Nicky Roner

Nicky Roner

Nicky Roner is freelance secretaresse en virtueel assistent. En nog op zoek naar de juiste benaming die de lading dekt van wat ze allemaal doet en kan.
In Nicky’s woorden is het de Pipi Langkous uitdrukking :”Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”
Dat is ook wat haar carriere kenmerkt. Ze heeft bij heel wat bedrijven gewerkt in verschillende functies.
Ooit werkte ze als receptioniste. Een baan als secretaresse leek haar toen maar saai.
Ze werd vervolgens gevraagd de secretaresse tijdelijk te vervangen.
Nicky deed het en ontdekte dat ze het een ontzettend leuke baan vond. Ze houdt van het geregel en de diversiteit van het werk.
Achteraf besefte ze dat dit was wat ze in haar privé leven altijd al deed. Dingen organiseren en regelen.
Uiteindelijk viel het voor haar gewoon op zijn plek.

Nicky als freelance secretaresse en VA

Nicky Roner is een enthousiaste duizendpoot die graag en gemakkelijk op mensen af stapt.
Zeven jaar geleden is ze voor zichzelf begonnen als freelance secretaresse en heeft ondertussen bij veel bedrijven gewerkt.
Bij sommigen verzorgt Nicky nog steeds de vakantie-opvang als de huidige secretaresse er even tussenuit is.
Haar basis is haar secretariële werk. Door haar ervaring en onuitputtelijke nieuwsgierigheid kan ze breed ingezet worden.

De eerste paar jaar had ze vaste opdrachten van een paar dagen per week.
Met de Wet DBA in het verschiet, richt Nicky haar pijlen op meerdere opdrachtgevers.
Ze vindt het leuk om per dag bij een andere opdrachtgever te mogen werken en vindt risicospreiding ook belangrijk.
Het is mogelijk voor haar om a la minute ingezet te worden als secretaresse bij reorganisaties, ziekte of verlof, maar ze kan ook ingehuurd worden om mee te denken over allerlei processen op secretarieel vlak als ook  social media opzetten en onderhouden voor mkb waar ze door persoonlijke ervaring inmiddels veel verstand van heeft.
Onlangs heeft ze op het Albeda les gegeven over notuleren. Lesgeven is een totaal andere tak van sport die ook binnen haar vakgebied bleek te liggen.

Ondernemen

Nicky Roner is een echte netwerker. Dat is waar ze haar klandizie vandaan haalt, maar daarnaast vindt ze het ook erg leuk om te doen. Ze is lid van verschillende ondernemers netwerken als ENC, ZZP Capelle en MKB Rotterdam. Daar zoekt ze gericht naar opdrachtgevers die zich voor haar over het algemeen binnen het MKB bevinden. Ook is ze lid van netwerkorganisaties voor ondersteuners.
Ze heeft in 2014 Wine, Dine & Network overgenomen, een netwerk organisatie voor vrouwen. Eens per kwartaal organiseert ze een bijeenkomst met een spreker met gelegenheid tot eten en drinken in de regio Rotterdam.

Nicky moet het voor haar opdrachten vooral hebben van netwerken. Tijdens een persoonlijk gesprek kan ze uitleggen waar ze allemaal toe in staat is. De naam Freelance Secretaresse en VA dekt in haar geval de lading niet volledig.
Als ze aangeeft (directie)secretaresse te zijn, maar de persoon in kwestie zoekt iemand voor social media, dan kan ze uitleggen dat ze daar ook heel sterk in is. Via mail is dat veel lastiger.

Social media is heel belangrijk vindt Nicky.
Ze maakt er voor haar Wine, Dine & Network bijeenkomsten veel gebruik van. Haar eerste twee opdrachten heeft ze bijvoorbeeld via Twitter binnen gehaald. Ze is ook actief op LinkedIn en Instagram.
Op dit moment is ze zelf bezig haar website aan te passen via WordPress, zodat ze ook daar kennis over vergaart.
Nicky denkt echter meer rendement uit social media te kunnen halen dan uit het hebben van een website.

Het dilemma voor een kleine ondernemer vindt Nicky Roner dat je graag continuïteit ziet in je opdrachten, maar het hebben van vaste opdrachten strookt weer niet met het freelance werken.
Je wilt vrijheid, maar ook heel graag veiligheid.

 

Toekomst

Nicky verwacht dat ze als ondernemer langer door kan werken dan tot haar 67e. Ze heeft als ideaalbeeld zo’n twee a drie dagen te werken vanaf de plek die haar op dat moment uitkomt.
Dat als ze wil overwinteren in een warm land, het gewoon kan omdat ze haar werk als VA online vanaf elke plek kan uitvoeren.
Ze blijft ondertussen zoeken naar de allesomvattende term van wat haar vaardigheden inhouden.

Tip voor ondernemers

“Get out there!”.
Zorg dat je gezien wordt en pak alles aan.
Hierdoor wordt je expertise breder en je naam bekender.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Hans Koedam,  Eric van der Velden en Victor Toxopeus.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.