook veel jonge ondernemers, hiervoor gebruikt hij ook de kennis uit zijn studie Bedrijfskunde om hen verder te helpen.
Ondernemen
Cor van Drieberge is heel actief binnen BNI, chapter Alexander.
Netwerken is de basis voor je onderneming vindt hij. Samen met andere ondernemers ben je bezig je eigen onderneming verder te ontwikkelen.
Door BNI heeft hij geleerd het onderscheidend vermogen van zijn onderneming te verbeteren. Vanwege de feedback en vragen vanuit dit netwerk ging hij nog kritischer nadenken over zijn bedrijf.
Ook heeft hij dankzij BNI inmiddels veel ambassadeurs voor zijn bedrijf die online veel artikelen van hem delen.
Zijn bedrijf begint nu goed te lopen, zelfs in de zomervakantie krijgt hij veel aanmeldingen.
Cor is een creatieve geest die alles zelf bedenkt. Dingen als ICT besteedt hij wel uit, om voldoende tijd te hebben voor zijn bedrijfsvoering.
Passie uitdragen is een toegevoegde waarde binnen je onderneming, maar waarde creatie is belangrijker vindt Cor.
Het persoonlijke ontwikkelingsproces van zijn cliënten helpt Cor zich zelf ook verder te ontwikkelen. Zijn doelgroep verandert hierdoor ook mee en dat is voor hem de manier zijn bedrijf innovatief te houden.
Hij vindt het dan ook belangrijk kritisch te blijven en de technieken te omarmen die er voorhanden zijn.
Voor de toekomst zou hij het gebruik van Virtual reality binnen zijn bedrijf wel heel interessant vinden. Bijvoorbeeld het inladen van een voorgeprogrammeerde omgeving waarin de cliënt zou willen sparren.
Toekomst
Cor van Drieberge bevindt zich nu op het punt dat zijn bedrijf echt gaat lopen.
De uitdaging voor de toekomst zal zijn dat het bedrijfsleven hem gaat ontdekken.
Ook andere coaches zullen kijken naar zijn aanpak is zijn verwachting. Hij is met zijn methode een waardevolle toevoeging binnen coach-programma’s voor bedrijven.
Het doel voor de toekomst is voor Cor om in samenwerking met andere coaches groepstrainingen binnen bedrijven te gaan geven.
Tip voor ondernemers
Als zzp-er hoef je niet alles alleen te doen.
Samen kan ook een mooie oplossing zijn.
Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred
Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers, Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.