Janneke Mulder

Janneke Mulder

Janneke Mulder heeft in het begin van haar carriere eerst twaalf jaar bij twee verschillende advocaten kantoren gewerkt. Ze ontdekte daar wat er nodig was om te gaan ondernemen en besloot het voor zichzelf te gaan doen.
Hoewel ze zowel strafrecht als familierecht erg interessant vindt zag Janneke zichzelf niet continu in de rechtbank een crimineel verdedigen en koos dus voor familierecht.
Daarbij vindt ze het belangrijk het recht menselijk te houden. ‘Een goede uitleg geven met ruimte voor emoties van alle partijen is essentieel’.

Janneke wilde graag samen met andere ondernemers starten, maar voor de persoon waarmee ze dat wilde doen was het nog te vroeg. Janneke nam toen de beslissing alleen vast te gaan beginnen.
De mensen met wie ze wil samenwerken moeten echt bij haar passen en daar heeft ze de tijd voor genomen. Inmiddels bestaat Uiteen twee en een half jaar en heeft ze Fleur Oirbans als businesspartner.
Ook de andere advocaten en de ondersteuner die op haar kantoor werkzaam zijn, passen goed binnen de visie van Uiteen.

Uiteen

Uiteen is een kantoor gespecialiseerd in familierecht. Je kunt er terecht voor mediation, een omgangsregeling, alimentatie, erfrecht en scheiding, maar ook internationale kinderontvoering.
De visie van Uiteen is dat mensen zorgvuldig moeten kunnen scheiden. Andere advocatenkantoren willen dat ook, maar niemand profileert zich hier zo duidelijk mee als Uiteen.

Uiteen is dan ook een niche kantoor. Volgens Janneke Mulder is dat belangrijk als je het recht op de juiste manier wil blijven toepassen. Rechtsgebieden worden immers steeds ingewikkelder en als je alles bij moet houden verlies je je focus.
Cliënten worden overigens ook steeds kritischer, ze googelen vaker op specialisatie en verwachten dan ook specialisatie.
En die horen ze dan ook te krijgen vindt Janneke. Ze biedt tenslotte een dienst waar eigenlijk niemand op zit te wachten en die ook nog eens prijzig is.

Een goede communicatie met alle betrokkenen is van groot belang bij Uiteen. Janneke vindt het belangrijk in geval van een scheiding eerst het gesprek aan te gaan. Al het oud zeer moet eerst uitgesproken worden, voordat je effectief in gesprek kunt gaan over een ouderschapsplan.

In de visie van Janneke worden ouders bij een scheiding collega ouders en dan is het van belang dat je goed kunt samenwerken. Een kind kan een scheiding best aan, maar niet de ruzies die vaak bij een scheiding horen.
In het belang van het kind is het fijn als je via mediation tot een convenant kunt komen in plaats van dat het een rechtszaak wordt. Mediation wordt dan ook altijd eerst aanbevolen.

Janneke hoort ook de kinderen en gebruikt hun verhaal soms als spiegel voor de ouders. Ze vindt het mooi hiermee iets toe te kunnen voegen voor beide partijen.
De emotie hoeft er niet uit, een scheidingsproces is immers net als een rouwproces. Janneke en haar team gebruiken hier interventies en methodieken voor om inzicht te verkrijgen bij de ouders.
Hun doel is vooral het opstellen van een gelijkwaardig ouderschapsplan.

Ondernemen en netwerken

Janneke Mulder vindt het ondernemen ontzettend leuk om te doen. Netwerken vindt ze daarbij belangrijk, hoewel het ook veel tijd kost.
Samen met haar businesspartner kijkt ze goed wie waar naar toe gaat, zodat ze gericht kunnen netwerken.
Fleur Oirbans is lid van het netwerk 010 zakenvrouwen en Janneke is lid van VNO NCW.
Het netwerken gebruikt Janneke vooral ook om geïnspireerd te raken en niet alleen om klanten te verkrijgen.

Om op de hoogte te blijven wat er binnen hun beroepsgroep speelt, moeten ze elk jaar bijscholen.
De beroepsvereniging VFAS stuurt daarnaast de meest belangrijke innovaties door.
Ook de bijscholingen die ze moeten volgen, verdelen ze onderling. Daarbij goed in het oog houdend wat het beste bij wie past. Janneke is dan de persoon die meer richting de hulpverlenende kant gaat, ze gaat bijvoorbeeld een holistic law cursus volgen.

Social media is een belangrijk medium en Janneke werkt met Uiteen aan branding en een social media strategie.
Het schrijven van blogs op de website is hier een onderdeel van.
Tevens hebben ze een eigen facebookcommunity. Ook werken ze met LinkedIn en Twitter.
Uiteen staat hoog in Google wat voor hun vindbaarheid belangrijk is.

Nominatie legal woman of the year

Janneke Mulder is genomineerd voor de titel Legal Woman of the year 2017.
Ze is aangedragen door een collega vanwege haar visie op zorgvuldig scheiden en het opzoeken van het overleg.
Janneke Mulder wil heel graag bij de laatste drie eindigen, zodat ze op 8 december hierover mag komen pitchen.
Op dit moment is ze volop bezig met campagne voeren.
Stemmen op Janneke doe je voor 26 november via deze link.

Toekomst

Janneke Mulder hoeft niet per se een heel groot advocatenkantoor te runnen.
Wel zou ze graag de ‘mooiste’ scheidingen doen. Wat zij daaronder verstaat zijn scheidingen van ondernemers, met vermogen, eventueel wat internationale aspecten. Mensen die wat te besteden hebben zijn voor Janneke interessant, omdat ze dan al haar adviseurs in kan zetten om de ‘beste’ scheiding te bewerkstelligen.

Tips

Vanuit haar eigen vakgebied heeft Janneke de tip dat je als ondernemer voldoende aandacht moet besteden aan je huwelijkse voorwaarden. Ga eens in de vijf jaar of bij elk life event naar de notaris om de voorwaarden te herzien, zodat je altijd alles goed geregeld hebt en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Haar ondernemers tip is je vooral goed te onderscheiden.
Bedenk een goed businessmodel en maak keuzes. Met het maken van keuzes creëer je ruimte voor nieuwe dingen.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.