Wendy Ethard

Wendy Ethard

Na een lange carrière binnen de werving & selectie heeft Wendy Ethard diverse vergaderlocaties bezocht.
Ze begon bij commerciële instellingen en verlegde haar werkterrein naar de zorg. Daar merkte ze dat ze een zwak voor die zorg had. Ze kreeg een ander soort voldoening uit het werken voor een non profit organisatie.

Als recruiter/ consultant werkte ze veel extern en voor elke brainstorm-, strategische- en vergadersessie kwam ze weer op nieuwe locaties.
Wat ze  telkens weer opvallend vond, was het feit dat de ruimtes allemaal zo steriel en niet uitnodigend waren ingericht.
Terwijl het doel van de sessies was om te brainstormen, coachen of verbindingen te leggen.
Volgens Wendy kost het extra energie als je in fantasieloze ruimtes je creativiteit en inspiratie aan moet gaan spreken.
Omdat de inspirerende plekken die ze zocht, wel degelijk bestaan, besloot Wendy dit als ondernemer aan te pakken.

Let’s Meet At My Place

Haar eerste vergaderlocatie opende Wendy Ethard op de bruisende Witte de Withstraat.
Let’s Meet At My Place was de naam die ze aan haar onderneming besloot te geven, omdat ze ook bij privé gelegenheden altijd al aangaf dat ‘het wel bij haar thuis’ kon.
Haar eerste vergaderlocatie van Let’s Meet At My Place:  The Apartment, opende Wendy Ethard op de bruisende Witte de Withstraat. Haar tweede locatie: Platform 21 had ze ook al snel gevonden, bij de Hofbogen, aan de Katshoek.
Een typisch Rotterdamse plek in opbouw, maar ook één met een geschiedenis. Beide locaties bevinden zich op inspirerende plekken in het centrum van Rotterdam en worden omringd door hippe, Rotterdamse bedrijven die tot de verbeelding spreken. Het concept is simpel: vertel haar wat je nodig hebt voor een geslaagde meeting en ze regelt het. Belangrijk uitgangspunt; dat het gezelschap zich thuis voelt.

Wendy richtte de locaties in op de manier die ze altijd miste op vergaderlocaties. Warm, huiselijk en sfeervol.
De accessoires die ze gebruikt, zorgen ervoor dat je om je heen  kijkt. De voorwerpen zijn niet per toeval zo neergezet, maar geven wel dat gevoel. Alles heeft een verhaal.
Zo ontstaat er vaak al een onderling gesprek over dat wat je ziet en wat het bij je oproept.
Dat is de basis voor écht contact. Zodra er écht contact is, ontstaan er mogelijkheden en openingen voor creativiteit.

Zelfs de koffie die Wendy serveert, heeft een verhaal. Niet de standaardkoffie, maar de koffie van Man met Bril, een Rotterdamse ondernemer die hier groot mee werd. Wendy spreidt graag haar liefde voor de stad Rotterdam ten toon door middel van afbeeldingen, producten of boeken.
Wendy Ethard noemt het sociale intelligentie met een stukje verzorging wat ze de bedrijven levert.
Zij verzorgt de gehele dag en blijft daarbij zelf op de achtergrond. Als de situatie daar naar is, doet ze iets extra’s, bijvoorbeeld een tussendoortje of attentie voor de klant. Iets wat ze onthouden en een positief moment oplevert.

 

Ondernemen

Over het algemeen bestaat het klantenbestand van Let’s Meet At My Place uit de wat grotere bedrijven van binnen en buiten Rotterdam en zelfs incidenteel, internationaal. Maar ook kleinere bedrijven die niet op zoek zijn naar een standaard locatie,  binnen en buiten de regio weten de locaties goed te vinden.
Bedrijven die een verrassende  locatie zoeken om strategische sessies te houden of hun jaarcijfers te bespreken. Maar ook om als comfortabele meerdaagse training- of coachingslocatie te gebruiken.
Vanuit haar netwerk binnen de werving & selectie zocht Wendy bij de start van haar bedrijf meteen contact met managementondersteuners. Ze nodigde hen uit voor een meeting, dát is tenslotte de doelgroep die vaak de locatie moet regelen.
Vanuit die meeting volgden de klanten als vanzelf en via mond-tot-mond reclame blijven de klanten komen.

Met klanten krijg je klanten, weet Wendy. Belangrijker vindt ze het echter om de privacy van haar klanten te waarborgen en ze geeft dan ook geen ruchtbaarheid aan welke bedrijven ze mocht ontvangen.
Netwerken doet ze op een natuurlijke manier en niet bewust volgens geplande ontmoetingen.
De mooiste gesprekken ontstaan bij toeval, aldus Wendy.
Bij ontmoetingen vindt Wendy het belangrijk om prettig zaken te doen, een gesprek of telefoontje met een glimlach is zoveel prettiger voor iedereen.

Online is Let’s Meet At My Place niet meteen als eerste zichtbaar als men zoekt op de standaard vergaderlocaties.
Wel als het om een private meeting locatie gaat.
Wendy onderhoudt haar zakelijke contacten onder andere online via LinkedIn. Ze vindt het belangrijk te weten met wie ze zaken doet en andersom.

Toekomst

Wendy Ethard heeft voor zichzelf de ideale plek gecreëerd vanuit haar ervaringen in zowel profit als non profit organisaties.
Ze blijft altijd zoeken naar mogelijkheden om het nog leuker en beter te maken, maar vooral ook te houden.

Met Let’s Meet At My Place zou ze graag een begrip worden in Rotterdam als het om private meeting locaties gaat.
Voldoening haalt ze uit het feit dat bedrijven haar vinden vanwege de bijzondere, onderscheidende locaties, waar het relaxed en exclusief is. Huiselijk, alsof je bij de manager of directeur thuis komt vergaderen. De exclusiviteit blijft door het kleinschalige van haar onderneming. Mensen weten vanzelf dat als je bij haar terecht wilt, je op tijd moet reserveren.
Uitbreiding is ze vooralsnog niet naar op zoek. Ze wil de sfeer en faciliteiten kunnen blijven leveren die ze nu biedt waarbij ze de klanten persoonlijk welkom kan blijven heten. Dat is wie Wendy is.

Tip voor ondernemers

Maak van je werk een feestje!
Zorg dat het leuk blijft voor jezelf en dat je er iets van jezelf in kwijt kan.
Volgens Wendy hoeft dat niet alleen voor ondernemers te gelden, ook in loondienst moet voor jezelf in het werk wat je doet, altijd op zoek blijven naar datgene wat jou plezier en uitdaging biedt. Tenslotte is het elke dag weer, wat je er zelf van maakt!

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Victor ToxopeusEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.