Sylvia Kirschenmann, Family JamSylvia Kirschenmann

Sylvia Kirschenmann, viervoudig Nederlands kampioen snowboarden, is de gedreven eigenaar van Family Jam.
Ooit begonnen op de sportacademie, kwam ze uiteindelijk in de reisbranche terecht waar ze jaren werkte. Met haar partner startte ze een reisbureau op. Dit was in 1998, het begin van het internettijdperk.  Juist door de opkomst van het internet, krijgen traditionele reisbureaus het zwaar. Sylvia dook in het gat in de markt en was een van de eerste online reisbureaus.
Er kwamen investeerders aan de deur en op deze manier konden ze groeien en personeel aannemen. 80% van hun verkoop waren online vliegtickets.
Tot de aanslagen in Amerika, er ontstond een kentering. Mensen wilden niet meer vliegen en de markt zakte in elkaar. Investeerders lieten het afweten en Sylvia ging met haar bedrijf van alles naar niets. Een harde, maar volgens Sylvia ook een hele goeie leerschool.
Ze wist meteen dat ze het nu zelf ging doen en ook dat ze het anders zou doen.

Family Jam

Met haar topsportmentaliteit en enthousiasme ging Sylvia eerst ‘gewoon’ op sneeuwvakantie met vrienden en familie. Allengs werd de groep groter en ontstond het idee voor de georganiseerde sneeuwvakantie. Family Jam doet deze reis nu drie keer per jaar, in de kerstvakantie, krokusvakantie en meivakantie. De meivakantie is hun topper, dit jaar hebben er al 460 mensen geboekt en dat worden er nog meer. Sylvia nam eerst ski leraren uit Nederland mee, maar inmiddels heeft ze ook contact met de Franse skischolen, die ook een leraar leveren.
Een vakantie met Family Jam moet voelen als een warm bad, alles wordt voor je geregeld.
Daar wordt de crew die meegaat ook op ingewerkt. Dat aan de verwachtingen die gasten bij het boeken hebben, ook wordt voldaan. Sylvia koopt  ook alleen maar luxe appartementen in, ze staat voor kwaliteit. Bij Family Jam krijg je als gast een VIP behandeling, vanaf het moment van boeking tot en met de reis staat Sylvia tot je beschikking.
Sylvia heeft ook andere sneeuwreizen te bieden, bijvoorbeeld voor bedrijven of weekendtrips.
Zin gekregen in een  sneeuwvakantie bij Sylvia Kirschenmann ? Bekijk dan haar website http://www.familyjam.nl/

Ondernemen

Sylvia Kirschenmann is een ondernemer die graag een plan heeft. Inmiddels heeft ze geleerd dat je een plan soms moet bijstellen. Ging het reisbureau niet lukken, toch bleef ze bij haar idee van wintersportvakanties. Sylvia vindt dat je in je idee moet blijven geloven en het moet je blij maken. Het bijstellen van waar je mee bezig bent is niet altijd gemakkelijk en duurt vaak veel langer dan je voor ogen hebt.
Sneeuwvakanties zijn echter haar ding en ze is blij dat ze het is blijven doen nadat haar oorspronkelijke reisbureau ophield te bestaan. Ze vindt het een voorrecht op deze manier te kunnen ondernemen.

Naast Family Jam is ze als zzp-er werkzaam als hockeycoach. Op het hockeyveld is ze bezig met sport en niet met haar bedrijf. Juist door die  combinatie kan Sylvia af en toe afstand nemen en goed kijken wat ze wil en hoe ze het wil. De combinatie van training geven, een eigen bedrijf en een gezin, geeft haar de juiste structuur en energie.
Ze heeft de master in coaching bij het Johan Cruijff instituut gevolgd. Dat helpt op elk gebied om goed te kijken naar wat je doet en waarom. ‘ Het belangrijkste is dat je alles wat je doet, met aandacht doet’, vind Sylvia.

Klanten

De gasten van Family Jam zijn vaak trouwe klanten. Ze komen met enige regelmaat terug of boeken twee keer per jaar een reis bij Sylvia.
Verder moet Family Jam het hebben van mond-op-mondreclame.
Ook via Google worden ze veel gevonden.

Tips voor ondernemers

Sylvia Kirschenmann vindt het belangrijk dat je jezelf dingen gunt en dat je vaker stilstaat bij wat je goed doet.
Haar belangrijkste tip voor andere ondernemers is dat je flexibel genoeg moet zijn om je plan te durven bijstellen.
Ook wil Sylvia andere ondernemers meegeven dat het leuker is om dingen samen te doen. Je kunt dan zaken delegeren, zodat jij je op je eigen zaken kunt richten. Wel is het belangrijk om de activiteiten van je werknemers te volgen, zodat je zeker weet dat je klanten de juiste behandeling krijgen. Tenslotte is de ondernemer de eindverantwoordelijke.

Toekomst

Over 5 jaar hoopt Sylvia Kirschenmann nog steeds met Family Jam reizen te organiseren. Haar droom is dat ze dat dan nog steeds met haar hele gezin kan doen.
Ze heeft wel het idee om er dan iemand bij te willen hebben die het commerciële stuk kan doen. Commercie is niet haar sterkste kant en als ze daar iemand voor heeft, kan Family Jam nog groter groeien is haar overtuiging.
Daarnaast wil ze ook nog steeds actief zijn in de sportwereld als coach.

Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en https://typischwinnifred.nl/

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers,  Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.