Online boekhoudsoftware. Ook voor jou!

Online boekhoudsoftware

Is het mogelijk om als ondernemer zelf je boekhouding bij te houden met online boekhoudsoftware? Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. En hoewel boekhouden toch echt een vak apart is, is ons antwoord daarop JA.

Softwarepakketten zoals Exact-online, Reeleezee en E-boekhouden zijn inmiddels zodanig ontwikkeld dat een ieder daar goed mee aan de slag kan. De helpdesks van deze softwarebedrijven helpen je met de technische vragen, dus hoe je het pakket kunt gebruiken.

Wel is het dan belangrijk om over voldoende fiscale kennis te beschikken. Hoe moet je omgaan met afschrijvingen op grote investeringen? Welke uitgaven mag je wel als kosten registreren en welke niet? Wat is de kleine ondernemersregeling? Mag je omzetbelasting terug vorderen? Heb je de juiste voorbeeldovereenkomst met je opdrachtgever afgesloten?

Iets voor jou?

Twijfel je nog of online boekhouden iets voor jou is?
Link dan op LinkedIn met mij, Gerrit van der Scheer, eigenaar van administratiekantoor Buro Freecon, dan voorzie ik je dagelijks gratis van fiscale berichten waardoor ook jij goed in staat bent om met de online software te werken. Heb je eens een administratieve vraag, stel deze dan gerust via LinkedIn, dan zal ik je uitleg geven. Voel je dus vrij om mij een LinkedIn verzoek te sturen via onderstaande link.

Via ons kantoor bestaat ook de mogelijkheid om een meer inhoudelijke controle te laten uitvoeren. Voor € 250,- per jaar kun je door ons je boekhouding laten beoordelen op aannemelijkheid. Wij wijzen je dan op eventuele bijzonderheden, missende posten, of zaken die je beter anders kunt behandelen, waardoor je zelf steeds meer inzicht in je boekhouding krijgt. Op deze manier heb je een steuntje in de rug, maar kan je zelfstandig, zonder boekhouder, een jaarrekening opstellen en de aangifte inkomstenbelasting doen.

Heb je hier interesse in? Laat dit dan weten in je LinkedIn-verzoek. Wij zullen hierover dan contact met je opnemen. Doe je deze vermelding niet, dan zal ik alleen je LinkedIn verzoek accepteren en ontvang je vrijblijvend onze fiscale informatie op je tijdlijn.

Niet gevestigd in Rotterdam of omgeving? Geen punt! Buro Freecon is een administratiekantoor gevestigd in Capelle aan den IJssel, maar het mooie van online boekhouden is dat alles digitaal toegestuurd en ingekeken kan worden en de administratie dus niet fysiek aangeleverd hoeft te worden voor een controle.

Veel succes met de online boekhoudsoftware van je keuze.