Chahira Kalai

Chahira Kalai

Chahira Kalai is een ambitieuze dame die met leren nooit zoveel op had, maar wel grootse plannen bedacht. Over het algemeen zijn haar ideeën anders dan standaard en af en toe voelt dat voor haar omgeving zelfs als een beetje rebels.
Wat ze heel goed wist, was dat ze later haar eigen onderneming wilde beginnen.
Haar overtuiging is dat je goed voor jezelf moet kunnen zorgen. Tevens wil ze iets nalaten. Geen financiën, maar een bedrijf door haar zelf opgericht.
Al vanaf haar vijftiende is ze aan het werk en betaalt ze haar rekeningen zelf, niet omdat dat moest, maar omdat ze vindt dat dat zo hoort.

Toen ze een mbo opleiding International Business Studies voorbij zag komen, leek haar dat wel wat. Een Engels georiënteerde studie leek haar uitdagender. Als gevolg hiervan deed ze uiteindelijk een project in Beijing tot verbazing van haar ouders.
De HBO opleiding International Business and Management Studies  werd de volgende stap. Ook hier liep ze stage in het buitenland, namelijk in New York en daarnaast werkte ze als een allround manager bij Acquolina Catering and Event Management. Tijdens het werken bij dit bedrijf in New York, heeft ze ook nog bij Sotheby’s en Sant Ambroeus gewerkt.
De ideeën die ze daar ontwikkelden, mocht ze pitchen bij verschillende bedrijven. Voor Chahira was dit een geweldige tijd.
De minor in het vierde jaar was een opdracht om een eigen onderneming op te richten en zo ontstond Urban Curls.

Urban Curls

Na onderzoek op social media kwam Chahira met twee studiegenoten op het idee van Urban Curls.
Velen, met name vrouwen, hebben geen idee hoe ze hun krullen moeten verzorgen. Op Facebook ontdekten ze groepen voor deze vrouwen met tienduizenden volgers. Ze onderzochten dit onderwerp in meerdere steden en het bleek een daadwerkelijk probleem voor veel gekrulde dames.

Chahira heeft zelf ook een weelderige bos krullen en zag het plan wel zitten om een website te ontwikkelen waar vrouwen door middel van simulaties het perfecte product voor hun krullen kunnen vinden.
De minor was geslaagd en Chahira besloot door te gaan met de onderneming waar de andere twee andere prioriteiten hadden en besloten uit het bedrijf stappen.

Inmiddels is ze bezig met haar scriptie en lanceert ze ondertussen haar website.
Middels haar scriptie onderzoekt ze mogelijkheden om Urban Curls ook in andere landen te laten slagen.
Op haar website verkoopt ze producten voor krullend haar.
Morango Curls, één van de beste kappers in omgang met krullend haar, heeft haar veel informatie en advies kunnen geven over de juiste producten voor verschillende soorten krullen.

Ondernemen

Chahira Kalai is inmiddels anderhalf jaar bezig met haar Urban Curls, maar nu pas voelt het als een onderneming. Al die tijd was het voor haar een opdracht.
Ze begint deze maand met het promoten van haar website en schakelt hierbij haar grote netwerk in.
Chahira kent vele influencers en gaat met hun hulp Urban Curls op Instagram op de kaart zetten.
Samen met Splendid heeft ze een portfolio en een video gemaakt voor haar Instagram account en ze weet zeker dat dat mensen zal aanspreken. Investeringen hiervoor doet ze met het geld wat ze verdient met haar bijbaantjes. Ze wil niet afhankelijk zijn van investeerders, daar is ze te zelfstandig voor.

Haar zichtbaarheid gaat ze in eerste instantie online vergroten.
Ondertussen netwerkt ze daar waar ze kan.
Ze is een realist en spreekt zich pas uit over haar grote plannen als ze zeker weet dat het gaat lukken.
Nu heeft haar scriptie nog even voorrang, maar als dat afgerond is, gaat ze er veel energie in steken.
Haar scriptie schrijft ze in het CIC waar ze ondertussen ook kan netwerken met andere ondernemers.
Soms wordt ze zo maar aan iemand voorgesteld waar ze dan weer verder mee blijkt te kunnen werken aan haar bedrijf.
Ze geniet van deze energie tussen ondernemers onderling en verplaatst zich makkelijk in en tussen anderen.

Toekomst

Chahira Kalai heeft vele dromen, maar weet inmiddels ook dat dromen veranderen door de tijd en ervaring.
Over vijf jaar wil ze dit bedrijf in een fysiek pand in Rotterdam hebben zitten, het liefst aan de Meent.
Wereldwijde naamsbekendheid is echter de ultieme droom, zij wil dan zelf in New York wonen waarbij anderen de zaken in de andere steden runnen.
Ze stelt hoge doelen en is ervan overtuigd dat een treetje lager dan altijd moet gaan lukken.

Tips voor ondernemers

Chahira Kalai geeft aan dat ze dingen uitstelt omdat ze denkt dat het niet kan.
Terwijl ze inmiddels heeft geleerd dat als je doorzet en volhoudt, de dingen misschien toch kunnen gaan zoals jij had gehoopt. Haar tip is dan ook om je over je angst heen te zetten en jezelf uit je comfortzone te duwen, dan kom je sneller daar waar je wilt zijn.

 

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Victor ToxopeusEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/

 

 

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.