Marco Mes

Marco Mes is iemand met ondernemersbloed. Zijn vader is ondernemer en al jong wist Marco dat hij ook zou gaan ondernemen. ‘Zodra het kan, moet je voor jezelf beginnen’, is de visie van Marco.
Hij begon als betonboorder in de bouw en deed ondertussen een managementopleiding. Een collega bouwde websites in zijn vrije tijd en vroeg Marco om hulp bij de sales. Al heel gauw ging Marco bij een bedrijf werken dat websites bouwde. Daarnaast ging hij dit ook als ondernemer voor zichzelf doen. Eerst drie dagen in loondienst en 2 dagen voor zichzelf, maar inmiddels al drie en een half jaar volledig voor zichzelf met de Zakelijke Website.

De Zakelijke Website

Met  De Zakelijke Website bouwt en/ of optimaliseert Marco Mes websites voor zijn klanten.
Het draait bij een zakelijke website om 4 peilers. Een goede website, veel en inhoudelijk juiste content, SEO technische optimalisatie en backlinks.
Marco steekt veel tijd in het optimaliseren van een website voor zijn klanten, zodat de website hoog blijft scoren binnen Google.
Hoe meer tijd je steekt in optimalisatie, hoe hoger de website blijft scoren. Zijn kennis over SEO houdt Marco op peil door er veel over te blijven lezen, de ontwikkelingen te volgen en het vervolgens toe te passen.
Marco onderscheidt zich met de Zakelijke Website waar andere bedrijven omvallen. Zijn kennis is een belangrijk onderdeel van zijn succes. Ook het feit dat de door hem gebouwde websites er goed uitzien en up to date zijn draagt hieraan bij.

Ondernemen

Marco Mes vindt dat hij het nu te druk heeft om echt te kunnen ondernemen. Als ondernemer steek je veel tijd in het werken binnen je bedrijf in plaats van het werken aan je bedrijf en dat vindt hij jammer.
Ondernemen betekent voor Marco een vorm van vrijheid om je eigen ideeën te kunnen uitvoeren.
Het is geen onzeker bestaan wanneer je zelf zekerheid creëert door maandelijkse contracten met klanten af te sluiten.
Zodra Marco merkt dat het werk hem geen voldoening meer geeft, zou hij een ander plan bedenken om uit te voeren.
Plezier in het werk staat voorop en Marco heeft continu nieuwe ideeën.

Tips voor ondernemers

Marco vindt het belangrijk dat  je ’s avonds niet werkt.
Werken moet je nog heel lang en je moet voor jezelf zorgen dat het leuk blijft. Zijn omzet ging groeien toen hij besloot zijn werk te kaderen tussen 9 en 5 en niet langer. Dat betekende niet ’s avonds nog even korte vragen van klanten beantwoorden.
Daarnaast heeft hij als tip om een niche te creëren voor je bedrijf en je in het begin daarop te focussen.
Zodra je voldoende klanten hebt, kun je je interesse verbreden.

Netwerken

Netwerken is heel belangrijk vindt Marco.
Als je grote klanten wilt bereiken is nu het moment om die contacten te leggen en niet pas als je werk nodig hebt.
Belangrijk is om vaak je gezicht te laten zien.
Ook een nieuwsbrief bijhouden vindt Marco een belangrijke vorm van netwerken. Zeker als je hem personaliseert naar de klant toe met een persoonlijke aanhef en specifieke tip op de klant gericht.
Het hebben, bouwen en onderhouden van je netwerk is heel belangrijk voor je bedrijf.
Onderhouden van social media is meer een vorm van reclame voor je bedrijf, aldus Marco.

Toekomst

Marco Mes heeft als doel voor 2017 iemand erbij aan te nemen, zodat hij zich meer bezig kan houden met het denkwerk.
Over 5 jaar ziet hij zichzelf met de Zakelijke Websites wat groter worden, met maximaal vijf man personeel met een breed aanbod van diensten. Niet alleen het bouwen van websites, maar een meer algemeen internetbureau.
Ook ziet hij zichzelf dan nog werken voor Mentor Capelle, daar heeft hij zelf ook veel aan gehad. Hij begeleidt graag jonge ondernemers en vindt het leuk om met hen mee te denken.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door https://typischwinnifred.nl/

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.