Lieuwert den Hoedt,Mobility Heroes en Hoppa Carsharing

Lieuwert den Hoedt

Lieuwert den Hoedt is een innovatieve ondernemer die graag nadenkt over de toekomst van zijn bedrijf, maar ook over mobiliteit in de huidige maatschappij. Tel daarbij zijn sociaal maatschappelijke bewogenheid en interesse voor duurzaamheid bij op en je krijgt een interessante combinatie voor de ontwikkeling van zijn product.
Met zijn compagnon Niki Sie en hun collega Lizette van Bergen zijn ze met hun bedrijf gevestigd binnen het CIC (Cambridge Innovation Center) te Rotterdam. Dé place to be als het om innovatief ondernemen gaat.
Hier doen ze belangrijke contacten op voor de ontwikkeling van hun bedrijf.
Samen met de contacten vanuit hun vorige werkgever, VKVgroep , ligt hier de basis van hun inmiddels zeer uitgebreide netwerk.
Lieuwert was werkzaam als accountmanager bij VKV, zodoende had hij al contact met grote bedrijven als bijvoorbeeld KPN. Niki was ook werkzaam bij VKV, maar dan binnen de consultancy voor elektrische auto’s.

Mobility Heroes

Lieuwert den Hoedt en Niki Sie begonnen ieder voor zich voor zichzelf en met enige regelmaat zochten ze elkaar op voor vraagstukken met betrekking tot hun klanten. De mobiliteit van de toekomst had al heel lang hun beider interesse.
Ze besloten dat samenwerken meer op zou leveren en ze richtten moederbedrijf Mobility Heroes op.
Met Mobility Heroes verzorgen ze aan- en verkoopbemiddeling en advisering van auto’s voor zowel bedrijven als gemeenten.
Samen schetsten ze hun visie voor mobiliteit voor de toekomst waar publiek vervoer een belangrijk onderdeel van is.
Met hun idee wonnen ze de prijs bij het Rotterdam mobility lab wat hen marketingondersteuning opleverde.
De pilot van hun idee is nu succesvol afgerond en Hoppa Carsharing is hieruit voort gekomen.

Hoppa Carsharing

Het doel van het fantastische Hoppa Carsharing is de mobiliteit in (vooralsnog) grote steden te verbeteren en makkelijker te maken zonder mensen op kosten te jagen.
Hoppa (www.hoppa.co)  is een internetplatform waar men zich aan kan melden voor het gebruik van deelauto’s. In grote steden staan 92% van de auto’s stil, door ze te delen kunnen auto’s efficiënter worden gebruikt en wordt autorijden voor iedereen goedkoper. Ook zijn er minder parkeerplaatsen nodig zodat er meer ruimte is voor bv terrasjes en speeltuinen e.d.
De mobiele telefoon is in dit geval de sleutel tot alles. In september zal het platform live gaan en als gebruiker kun je dan aangeven wanneer je en op welke plek je een auto nodig hebt.
Door middel van je smartphone kan Hoppa zien wanneer je in de buurt bent.
Een abonnement is niet nodig, wel dien je vooraf aangemeld te zijn, zodat Hoppa de gebruiker heeft kunnen screenen op het bezit van een rijbewijs en het niet hebben van een strafblad.
Als de auto van inwoners van Rotterdam of bij Rotterdamse bedrijven vaak stilstaat, kunnen zij hun auto aanmelden voor dit project.
De controle over de auto houdt de eigenaar zelf, je bepaalt zelf wie wel of niet in jouw auto mag rijden en wanneer.

Ondernemen

Lieuwert, Niki en Lizette blijven innoverend in de toekomst. Ze zijn op zoek naar allerlei markten die ze nog kunnen aanboren.
Daarvoor gebruiken ze hun netwerk binnen CIC, maar gaan ook naar netwerkbijeenkomsten die voor hen nuttig zijn.
Hun bedrijf heeft een samenwerking met veel bedrijven, waaronder Leaseplan, mijndomein.nl en vele anderen.
Op LinkedIn zijn ze heel actief en met Hoppa ook op Instagram.
Aandacht voor hun product is altijd goed en daar werken ze hard aan, ze willen er een grote groep mee bereiken.
Hoppa Carsharing wil ook een sociaal doel dienen. Bijvoorbeeld mensen die geen auto kunnen bezitten maar af en toe wel van een auto gebruik willen maken. Met Hoppa is dat mogelijk, je betaalt dan alleen wanneer je de auto gebruikt.
Daarnaast willen ze gebruik maken van vrijwilligers die een busje willen besturen, zodat bijvoorbeeld eenzame ouderen een dagje op stap kunnen.

Toekomst

Voor de toekomst vindt Lieuwert het belangrijk om innovatief te kunnen blijven, maar wel met oog voor duurzaamheid en dienstverlening.
De ondernemers van Hoppa hebben als ambitie zo’n 1000 deelauto’s in Rotterdam te krijgen. Revolutionair dus! Deze auto’s zijn in het bezit van leasemaatschappijen en particulieren. Hoppa bezit de auto’s niet zelf.
Hun plannen passen in het duurzaamheidsbeleid  maken van de gemeente.
Het doel voor de toekomst is dat Hoppa een bekende app wordt waardoor veel mensen er gebruik van zullen maken en het tevens een sociaal maatschappelijk belang blijft dienen.

Tips voor ondernemers

“Als startende ondernemer ben je vaak heel gretig. Leer van je tegenslagen en laat je er niet door weerhouden.
Leef je droom na, knok ervoor en houd je doel voor ogen. Waar een deur sluit, gaat altijd weer een andere deur open.
Besteed de zaken uit waar je minder goed in bent. Luister goed naar andere ondernemers en probeer daar zoveel mogelijk van te leren. Ondernemen doe je immers samen.
Als je goed bezig bent valt alles een keer op de juiste plek”.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.