Linda Groeneweg

Linda Groeneweg

Linda Groeneweg groeide op op een tuinderij. Verse groenten waren haar derhalve nooit vreemd.
Ze besloot zelf bloemist te worden, totdat ze erachter kwam dat haar broertjes bij de supermarkt meer verdienden en minder hard werkten.
Haar vader was buschauffeur en had in Linda’s ogen vaak vrij. Dat leek haar wel wat en ze besloot dat ook te gaan doen, totdat er iets anders op haar pad zou komen.
Uiteindelijk reed ze 17 jaar op de bus en in eerste instantie met veel plezier.

De maatschappij verandert echter en zo ook de passagiers. Steeds vaker kreeg ze te maken met mopperende en scheldende klanten. Toen dat gedrag zich uitbreidde naar agressie en bedreigingen, besloot Linda dat ze er klaar mee was.
Op het moment dat ze nadacht over die beslissing, bleek ze een melanoom te hebben dat zich ontwikkelde tot kanker. Inmiddels is ze hiervan volledig hersteld en kern gezond, maar dit was voor Linda wel hét moment om voor zichzelf te kiezen en de stress uit haar leven te bannen.

Ze had de studie tot orthomoleculair voedingsdeskundige al eerder afgerond. Daar lag haar interesse sinds ze een schildklierafwijking bleek te hebben en in het ziekenhuis steeds een onjuiste behandelmethode kreeg.
In oktober 2017 besloot ze Live it Green op te richten, haar eigen onderneming. Als kind wilde ze altijd al een eigen zaak en nu was het zover.

Live it Green

Met Live it Green geeft Linda Groeneweg voedingsadvies aan mensen die kampen met allerlei klachten.
Dat kunnen darmklachten zijn, luchtwegklachten, reumatische aandoeningen of een suikerverslaving.
Door met klanten hun voedingspatroon door te nemen, weet Linda vaak al snel waar de schoen wringt.
Ze ziet het als een stapeltje blokken, als er één blok scheef staat, is de balans verminderd.

Het doel van haar voedingsadvies is ervoor te zorgen dat de klant weer lekker in zijn vel komt te zitten.
Als je lekker in je vel zit, zit je ook lekker in je hoofd aldus Linda.

De focus van Live it Green wil Linda vooral leggen op de mensen met suikerverslaving.
In de huidige tijd een enorm probleem waar steeds meer mensen mee kampen. Hierdoor komen er ook steeds meer mensen die diabetes type 2 ontwikkelen. En juist die ziekte wil Linda helpen voorkomen of in ieder geval de klachten hiervan proberen te verminderen.

Haar eerste succes op dit gebied heeft ze al binnen. Haar eigen vader ontwikkelde op zijn 63ste diabetes type 2. Door het voedingsadvies van Linda is hij nu, twee jaar later, zo ver dat hij geen medicatie meer hoeft te gebruiken. Ook zijn bètablokkers heeft hij niet meer nodig tegen de hoge bloeddruk. Volgens de huisarts heeft hij inmiddels bloedwaarden van een jong, gezond persoon. En dát is waar Linda het voor doet.

Zij ziet zichzelf enkel als de coach, de klant zal het zelf moeten doen. En zeker een suikerverslaving verhelpen is een lastig traject. Linda staat aan de zijlijn en geeft tips en adviezen, haar kennis is zeer uitgebreid door alle aanvullende studies die zij heeft gedaan en blijft doen.

Ondernemen en netwerken

De stap om fulltime te gaan ondernemen en haar baan op te zeggen, was voor Linda Groeneweg heel groot.
Het ondernemen vindt ze ontzettend leuk, maar ook heel zwaar. Je wordt veelvuldig met jezelf geconfronteerd.
24/7 ben je aanwezig in je eigen onderneming. De focus op je bedrijf houden vindt ze lastig op momenten dat er zaken spelen binnen het gezin.

Op dit moment is ze vooral bezig met het voorwerk. Het jaar 2018 gebruikt ze om haar onderneming op te starten en ze is benieuwd hoe dit zal lukken.
Ze heeft een businesscoach in de arm genomen en onder haar leiding is ze nu bezig marketing technischer te schrijven.
Mensen willen tenslotte die ene gouden pil als oplossing. Als je die niet hebt, zul je je product op een bijzonder enthousiaste manier moeten verkopen, die mensen aantrekt.

Wat Linda niet van zichzelf verwacht had, is dat ze netwerken ontzettend leuk blijkt te vinden.
Ze is lid van MKB Rotterdam en van Saar. Ondernemen met Passie!
Het spreken met mede ondernemers geeft Linda ontzettend veel energie. Ze ontmoet mensen die ook net beginnen en je ziet elkaars proces. Dit is heel leerzaam en het geeft inspiratie.

 

Social media inzetten voor je onderneming

Vanuit haar vorige werk heeft ze geen netwerk mee kunnen nemen en dat is ze nu allemaal op aan het bouwen.
Het zichtbaar zijn en blijven op social media is echt een andere tak van sport en kost nog veel tijd.
Linda is nu vooral bezig het traject te bepalen hoe ze het gaat inzetten en wanneer en dat is al een hoofdbreker.
Via Instagram deelt ze haar kennis over voeding en op haar Facebook bedrijfspagina.
Met LinkedIn is ze ook gestart, al is het voor haar af en toe nog zoeken hoe je dat medium het beste in kunt zetten binnen haar vakgebied.

Toekomst

Linda Groeneweg hoopt een groot klantenbestand op te bouwen met Live it Green.
Het liefst zou ze zien dat mensen na een bezoek bij de huisarts bij haar komen voor advies.
Haar doelgroep is dan met name vrouwen met een insulineresistentie, die door de juiste voeding nog kunnen voorkomen dat ze diabetes ontwikkelen.
De kennis heeft Linda in huis en daarmee hoopt ze dat ze een succesvol bedrijf op kan zetten waarmee ze een volwaardig salaris zal verdienen.

Tip voor andere ondernemers

Neem een businesscoach. Het kost wel wat, maar Linda heeft ondernemers om haar heen zo enorm zien groeien door een businesscoach, dat ze besloot dat zelf ook te doen.
En neem vanaf het begin een goede boekhouder. Het ondernemen op zich kost al heel veel energie dus besteed je boekhouding vooral uit zodra dat kan. Dat scheelt veel tijd, stress en energie.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.