Peter Mesker

Peter Mesker

Peter Mesker wist in zijn derde jaar van de middelbare school al dat hij later in de haven wilde werken. 
Een logische stap voor hem was het Scheepvaart & Transportcollege in Rotterdam.
Daar deed hij de opleiding tot Manager Haven, Vervoer & Logistiek.
Vervolgens werkte hij vijftien jaar lang onder de van der Helmgroep.

Hij vervulde functies van operationeel medewerker tot managementfuncties.
Al die tijd had hij in zijn hoofd ooit wel iets voor zichzelf te willen starten.
Afgelopen maand hakte hij de knoop door.
Na vijftien jaar vond hij het tijd om eens verder te gaan kijken en op eigen benen te gaan staan.

Voor de logistieke branche is dit een gunstige tijd. De logistiek verandert continu en er is regelmatig te veel werk voor het huidige aanbod mensen. De markt trekt nog steeds aan en er liggen meer kansen. Dat is waar Peter in wil springen, het tijdstip is niet per se zo gepland, maar valt wel gunstig samen met zijn nieuwe toekomst.

 

Logistic Nomad

Voordat Peter Mesker zijn eigen onderneming startte, had hij onderzoek gedaan naar wat hij precies zou willen en waar hij echt goed in is.
Dat deed hem besluiten om Logistic Nomad te starten.
Door zijn brede ervaring biedt Peter bedrijven de mogelijkheid hem als zzp-er in te zetten op diverse gebieden binnen de logistiek.
Dat kan zijn van administratief werk tot interim management.
Peter heeft het allemaal gedaan en heeft met al deze gebieden affiniteit.

Omdat hij deze verscheidenheid ook graag heeft, zet hij zo breed in.
In deze fase is zichzelf ontwikkelen en leren hoe het als zzp-er werkt het belangrijkste voor hem. Hij sluit echter niet uit dat op een later tijdstip de focus net ergens anders komt te liggen.
Bijvoorbeeld enkel bij het vervullen van interim managementfuncties of een specifieke rol bij opzet en/ of veranderingsprocessen van een logistieke organisatie.

Bedrijven kunnen Peter inzetten om de “gaten” in de bezetting op te vullen. Hetzij tijdens vakantieverlof, langdurig ziekteverzuim , personeelsverloop etcetera.  
Toen hij zelf op managementfuncties zat, mistte hij regelmatig extra handjes om het werk naar behoren uit te kunnen voeren.

Ook is Peter prima in te zetten voor opdrachten voor een langere termijn.
Peter richt zich met Logistic Nomad op tijdelijke functies door geheel Nederland , echter zijn werkgebied zal met name de provincie Zuid Holland, Noord Brabant en Utrecht zijn.
Hij bevindt zich op het middenstuk zoals hij dat zelf noemt, tussen de uitzendkracht en de logistiek consultant in.
Binnen zijn vak zijn er niet veel mensen die dit op deze manier doen en dat ziet Peter als een kans.

 

Ondernemen en zichtbaarheid

Zijn eerste opdracht kreeg Peter Mesker uit zijn eigen netwerk. Omdat hij zichzelf zichtbaar wil maken met wat hij te bieden heeft, gaat hij langs bij verschillende bedrijven uit zijn netwerk.
De eerste afspraak bezorgde hem meteen een opdracht voor een langere periode, omdat ze juist op dat moment iemand zochten binnen zijn vakgebied.
Peter is iemand die overal voor open staat, flexibel en enthousiast is en heel graag nieuwe dingen leert. Hij richt zich met name op expediteurs, rederijen, transportbedrijven en distributiecentra.
Zijn plan voor de komende periode is deze bedrijven te gaan ontmoeten tijdens beurzen of evenementen waar hij kan netwerken binnen zijn branche. Of door deze op een andere manier te benaderen en te ontmoeten tijdens een kennismaking.


Voor Peter is ondernemen allemaal nog nieuw en hij merkt dat het werken als ondernemer een andere energie met zich meebrengt.
Alles wat je doet doe je immers voor jezelf en dan maakt het ineens niet uit als je om tien uur ’s avonds nog aan het werk bent.
Hij is vooral aan het ontdekken wat de wegen zijn die je als ondernemer bewandelt. Hij houdt zijn oren en ogen open en vindt dat hij van elke ondernemer iets kan leren.
Op LinkedIn is hij bezig zijn netwerk uit te breiden en zichtbaar te maken wat hij is gaan doen.
Zijn website is nog in opbouw, maar inmiddels bijna klaar.

Het ondernemen is voor Peter een avontuur waar hij in is gestapt. Tevens is het een risico, omdat hij niet weet hoe het uit zal pakken. Maar Peter is nog jong en zeker niet bang om de handen uit de mouwen te steken. 

 

Toekomst

Peter Mesker ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet, maar heeft er geen planning op losgelaten.
Zo lang mogelijk doen wat hij leuk vindt , zichzelf zoveel mogelijk blijven ontwikkelen en bedrijven helpen waar het nodig is voor nu het belangrijkste.

 

Tip voor ondernemers
  • Volg je gevoel, ook al weet je niet precies hoe het uitpakt, want dan doe je in ieder geval wat je graag wilde gaan doen.
    Je wordt er nooit dommer van en deze ervaringen neem je weer mee voor de toekomst.
  • Praat veel met andere ondernemers , spar met ze en vergaar zoveel mogelijk informatie die jou kunnen helpen bij het ondernemen.
  • Zoek ondersteuning in de punten waar je minder goed in bent of niet graag doet , maar die wel goed op orde moeten zijn en blijven.
  • Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een boekhouder en tussenpersoon voor je verzekeringen.
  • Sta voor wat je doet , doe het goed en heb plezier in het ondernemen en straal dat ook uit.

 Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy RamekersEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.