Rob Bauer

Rob Bauer

De enthousiaste Rob Bauer begon ooit in de IT om vervolgens personeelsmanager te worden. Inmiddels is hij specialist in arbeidsrecht en ontslagzaken.
Hij werkte jarenlang in loondienst bij verschillende bedrijven.
In 1998 ging hij, samen met zijn latere compagnon, met zijn toenmalige directeur mee om personeel te werven voor diens nieuwe onderneming. Binnen korte tijd werd dit een succes.
Hier ontstond in 2003 het idee om samen met zijn compagnon een eigen onderneming te starten.
Rob vertrok als eerste en richtte zich veelal op ontslagzaken. Zijn compagnon kwam later en richtte zich op recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.
Direct vanaf de start kregen ze al veel klanten terwijl ze toen nog niet eens een bankrekening hadden geopend. Ze startten hun onderneming in de crisistijd, bedrijven hadden te maken met veel ontslagen wat gunstig was voor Rob en zijn compagnon.

 

 

ElixHR

Met ElixHR richt Rob Bauer zich op arbeidsbemiddeling als HR- en Arbeidsrechtsspecialist.
Hij kan enorm enthousiast over zijn vak vertellen en heeft hart voor de zaken waar hij voor wordt gevraagd.
Rob richt zich qua acquisitie vooral op het MKB. Zijn klanten zijn binnen die sector vooral bezig met ondernemen en niet voorbereid op “problemen met personeel”, zoals bijvoorbeeld arbeidsconflicten, ziekteverzuim of ontslag van hun werknemers.
Ongewild krijgen ze daar vaak toch mee te maken en dan is hun kennis hierover vaak niet voldoende. Daar kan Rob ondernemers goed bij helpen.
In zijn aanpak is hij helder en recht voor zijn raap, zodat mensen weten wat ze aan hem hebben.

Daarnaast heeft Rob een substantieel deel aan particulieren die hij tot zijn klantenkring kan rekenen. Vaak zijn dit managers die ooit door Rob geadviseerd zijn op HR-gebied en nu zelf met een ontslagregeling te maken krijgen. Echter, het gebeurt ook dat mensen contact met hem opnemen die hij ooit als wederpartij tegenover zich had. Rob vertegenwoordigde toen de werknemer en nu de werkgever zelf aan de beurt is, weet hij Rob te vinden om zijn hulp in te schakelen.
Het overkwam Rob ook bij een advocatenkantoor waar hij eerst de wederpartij was en waar hij nu mee samen mag werken.

Rob werkt zowel op basis van uurtarief als met een abonnementensystemen. Voor een vast bedrag per maand mogen zijn klanten hem plat bellen of mailen met korte vragen. Eens per kwartaal komt hij langs bij de klant en eens per jaar geeft hij presentatie over een actueel onderwerp. Op deze manier houdt hij binding met de klanten. Daarnaast vindt hij het ontzettend leuk om over zijn vakgebied te praten en de bedrijven up to date te houden qua veranderde wetgeving binnen het arbeidsrecht.

ElixHR werkt samen met een arbeidsdeskundig bureau waarmee hij twee succesvolle pilots heeft gedraaid om een arbodienst aansprakelijk te stellen.
Doordat de pilots een succes waren, hebben ze besloten hier een dienst van te maken.
Rob kent de procedures die de arbodienst zou moeten doorlopen en het bureau waarmee hij samenwerkt heeft kennis van de medische situaties waar werknemers mee te maken kunnen krijgen.

Ondernemen

Ondernemen betekent voor Rob Bauer vooral het hebben van de vrijheid om dat te doen wat je op dat moment wil doen. Flexibiliteit in het maken van afspraken. Als een klant spoed heeft, wil hij de vrijheid hebben om te schuiven met andere afspraken.
Bevrediging in het werk is voor hem het belangrijkste, af en toe even met je hand over het hart kunnen strijken om gewoon iemand te kunnen helpen.

Zijn klanten komen vooral via mond-tot mond reclame, arbeidsdeskundigheidsbureau’s en accountantskantoren waar hij mee samenwerkt.
Acquisitie kost hem heel veel tijd en die besteedt hij liever aan zijn klanten.
Rob is  al jaren lid van een businessclub, maar meer om met andere ondernemers te sparren dan dat er daadwerkelijk klandizie uit voortvloeit.

Hij zet LinkedIn in als zakelijk sociaal medium. Hij vindt het enorm leuk om teksten te schrijven over actuele onderwerpen. Maar als je dat goed wil doen, kost dat veel tijd. Rob heeft inmiddels geleerd dat je als ondernemer daar minder van hebt dan wanneer je in loondienst bent. Hoewel dat ooit voor hem wel een van de redenen was om te gaan ondernemen. Zijn doel was vier dagen werken in plaats van vijf, maar dat heeft hij nooit gerealiseerd. Het werk werd eigenlijk meer in plaats van minder, maar nu wel met de vrijheid om eigen keuzes daar binnen te maken.

Toekomst

Voor de toekomst heeft Rob geen vastomlijnde plannen voor zijn onderneming.
Zijn bedrijf loopt prima, hij verdient een goede boterham en kan af en toe eens iets extra’s doen voor mensen die dat nodig hebben.
Belangrijk vindt hij dat het werk bevredigend blijft en dat hij er een goed pensioen aan over houdt.
Dat geeft de juiste voldoening.
Niemand kan tenslotte in de toekomst kijken. Nu is het een gunstige tijd voor zijn onderneming, maar dat kan ook zo weer anders zijn.

Tip voor ondernemers

Schaam je als ondernemer nooit om hulp of advies te vragen.
Wees open en eerlijk en als je even de middelen niet hebt, is men eerder bereid om je te helpen als je dat gewoon vertelt.
Blijf niet te lang denken dat het wel goed komt, vaak tegen beter weten in.
Grijp op tijd in, ook al kost dat geld.
Luister als startende ondernemer naar ervaren ondernemers.
Zorg vooral dat je dienstverlening op orde is en houd je bezig met wat geld oplevert.
Pas daarna kun je investeringen gaan doen. Niet andersom.

 

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Victor ToxopeusEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.