Esther Corion, Corion Care

Esther Corion

Heb je een afspraak met Esther Corion, dan wacht je een waterval van enthousiasme.
Gepassioneerd vertelt ze over wat ze nu doet en vooral over wat ze wil gaan doen met haar onderneming.
De enthousiaste Esther heeft al een veelzijdige carrière achter de rug.
Ze begon ooit als voedings-assistent in het IJssellandziekenhuis en dat is meteen de plek waar ze ontdekte dat ze zorg wilde verlenen.
Ze heeft echter eerst nog in de evenementenbranche gewerkt en in de theaterwereld aan de productiekant.
Uiteindelijk kwam ze als relatiebeheerder bij Monuta terecht. Een baan die uit haar hart gegrepen is. Ze organiseert beurzen, congressen en opleidingstrajecten over palliatieve zorg.

Helaas houdt haar baan op te bestaan en Esther maakte de keus hetzelfde werk nu als zzp-er te gaan doen. Omdat er nog zoveel te vertellen en te leren is aan zorgverlenend personeel.
Komende maanden verzorgt ze nog enkele evenementen en een opleidingstraject voor uitvaartverzorgers, om vanaf volgend jaar fulltime ondernemer te zijn.

Corion Care

Met Corion Care wil Esther Corion zorgverlenend personeel trainen over palliatieve zorg binnen een instelling.
Wat doe je als iemand overlijdt, maar ook wat doe je niet. Nabestaanden hebben het recht dingen te weten, maar daarnaast hebben ze net zo goed het recht zaken niet te willen weten.

Esther geeft uitleg over materialen, gebruiken, verschillende culturele gewoontes. De afronding van een overlijden moet goed gaan! Dat is voor iedereen van belang.
Esther wil binnen zorginstellingen onder andere hoorsessies gaan organiseren voor het personeel. Waar lopen zij tegen aan, wat is moeilijk in deze situaties die steeds vaker voor komen binnen instellingen.

Esther wil met Corion Care echt maatwerktrajecten bieden aan de instellingen. Waar ligt per instelling het gat in de palliatieve zorg?
Ze denkt aan themaweken, maar vindt het ook leuk taxatiedagen te organiseren. Nabestaanden kunnen dan de spullen uit de erfenis laten taxeren.
Een onderdeel van Corion Care wat Esther heel waardevol vindt is Grip en Glans. Dit zijn zeven sessies waarin gekeken wordt wat jij belangrijk vindt in het leven. Zo kijk je goed naar wat je hebt en ook naar wat je nog mist. Dit heeft als doel dat mensen zien wat ze zelf nog kunnen of zelfs moeten ondernemen om niet eenzaam achter te blijven in de laatste fase van hun leven. Ze geeft inspiratie workshops hierover aan zorginstellingen die de cursus Grip en glans willen aanbieden.

Ondernemen

De ondernemende Esther vindt het ondernemen soms best een heftig iets.
Er komt in het begin ontzettend veel op je af waar je over na moet denken.
Dat ze de expertise heeft om het tot een succes te maken, gelooft ze wel. Ze weet wat ze kan en ze weet ook heel goed wat ze niet kan.
Toch is het binnen halen van die eerste opdracht heel spannend en vooral het vervolg. Komt er weer een opdracht achteraan?
Ze heeft al wat offertes uitstaan binnen zorginstellingen en ze kan ook ingehuurd worden als als spreker voor bijvoorbeeld de Rotary of de bibliotheek.
Ze werkt hard aan haar online zichtbaarheid via haar website, Facebook en LinkedIn. Vooral op LinkedIn is haar netwerk groot.

Qua netwerken moet ze het vooral hebben van congressen en symposia over palliatieve zorg voor zorginstellingen of artsen. Daar bevindt zich haar potentiële doelgroep.
Op de gebruikelijke netwerkevents verwacht ze niet zoveel klandizie te treffen.
Qua acquisitie is ze veel aan het bellen met instellingen over wat ze te bieden heeft.
Ze biedt ook klinische lessen via een open inschrijving om zorgpersoneel te bereiken.

Toekomst

Esther Corion wil voor de toekomst dat de kennis en kunde over palliatieve zorg naar een hoger plan getild wordt. Er is nog teveel onwetendheid en taboe op het onderwerp. Moeilijke onderwerpen moeten bespreekbaar gemaakt worden. Esther ziet dat als haar persoonlijke missie.

Tip voor ondernemers

Het geeft ontzettend veel rust om je administratie uit te kunnen besteden en daarbij financieel advies te krijgen. Het schept duidelijkheid en je krijgt meer de tijd om te focussen op je doelen.
Die focus is heel belangrijk aldus Esther.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.