Deborah Campagna

Deborah Campagna

Oprichtster van Centrum Het Licht in Rotterdam. Oprichtster van Centrum het Licht in Rotterdam. Centrum voor bewustwording. Als bewustzijnscoach begeleid Deborah mensen naar meer verbinding met zichzelf. Deborah geeft binnen haar bedrijf yoga, meditatie, dans, coaching en diverse trainingen en lezingen.

 

Deborah Campagna is geboren en getogen in Luxemburg. Binnen hun gezin was altijd al veel ruimte voor spiritualiteit.
Behalve voor yoga, daar hadden haar ouders een hekel aan.
De interesse van Deborah voor verdieping was er al van kinds af aan. In Luxemburg ontmoette ze een Osteopaat waar ze veel van geleerd heeft over het menselijk lichaam en de werking van energie.
Zelf wilde ze echter dansen en ze kwam naar Nederland om te studeren aan de Dansacademie.
Ze specialiseerde zich in de richting Docent Dans en werkte jaren als  dansdocente en choreografe in loondienst bij diverse Kunstencentra.
Daarnaast ging ze zich verder verdiepen in chakrapsychologie en meditatie.
Zelf ontwikkelde ze in die tijd de Chakradans waarmee ze als ondernemer haar eerste stappen binnen het ondernemerschap zette. Ze was Chakratherapeut en vond de combinatie met dans fantastisch.
Ze vindt het ontzettend mooi om mensen van zichzelf bewust te laten worden en hen hierdoor te helpen hun ontwikkeling verder in gang te zetten.

Centrum Het Licht

Toen Deborah zwanger werd deed ze zwangerschapsyoga. Hierdoor werd haar interesse voor yoga alsnog gewekt.
Deborah deed meteen de 1 jarige opleiding voor kinderyoga en pakte toch ook maar even de tieneryoga mee. Ze studeerde anatomie en fysiologie erbij waardoor ze 4 jaar studie er op had zitten.

Na 1 jaar yoga opleiding mocht ze al les gaan geven.
Ze startte met lessen in Rotterdam Ommoord naast haar baan als dansdocent.
Dat begon steeds meer te wrikken en uiteindelijk zegde ze haar baan op. Ze kreeg meer ruimte voor yoga en haar bedrijf Centrum Het Licht begon te bloeien. Al snel had ze tien volle lessen in de week.
Met haar ondernemersgeest ging ze ook meteen al samenwerkingen met anderen aan om workshops te organiseren. Bijvoorbeeld klankbaden of yoga en edelstenen.
Deborah benadrukt dat ze geen yogaschool heeft, maar een centrum voor bewustwording. Het behelst tenslotte veel meer dan alleen de yogalessen.
Zelf is ze autodidact en ontwikkelt gemakkelijk haar trainingen.
Haar focus ligt nu op haar training ‘Terug naar je kern’ wat vooral gaat over wie je bent en wie je niet bent.
Dit onderdeel van haar centrum is nu nog klein en mag wat haar betreft flink gaan groeien.

Ondernemen

Deborah Campagna vindt het binnen haar ondernemerschap belangrijk om vanuit haar hart te ondernemen.
Zo zal ze geen dingen doen waar ze niet achter staat.
Een marketingtraining was iets wat ze noodzakelijk vond om te volgen, omdat je als ondernemer wel de zichtbaarheid zoekt. De vrouw bij wie ze de training volgde werd vervolgens haar businesscoach. Samen kijken ze goed naar welke manier van marketing bij Deborah en haar Centrum Het Licht past.
Deborah vindt dit best een zoektocht, zichtbaarheid is belangrijk, maar ze wil dat wel op een manier die mensen niet beïnvloedt.

Inmiddels zet ze FaceBook marketing in voor haar bedrijf. Daarnaast deed ze een training bij een LinkedIn specialist om haar profiel te upgraden.
Ze flyert in de wijk en bezoekt artsen en fysiotherapeuten, scholen en kinderdagverblijven.
Met enige regelmaat plaatst ze een advertentie in de Havenloods.
Ze geeft binnen haar centrum ook seniorenyoga en derhalve laat ze zichzelf ook zien op het 55plus fitfestival.

Netwerken

Deborah neemt deel aan het MKB festival in de wijk Zevenkamp. Dit doet ze nu voor het derde jaar samen met andere maatschappelijk verantwoorde ondernemers.
Ook maakt ze deel uit van de groep Bewust Ondernemende Vrouwen.
Binnen korte tijd waren er vierduizend leden en inmiddels zijn er bijeenkomsten van deze groepen door het gehele land. Een van deze groepen maakt voor hun bijeenkomsten gebruik van de ruimte in Deborah’s Centrum Het Licht.
Hier haalt ze samenwerkingsverbanden uit, maar ook nieuwe klanten of huurovereenkomsten met andere ondernemers. Het is een prettige manier van netwerken.

Toekomst

Deborah Campagna heeft binnen haar centrum veel verschillende groepen en dat kost veel tijd.
Ze werkt met een aantal zzp-ers die lessen bij haar geven. Nu is het de tijd om echt te gaan groeien en dus wil ze er iemand bij die het organisatorische deel van haar overneemt.
Op deze manier kan ze zich zelf meer focussen op haar training ‘Terug naar je kern’.

Haar doel is niet per se om uit te breiden, maar groei is goed.
Het liefst zou ze retraite weekenden gaan aanbieden in de natuur om met een groep helemaal terug naar de kern te kunnen. Een eigen retraitecentrum zou ze ook heel mooi vinden.
Maar ze is niet van plan zich aan één plan vast te pinnen. Deborah volgt het pad zoals het loopt.
En dat het goed loopt is voor haar een ding dat zeker is.

Tips

Volg je hart, doe dat wat je zelf leuk vindt en ga ervoor.
Neem je rustmoment, want anders ben je continu bezig met nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Pas als je loslaat ontstaat er ruimte.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.