Laura Vorsselman
De jonge, creatieve onderneemster Laura Vorsselman had vroeger nooit het plan om zelf te gaan ondernemen.
Geboren en getogen in Epe werd ze op haar vijftiende lingeriemodel én badkledingmodel door een kennis die in dat vak werkzaam was.
Op haar leeftijd vond ze het best zwaar en was het niet de carriere waar ze van droomde.
Laura deed vmbo, vervolgens mbo en voor haar hbo studie kwam ze naar Rotterdam.
Om wat bij te verdienen schreef ze zich in als model naast haar studie. Het werd haar aangeraden dit als freelancer te doen, dan zou ze meer verdienen.
Ze volgde de opleiding Ad Ondernemen, een verkorte hbo studie.
Tijdens haar studie viel bij Laura het kwartje. School stimuleerde haar enorm om te gaan ondernemen. Iedere leerling kreeg de opdracht een al dan niet fictieve onderneming op te zetten. Onderling werden ze geacht hierover veel met elkaar te sparren.
Ineens kreeg ze inzicht in wat ze allemaal kon, voor Laura die startte op het vmbo en uit een niet-ondernemend gezin komt een echte eye opener.
Laura Vorsselman Modeling
Het opstarten van haar eigen onderneming was voor Laura een logisch gevolg van de dingen die ze al deed.
Ze heeft veel ideeën, is erg creatief en heeft geen negen tot vijf mentaliteit.
Ondernemer zijn past haar heel goed, ze geniet van de vrijheid en het uitvoeren van haar ideeën.
Laura werkt inmiddels zelf 5 jaar als model en heeft sinds twee jaar haar eigen modellenbureau gericht op hosting.
Alleen al afgelopen week stond ze op de IBC Beurs, het KLM Open Golf tournooi en een autoshow.
Ze heeft een groot bestand met modellen, allen zzp-ers waar ze uit kan putten. Bedrijven benaderen haar met opdrachten, Laura regelt de mensen en de kleding. Als ze zelf in het gezochte plaatje past werkt ze ook mee als model.
Haar modellenbestand vult ze met mensen die ze op straat tegenkomt en die de juiste uitstraling of looks hebben.
Via Instagram, Facebook en LinkedIn verzamelt ze ook steeds weer nieuwe modellen.
Ondernemen
Als bedrijf kan Laura Vorsselman nu al vrijwel fulltime aan de slag.
Dit doet ze naast haar eigen modellenwerk en haar studie die ze aan het afronden is.
Na haar studie gaat ze een paar maanden op reis naar Azie, waar ze zelf modellenwerk gaat doen.
Ze is voor haar bedrijf altijd bereikbaar en kan op afstand haar modellen regelen. Laura schaft zelf de kleding voor de modellen aan en tijdens haar reis wordt dat naar haar moeder gebracht, die de kleding zo nodig kan versturen voor opdrachten.
Zodra ze terug is gaat ze haar website ontwikkelen, een goed bedrijfsplan opstellen en netwerkevenementen bezoeken. Het plan is om op die manier haar bedrijf verder uit te bouwen.
Netwerken is het allerbelangrijkste, zegt Laura nu. Tijdens haar studie is haar dat altijd al voorgehouden, maar toen zag ze het belang er nog niet zo van in.
De overtuiging van Laura is dat iedereen een interessant verhaal te vertellen heeft en als je daar voor open staat, kun je er alleen maar van leren. Contact tussen jonge en oudere ondernemers moedigt ze aan, de ouderen zijn de experts en de jonge ondernemers zijn vaak innovatief. Dat kan elkaar versterken.
Social Media
LinkedIn is een fantastisch medium voor Laura, ze haalt er regelmatig opdrachten uit en mensen benaderen haar voor interessante gesprekken.
Facebook is handig, maar de hoeveelheid reclame staat haar tegen. Daarnaast heb je op Facebook sneller te maken met negativiteit.
Instagram is voor haar bedrijf ook een heel mooi medium. Laura plaatst filmpjes van hoe het achter de schermen werkt tijdens een opdracht en ze deelt veel foto’s. Veel modellen gebruiken Instagram.
Ideeën voor kleding haalt ze soms van Pinterest, Laura vertelt dat Pinterest in Amerika het grootste sociale media platform aan het worden is.
Wil je contact zoeken met Laura, dan kan dit via haar LinkedIn profiel . Haar foto’s kun je bekijken via haar Instagram profiel.
Tips voor ondernemers
Ga netwerken. Altijd en overal. Dat is het allerbelangrijkste.
Sta open voor iedereen en leer van elkaar.
Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en Typisch Winnifred
Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Harrie Lamers, Jermaine Moerli en Anne Willeboordse.