Kitty van Heest, Sollicitatieconsult

Kitty van Heest

De Rotterdamse Kitty van Heest is een actieve ondernemer die een baan in loondienst combineert met haar eigen bedrijf. Die combinatie geeft haar een enorme kick. Enerzijds voor een werkgever de opdrachten uitvoeren en anderzijds voor haar bedrijf haar eigen lijn uit te zetten. “Het is hard werken en het is belangrijk om altijd de focus te houden’’, aldus Kitty. Het sparren tussen twee bedrijven vindt ze erg leuk.
Ooit was ze actief in de recruitment, momenteel is zij als accountmanager werkzaam bij een telecombedrijf. Ze kent de markt goed, doordat ze op de stoel van recruiter heeft gezeten. Door haar expertise als voormalig recruitment professional, heeft zij een goed overzicht van wat de markt biedt en vraagt. Door haar ervaring heeft zij een goede kijk op verschillende branches en de mensen die hier werkzaam in zijn. Kitty is direct in haar benadering en eerlijk in haar mening. Zij vertelt je wat ze ziet en wat je daar aan zou kunnen veranderen.

Sollicitatieconsult                                     

Kitty van Heest is eigenaar van Sollicitatieconsult. Met haar bedrijf begeleidt ze effectief mensen bij het solliciteren naar een baan. Zo kun je met hulp van Kitty een juiste cv aanmaken, je sollicitatiebrief laten nakijken en advies krijgen over hoe je een sollicitatiegesprek voert. Elke klant krijgt persoonlijk advies op maat. Op deze manier kan er gericht worden geadviseerd op de gebieden waar de klant op dat moment tegen aan loopt tijdens het sollicitatieproces.

“Mensen moeten zichzelf leren verkopen”, aldus Kitty. Ze geeft ook aan dat het voor mensen die gaan solliciteren belangrijk is om een beeld te vormen over wat voor functie men wil uitoefenen. Daarnaast wat je sterke punten zijn, maar ook je ontwikkelingspunten. Waar je naar toe wilt in de toekomst, bij wat voor soort bedrijf je wil werken. Met deze voorkennis kan men zich vervolgens actief profileren op cv, Social Media en in de sollicitatiebrieven die worden verstuurd. Kitty heeft een aantal vaste klanten die doorlopend advies willen bij het solliciteren, maar ook kortere contacten die bijvoorbeeld enkel hulp willen bij het opstellen van een cv. Ze heeft een persoonlijke en gerichte aanpak en is in staat mensen te begeleiden bij het solliciteren. Omdat niet iedereen de financiële middelen heeft om een bedrijf als SollicitatieConsult in de arm te nemen, heeft zij het voornemen te gaan samenwerken met gemeentes en uitkeringsinstanties om deze doelgroep ook te ondersteunen in hun sollicitatieproces.

 

Marketing en netwerken

De klanten van Kitty van Heest komen veelal via LinkedIn. Ook in toenemende mate via Facebook of haar eigen website; http://www.sollicitatieconsult.nl/ vraagt men haar om advies. Kitty loopt ook graag netwerkbijeenkomsten af. Gewapend met twee verschillende visitekaartjes komt ze hier voor beide banen met klanten vandaan. Ze vindt het interessant om mensen te leren kennen op netwerkbijeenkomsten. Hoe vaker je netwerkbijeenkomsten bezoekt, hoe meer je er voor jezelf aan hebt. Het is een tijdsinvestering die Kitty er graag voor over heeft.

Toekomst

Kitty van Heest is een innovatieve ondernemer. Ze denkt na over de veranderingen binnen het solliciteren en houdt de nieuwe trends en ontwikkelingen nauw in de gaten. Solliciteren gebeurt steeds vaker online en daarin zijn ook weer nieuwe ontwikkelingen in te vinden. Het ondernemen vindt Kitty ontzettend leuk om te doen. Het belangrijkste binnen het ondernemen is lef tonen, doorzetten, leren van je fouten en genieten van je successen. De positie waarin ze nu verkeert, is voor Kitty een hele prettige. Het duurt even voordat je bedrijf staat, maar dankzij haar baan kan ze dit op haar gemak optimaliseren, dat vindt ze ook leuk om te doen. Het optimaliseren van haar website, kijken wat de bezoekers doen en haar marketing daar op aanpassen. Haar streven is groei van Sollicitatieconsult  als een succesvol kennisinstituut op het gebied van solliciteren.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en https://typischwinnifred.nl/

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.