Erika Bezooijen

Voor de sprankelende persoonlijkheid Erika Bezooijen voelde ‘iets voor jezelf’ beginnen heel natuurlijk.
Zowel haar grootouders als haar ouders en broer en zus bezaten eigen ondernemingen.
Erika zelf begon zo’n twaalf jaar geleden met het ontwerpen van sieraden.
Eigenlijk wilde ze activiteitenbegeleider worden. Maar tijdens het volgen van deze creatieve opleiding kwam ze in aanraking met het maken van sieraden. Hier bleek haar hart te liggen.
Erika is iemand die graag iets extra’s geeft en het leven neemt zoals het komt. Komt iets op haar pad, dan gaat ze er mee aan de slag.

De afgelopen jaren heeft Erika veel persoonlijk verlies geleden. Hierdoor raakte ze geïnteresseerd in nabestaanden-begeleiding en deed ze een opleiding voor NLP.
Nu het privé allemaal wat rustiger is geworden, oriënteert ze zich op een mooie combinatie van deze onderdelen.

LS Jewels

Erika Bezooijen ontwerpt de sieraden die ze maakt voor haar onderneming LS Jewels, helemaal zelf.
In eerste instantie begon ze met het verkopen van losse onderdeeltjes op haar website.
Daarna gaf ze workshops sieraden maken, zowel aan huis als aan bedrijven.
Toen de crisis begon gingen bedrijven veelal bezuinigen op bedrijfsuitjes.
Erika stortte zich op het ontwerpen van haar eigen sieraden-lijn. Ze had een shop in shop in Eindhoven op een A locatie. De verkoop van haar sieraden liep daar enorm goed, maar de ondernemer waar haar shop in zat ging zelf failliet en naar haar inkomsten kon ze fluiten.

Nu verkoopt ze vooral via via haar producten. Af en toe denkt ze te willen stoppen, maar altijd wordt ze op dat moment wel weer benaderd voor een opdracht.
Ze heeft zelfs een lijn mogen ontwerpen voor Omar Munie, de bekende tassen-ontwerper.
Ook Ruth Jacott heeft met haar sieraden om in de Beau Monde gestaan.
Op verjaardagen weten mensen haar altijd te vinden, ze gaat nooit ergens weg zonder weer wat sieraden verkocht te hebben.
Dit heeft haar doen besluiten door te gaan met haar sieraden. Ook toen haar website gehackt bleek en ze alles weer opnieuw moest opzetten.

Toekomst

Door de crisis is Erika aan een parttime baan in loondienst begonnen. Deze werkgever verkoopt de onderdelen waar zij haar sieraden van maakt. Erika doet binnen dit bedrijf zo’n beetje alles. Van verkoop tot administratie.
Ondertussen is ze bezig na te denken over het concept van nabestaanden-begeleiding waar ze iets mee wil gaan doen.

De basis ligt voor de sociale Erika bij het gelukkig maken van mensen. Ze is een echte helper.
Haar droom is dat ze bij bedrijven binnen komt om daar mensen te begeleiden die een verlies hebben geleden. Dat kan zijn een overlijden, maar ook verlies van baan of gezondheid.

Tevens wil ze het sieraden maken als therapie gebruiken. Sieraden hebben vaak een symbolische waarde voor mensen en Erika wil dat inzetten binnen haar begeleiding. Een nabestaanden workshop waarbij mensen materialen mee kunnen nemen die van waarde zijn en die ze verwerken in een persoonlijk sieraad.
Hiermee wil ze zich onderscheiden als ondernemer op het gebied van nabestaanden-begeleiding, de sieraden voegen iets toe voor deze mensen.

Ondernemen

Het verkopen van haar sieraden kost vaak veel tijd en administratie. Vooral als het via het shop in shop concept gaat. Dat vindt Erika een nadeel van het ondernemen.
Het grote voordeel vindt ze het indelen van haar eigen tijd. Het ontwerpen voelt niet als werk en het geeft veel energie. Het helpen van mensen levert ook veel energie op voor Erika en daarom zoekt ze deze combinatie.
Ze is op zoek naar bedrijven waar ze begeleiding kan gaan geven. Ze gaat hiervoor ondernemers-bijeenkomsten van ZZP Capelle en MKB Rotterdam bezoeken.
Daarnaast zoekt ze contact met uitvaartondernemers hoewel het  lastig is om bij die ondernemers als nieuweling voet aan de grond te krijgen.

Tips voor ondernemers

Blijf bij jezelf. Gebruik geen trucjes, klanten voelen het aan als het niet uit jezelf komt.
Zorg dat je jezelf als ondernemer blijft onderscheiden van anderen, wees creatief.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Hans Koedam,  Eric van der Velden en Victor Toxopeus.

 

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.